Bakan Eroğlu'ndan Hemşehrisi İlker Başbuğ'a, "Geçmiş Olsun" Dileği - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu'ndan Hemşehrisi İlker Başbuğ'a, "Geçmiş Olsun" Dileği

Bakan Eroğlu\'ndan Hemşehrisi İlker Başbuğ\'a, "Geçmiş Olsun" Dileği

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün serbest bırakılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili olarak, “Yani bir yanlışlık olduğuna zaten inanıyorduk. Adalet yerini biraz geç buldu ama buldu.

08.03.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün serbest bırakılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili olarak, "Yani bir yanlışlık olduğuna zaten inanıyorduk. Adalet yerini biraz geç buldu ama buldu. Biz de adalet ve hukuktan yanayız, dolayısıyla çıkması çok isabetli oldu" dedi.

Bakan Eroğlu, bugün memleketi Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinden gerçekleştirilen Kırca Göleti ve Sulaması Tesisi'nin temel atma töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, "Hemşehriniz eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un serbest bırakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Eroğlu, şunları söyledi:

"İlker Başbuğ benim de çok sevdiğim Orgeneral ve eski Genelkurmay Başkanımız. Kendisi ile daha önceden de görüşüyordum. Gerçekten hapse girince ben de çok üzülmüştüm. Üzüntülerimizden o zaman çok açıkça bahsettim. Hatta bir gazeteye verdiğim beyanatta da onun hakikaten suçsuz yere hapiste kaldığını açıkça ilk defa söyleyen benim. Tabii bugün çıkmış olması doğrusu beni fevkalade çok sevindirdi. Hatta ailece, eşim de yanımdaydı bizi çok sevindirdi. Yani inşallah bu tür yanlışlıklar olmaz çünkü kendisi, İlker Başbuğ hem bizim hemşehrimiz hem de gerçekten Türkiye'ye çok büyük hizmet etmiş olan bir genelkurmay başkanımızdır. Yani bir yanlışlık olduğunu zaten inanıyorduk. Adalet yerini biraz geç buldu ama buldu. Ben de sevinçten dün neredeyse uçacak haldeydim. 'Geçmiş olsun' diliyoruz eski Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ'a. Zaten birazdan kendisi ile irtibat kurabilirsem arayacağım, 'Geçmiş olsun' dileklerimi ileteceğim. Ailesi de büyük acılar çekti, onlara da, 'Geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Tabii Türkiye'de hükümetimiz çok büyük çalışmalar yaptı. Yani bunların uzun tutukluluk sürelerini biliyorsunuz 5 yıla çektik. Anayasa Mahkemesi'nin önü açıldı. Yani bunları hep hükümetimiz yaptı. Niçin? Adalet hep yerini bulsun. Adaletsiz ve hukuksuz bir şey olmasın. Biz de adalet ve hukuktan yanayız. Dolayısı ile çıkması çok isabetli oldu."

"HİÇBİR ŞEHRİ SUSUZ BIRAKMA NİYETİNDE DEĞİLİZ"

Gazetecilerin soruları üzerine kuraklık konusunu değerlendirerek son yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyeleri hakkında açıklamalarda bulunan Eroğlu, "Yağışlar bu hafta devam edecek Allah nasip ederse. Tabii geçen yıllara göre yağışlarda azlık var ama biz tedbirlerimizi alıyoruz. Hatta uzun vadeli tedbirler alıyoruz. Mesela İstanbul Avrupa'nın birçok ülkesinden büyük, dünyanın incisi olan şehrimizdir. Orası için biz geçen perşembe günü Melen Barajı'nın gümbür gümbür temelini attık. Hatta orada da 7 Aralık 2016 saat 10.59'da açılacağını ilan ettik. Bunların hepsi gelecekte susuzluk yaşanmasın diye. Sadece bugünü düşünmüyoruz, gelecekteki evlatlarımıza gelecek nesillere de şimdiden hazırlık yapıyoruz çünkü bizde büyük bir tecrübe var. Hükümetimiz ustalık dönemini yaşıyor. Dolayısıyla bu dönemde ne kadar hizmet yapabilirsek yapalım diye düşünüyoruz. Türkiye'ye daha çok güzel hizmetler yapacağız. Buna yürekten inanıyoruz. İçme, sulama, sanayi suyu ihtiyacını karşılayacak ve taşkınlardan koruyacak. Muhteşem hizmetler yapıyoruz. İnşallah susuz bırakmayacağız. Hedefimiz bu. Cenab-ı Allah'ın yardımıyla, onun rahmet ve bereketiyle hiçbir şehri susuz bırakma niyetinde değiliz" dedi.

BAKAN EROĞLU'NDAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Bakan Eroğlu,soruların ardından kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüde kutlayarak, "Bütün hanımefendilerin Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Onlar bizim başımızın tacı. Gelecek nesilleri yetiştirecek analarımız, bacılarımız ve kardeşlerimiz, dolayısı ile onlara şükran borçluyuz. Hanımlar için ne gerekiyorsa yapmak hükümetimizin boynunun borcudur. Zaten bu konuda çok büyük destekler veriyoruz. Mesela dul hanımlara maaş bağladık. 18 yaşın altında çocukları sağlık şemsiyesi altına aldık. Özellikle Doğu'da doğum halinde, hatta karda kışta giden ve kadınların doğumlarını sağlıklı bir şekilde yapmaları için paletli ambulansları hizmete sunduk. Hanımlar için ve milletimiz için bu hizmetler yapıldı. Ben de bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gönülden kutluyor, hepsine sağlık ve afiyet diliyorum" dedi.

Bakan Eroğlu, Sultandağı'nın ardından Konya'nın Akşehir ilçesine geçti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu'ndan Hemşehrisi İlker Başbuğ'a, 'Geçmiş Olsun' Dileği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement