Bakan Eroğlu'ndan Orman Yangını Uyarısı - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu'ndan Orman Yangını Uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Pazartesi gününden itibaren ülkemizin güney, batı ve Marmara bölgeleri orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyacak” dedi.

07.07.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Pazartesi gününden itibaren ülkemizin güney, batı ve Marmara bölgeleri orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin güney, batı ve Marmara bölgeleri orman yangınları açısından yüksek risk taşıyacağını ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde orman yangınlarına sebebiyet veren aşırı sıcaklık, rüzgar, düşük nem gibi meteorolojik şartların oluşması beklendiğinden orman yangınları ile mücadele konusunda dikkatli davranmalıyız" ifadesini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER ORMAN YANGINLARI AÇISINDAN YÜKSEK RİSK TAŞIYOR"

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre ülkemizin güney ve batı bölgelerinde pazartesi gününden itibaren orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıdığını ifade eden Eroğlu, orman yangınları ile mücadele konusunda kamuoyunun tekrar uyarılması ihtiyacı duyulduğunun altını çizdi.

Bu kapsamda orman yangınına ya da kırsal alan yangınına sebebiyet verebilecek her türlü piknik ateşi, anız, artık ve çöplük ateşi yakılmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın orman yangınları riski konusunda bilgilendirilmesi ve uyarılması noktasında orman teşkilatına talimat verdim. Diğer yandan orman yangınından haberdar olan vatandaşlarımızın, ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattını arayarak orman teşkilatına haber vermesi yangınlara kısa sürede müdahale edilmesi ve söndürülmesi açısından büyük önem arz ediyor."

ORMAN YANGINLARININ YÜZDE 90'I İNSAN KAYNAKLI

Orman Genel Müdürlüğü'nce her yıl ortalama 4 bin anız ve kırsal alan yangınına müdahale edildiğini, ayrıca orman yangınlarının yüzde 90'ının insan hatasından kaynaklandığını ifade eden Bakan Eroğlu, şunları dedi:

"Özellikle rüzgarın şiddetli olduğu zamanlarda çıkan anız ve kırsal alan yangınları bazen ormanlarla birlikte yerleşim yerlerini, köyleri, tatil sitelerini de tehdit etmektedir. Bu yüzden hava şartlarının yangına sebep olduğu, özellikle rüzgarın şiddetli ve nisbi nemin düşük olduğu günlerde anız yakılmaması, orman içerisinde ve yakın yerlerde vatandaşlarımızın ateşle ilgili faaliyetlerden uzak durmaları gerekmektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu'ndan Orman Yangını Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement