Bakan Eroğlu: Onların Döneminde Bir Antibiyotik Kaç Liraymış - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Onların Döneminde Bir Antibiyotik Kaç Liraymış

Bakan Eroğlu: Onların Döneminde Bir Antibiyotik Kaç Liraymış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefet partilerine seçim vaatleri üzerinden yüklendi.

12.05.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefet partilerine seçim vaatleri üzerinden yüklendi. İlaçların artık çok ucuza satıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, isim vermeden eleştirdiği Kemal Kılıçdaroğlu'na SSK Genel Müdürlüğü döneminde bir antibiyotiğin kaç paraya satıldığının sorulmasını istedi.

Açılış ve temel atma törenleriyle seçim çalışmalarında bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a gelen Veysel Eroğlu, Emirdağ İlçesi'nde yapımı tamamlanan Yedikapı Barajı ve Sulaması'nın açılış törenine katıldı. Emirdağ Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende konuşan Bakan Eroğlu, baraj ve sulamasının maliyetinin 28 milyon TL olduğunu açıkladı. Hükümetin icraatlarını anlatan Bakan Eroğlu, eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar pek çok alanda Türkiye'nin büyük değişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi.

'PARAMIZI PUL YAPMIŞLARDI'

Bakan Eroğlu, "Eskiden bir dere ıslahı Türkiye'de yatırım programı çerçevesinde iz ödenekle devam ederdi. 2004 yılı öncesinde yatırımın devam ediyor gibi gösterilmesi için eski para ile 1 milyon yani 1 TL ödenek ayrılıyordu. Göletler, içme suyu, sulama suyu gibi tesisler bu ödeneklerle devam ediyordu. Bu kadarcık parayla 1 lirayla bu tesisler yapılamaz. Allah'a çok şükür bizim dönemimizde bitmez denen, yapılamaz denen barajlar yapılıyor. Paramızı pul yapmışlardı. Hükümetimiz bunu değiştirmek için çok gayret etti. Hatırlayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncesi İstanbul'da sokaklarda çöp dağları vardı. Hatta çöp dağları patlamıştı. Ümraniye'de 38 vatandaşımız ölmüştü. Literatüre vahşi çöp depolama yeri Türkiye diye geçmiş, utanmıştık. O günler çok geride kaldı" dedi.

'ŞİMDİ KONUŞANLARA SORMALI'

İsim vermeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Eroğlu, ilaç fiyatlarını hatırlattı. İlaçların geçmişe göre kat kat ucuzladığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Şimdi vaatler veriyorlar. Ama biz, sizin cemaziyelevvelinizi biliyoruz. 2001'deki enflasyon canavarı yüzde 68'di. Devlet 9 ay hazine garantili borçlanmayı yüzde 63'le yapıyordu. Bütün vergiler yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Yılda 60 trilyon faize gidiyordu. Allah'a şükür biz hortumları kese kese geldik. İlaç lobisinin de hortumu vardı geçmişte. Şimdi konuşanlara sormalı 'senin döneminde bir antibiyotik kaçtı, şimdi kaç lira' diye. Biz sağlıkta büyük bir hamle yaptık. SSK'nın önünde kilometrelerce kuyruk çabuk unutuldu. Şimdi 5 yıldızlı hastanelerimiz var" diye konuştu.

MUHTARLARA BİLGİSAYAR

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından Or-Köy eğitimine katılanlara sertifikalarıyla ağaçlandırma faaliyetinde bulunan muhtarlara hediye bilgisayarları Afyonkarahisar ve Emirdağ protokolü tarafından takdim edildi. Butona basarak açılışı gerçekleştiren Bakan Eroğlu'na Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı bağımsız Uğur Serdar Kargın, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ak Parti Afyonkarahisar milletvekili adayları da eşlik etti. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Onların Döneminde Bir Antibiyotik Kaç Liraymış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mustafa kemal ünal: ayrıca enflasyon canavarı dediğiniz varken benim cebimde hergün 200-300 tl olurdu sizden önceki iktidarda, deprem zamanında bile bu eksik olmazdı , ama şimdi dükkanda günde 20 tl lik iş yaparsak sevinçten göbek atıyoruz! enflasyon neden olur iş olur para döner ama iş olmayınca enflasyonda olmaz 0 0 Yanıtla
  • mustafa kemal ünal: 6 sıfır attınız diye türk parası değer mi kazandı uyutmayın milleti ne zamanki dolar 0, 01 kuruş olur o zaman türk parası değerli olur ama sizlerle bu hayal! ama bzim saf milletimiz 6 sıfır atınca paranın değer kazandığını zanneder 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement