Bakan Eroğlu Kütahya'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu Kütahya'da

Bakan Eroğlu Kütahya\'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ile açılış ve halkla iftar yapmak için bugün Kütahya'ya geldi.

01.07.2016 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ile açılış ve halkla iftar yapmak için bugün Kütahya'ya geldi. Kütahya Valiliği, Belediye Başkanını ve Ak Parti il teşkilatını ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra Zafer Meydanı'nda düzenlenen halk iftarına katıldı.

Kütahya'ya bir dizi ziyaret ile açılış için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, önce Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, burada yaptığı açıklamada Kütahya'ya yapılan 21 yeni yatırımın müjdesini verdi. Bakanlık olarak Kütahya'ya 118 milyon liralık yeni yatırımlar gerçekleştirileceğini aktaran Eroğlu, "Biz, hükümet ve bakanlık olarak Kütahya'ya çok değer veriyoruz. AK Parti'den önceki hükümetler döneminde adeta unutulmuş bir şehirdi. Burada hiçbir yatırım yoktu. Biz iktidara geldikten sonra Kütahya'ya 13 yılda 9 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Bunun 1 milyar lirası bakanlığımıza ait yatırımlar" dedi.

Eroğlu, bakanlığının Türkiye genelinde 13 yılda 123 milyar liralık yatırım yaptığını, suyla alakalı 3 bin 144 tesisi ülkeye kazandırdıklarını, 81 vilayette yaşayan 41 milyon kişiye ilave içme ve kullanma suyu temin ettiklerini belirtti.

'FAİZ LOBİSİ HORTUMLAMA YAPAMIYOR'

Devletin parasının bol olduğunu belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Artık faiz lobisi hortumlama yapamıyor. İlaç lobisinin hortumları kesildi. İhale lobisinin hortumları kesildi, dolayısıyla devletin parası artık bol. Gökten bize döviz veya altın yağmıyor. Eskiden toplanan vergiler, sizin alın teriyle kazanarak devlete verdiğiniz vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Geriye bir şey kalmıyordu. Devletimiz sizden aldığını, yine sizlere hizmet olarak aktarıyor. Tüyü bitmedik yetimin hakkını koruyan yine Ak Parti hükümetidir. 2002 yılında Ak Parti hükumeti kurulmadan önce aldığım antibiyotik bir ilaç vardı. Fiyatı 63 lira idi. Geçen gün sordum 9 lira diyor, bu para nereye gidiyordu. Eczacıya, Ak Parti Hükümeti olmasaydı bu ilacın 300 lirya satılıyor olacağını söyledi."

Bakan Eroğlu, daha sonra Kütahya Belediyesine geçerek Başkan Kamil Saraçoğlu'ndan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eroğlu, Ak Parti Kütahya İl Teşkilatı'nı da ziyaret etti.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasiminde, DSİ tarafından inşa edilecek Simav Yağmurlar, Gediz Yunuslar, Tavşanlı Kayı Barajları Depolama Tesisi, 6 adet sulama tesisi ve 5 adet taşkın koruma tesisi ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Toplu Koruma Ekip Binası, İlk Müdahale Ekip Binası, Orman Bölge Müdürlüğü İdari Binası ve Çavdarhisar Yangın Acil Durum Ünitesi'nin temeli Bakan Eroğlu tarafından atıldı.

Açılış ve temel atma törenlerinin ardından meydanda toplanan vatandaşlarla birlikte iftar yapan Eroğlu, program sonunda Kütahya'da 10 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye de Orköy sertifikası takdim etti.

- Tahya

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement