Bakan Eroğlu, KKTC Bakanı Sennaroğlu ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, KKTC Bakanı Sennaroğlu ile Görüştü

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temini Projesi'nin ada için hayati öneme sahip bir proje olduğunu belirterek, "Yaklaşık 1,6 milyar lira harcadık ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için, oradaki kardeşlerimiz için ne yapılsa azdır.

20.08.2015 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temini Projesi'nin ada için hayati öneme sahip bir proje olduğunu belirterek, "Yaklaşık 1,6 milyar lira harcadık ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için, oradaki kardeşlerimiz için ne yapılsa azdır. Dolayısıyla biz de bu suyu götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu ve beraberindeki heyetle makamında bir araya geldi.

Görüşmede ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eroğlu, kendisinin de geçen hafta Kıbrıs'a gittiğini ve "KKTC Su Temini Projesi"nin son boru hattı bağlantılarının yapıldığını söyledi.

Bakanlığın KKTC ile ilgili çok yatırımları olduğunu belirten Eroğlu, asrın projesi olarak nitelendirilen "Su Temini Projesi"nin çok önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Projenin KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp suyu temin edecek bir hat olduğunu dile getiren Eroğlu, bu yatırım için Antalya Alaköprü'de de büyük bir baraj inşa ettiklerini aktardı.

Eroğlu, projenin planlanması talimatının hükümet tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığına tevdi edildiğini ifade ederek, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün de bu yatırımı başarıyla tamamladığını anlattı.

"Projenin gecikebileceği düşüncesiyle yatırıma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kıbrıs'taki suyun ana dağıtım sistemini de ilave ettiklerini" söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Şu an çok modern, ileri bir içme suyu arıtma tesisi hemen hemen bitti, çevre düzenlemesi yapılıyor. Ayrıca 3 bölgeye su iletecek dev ana dağıtım hatları ve depoların inşaatı da büyük ölçüde tamamlandı. Nasip olursa Lefkoşa'ya kadar olan su hattı hemen bağlanabilir. Bu gerçekten Kıbrıs için hayati öneme sahip bir proje. Yaklaşık 1,6 milyar lira harcadık ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için, oradaki kardeşlerimiz için ne yapılsa azdır. Dolayısıyla biz de bu suyu götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

"Kıbrıs, su sıkıntısı da hat safhada bir yer"

Bakan Sennaroğlu da Ankara'da bulunmaktan ve bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, son zamanlarda Türkiye'de gerçekleşen terör olaylarından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ve bu terör belasının üstesinden gelebileceğini belirten Sennaroğlu, "Kıbrıs güzel bir ada ancak su sıkıntısı da hat safhada bir yer. Yıllarca Türkiye'den Kıbrıs'a su nasıl gelir diye düşünüldü, çalışıldı ta ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in ortaya koyduğu vizyon, sizlerin yapmış olduğu değerli çalışmalar ve projeler neticesinde sizlerin de iştiraklerinizle projenin boru hattının son bağlantısını birlikte gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Sennaroğlu'nun terör olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamadaki iyi dilek ve temennilerden dolayı teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin son derece güçlü olduğunu ve bu operasyonların silahların betona gömülene, son teröristin yurdu terk edene kadar süreceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, KKTC Bakanı Sennaroğlu ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement