Bakan Eroğlu'ndan, İzmir'e Bayram Müjdeleri - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu'ndan, İzmir'e Bayram Müjdeleri

Bakan Eroğlu\'ndan, İzmir\'e Bayram Müjdeleri

Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde partililerle buluştu.

18.07.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma töreninde partililerle buluştu. Bakan Eroğlu, her İzmir milletvekili için birer proje hazırlayarak, İzmir'e toplamda 8 bayram müjdesi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında İzmirlilerle bir araya geldi. Bayramın milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını temenni eden Veysel Eroğlu, "AK Parti yüzde 41'le birinci partidir. AK Parti'siz bir koalisyon kurulamaz. Milletimiz AK Parti'yi tek başına iktidar yapmadı. Milletimizin menfaatleri ve kararı her şeyin üstündedir. Onun için ne gerekirse yapacağız. Muhalefet partileri anlaşırsa hükümeti kurarız. Anlaşmazlarsa seçime gider ve tek başımıza iktidara geliriz" dedi.

HER VEKİLE 1 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra Ramazan Bayramı münasebetiyle İzmir'e 8 adet projenin müjdesini verdi. Partisinin 8 milletvekilinin her biri için birer proje hazırladıklarını kaydeden Bakan Eroğlu; baraj, gölet ve sulama tesisleri başta olmak üzere toplam 8 projeyi İzmir'e kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Açıklanan ilk proje olan Aliağa Kalabık Barajı ve Sulaması ile 970 dekar zirai araziye su temin edilerek yılda yaklaşık 880 bin TL gelir artışı sağlanacak.12 milyon TL'ye mal edilecek tesis 607 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak.

İkinci müjde olarak açıklanan Seferihisar Gödence Göleti ve Sulamasıyla 680 dekar araziye su temin edilerek yöredeki çiftçilere yılda yaklaşık 650 bin TL gelir artışı sağlanacak.

Üçüncü müjde olarak açıklanan Balçova Terapi Ormanı, 1802 dekar arazi üzerine tesis edilecek. Balçova Terapi Ormanı, seyir noktalarından İzmir körfezini ve güneşin batımını en güzel şekilde seyretme imkanı sunacak. Yürüyüş parkurlarından yararlanan ziyaretçiler flora ve faunayı tanıma imkanı da bulacaklar.

Açıklanan müjdeler arasında yer alan Örnekköy Çocuk Ormanı, 336 dekar arazi üzerine tesis edilecek. Tesis edilecek Çocuk Ormanı ile çocuklarımızın daha sağlıklı ve tabiat sevgisi ile yetişmelerine katkı sağlayacak mekanlar hazırlanacak.

Yine müjdeler arasında yer alan Yakaköy Tabiat Parkı, 470 dekar arazi üzerinde tesis edilecek. Tabiat parkı, İzmir halkının rekreasyon (tabiat yürüyüşü, piknik, tabiat sporları, çocuk oyun alanları vb.) ihtiyacına hizmet edecek.

Müjde olarak açıklanan projeler arasında yer alan Kınık Meteoroloji İstasyonu ile Kınık ilçesindeki meteorolojik faaliyetlere ilişkin veriler elde edilerek meteorolojinin web sitesinden yayınlanabilecek.

Diğer Bakanlık yatırımlarının yer aldığı müjdelerden biri de Bayındır Meslek Lisesi. 16 dersliğe sahip olacak lise, ihale edilerek kısa zamanda inşa edilecek.

Son müjde olarak açıklanan proje ise Selçuk Devlet Hastanesi oldu. 75 yatak kapasitesine sahip olacak Selçuk Devlet Hastanesi'nde ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, poliklinikler ve diğer donatılar yer alacak.

BAYRAM GELENEĞİ OLACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, müjde geleneğini devam ettirerek 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında da İzmir'e 8'er adet projenin müjdesini açıklayacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu'ndan, İzmir'e Bayram Müjdeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement