Bakan Eroğlu'ndan Muş'a Müjde - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu'ndan Muş'a Müjde

Bakan Eroğlu\'ndan Muş\'a Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muş’un içme suyu problemini Alparslan II Barajı’ndan yapılacak olan bir çalışma ile giderileceğini açıkladı.

16.08.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muş'un içme suyu problemini Alparslan II Barajı'ndan yapılacak olan bir çalışma ile giderileceğini açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Muş'un ve bazı ilçelerinin içme suyunu Alparslan II barajından temin etmeyi planladıklarını açıkladı. Bakan Eroğlu'nun açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, Bakan Eroğlu'nun açıklamasının kendileri için bir müjde olduğunu vurguladı. Muş'un içme suyu sıkıntısı olduğunu belirten Başkan Asya, "Sayın Bakanımıza konuyu iletmiştik. Kendisi DSİ Van Bölge Müdürlüğü'ne talimat vererek, konunun incelenmesini emir buyurmuştu. Bunun üzerine incelemeler yapıldı. bizde bu sonucu Sayın Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu talebimizi olumlu karşılayarak Muş, bazı ilçe ve beldelerin su sıkıntısını gidermek için planlama yapıldığını açıkladı. Kendisine Muş halkı adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İçme suyu sıkıntısının Muş için öncelik olduğuna vurgu yapan Asya, "Su ve kanalizasyon sistemlerimizin yenilenmesi ilimiz için çok acil bir ihtiyaçtır. Fakat en acil ihtiyaç tercihi yaparsak su şebekemizin yenilenmesi ve su arıtma tesisinin kurulması. Sürekli su sıkıntısı yaşanan bugüne kadar sürekli suyu kesintili alan ilimizin su problemine köklü bir çözüm olacaktır. Dolayısıyla, su şebeke hattının yenilenmesi ve su arıtma tesisi kurulması bileşeninin bu yıl başlatılması hususunda da Sayın Bakanımızın desteğine ihtiyaç duymaktayız" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu'ndan Muş'a Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement