Bakan Eroğlu: Rumlar Papazlardan İzin Alırlarsa Gidip Yangını Söndüreceğiz - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Rumlar Papazlardan İzin Alırlarsa Gidip Yangını Söndüreceğiz

Bakan Eroğlu: Rumlar Papazlardan İzin Alırlarsa Gidip Yangını Söndüreceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde çıkan orman yangınına Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu, ancak Rum Kesimi'nin henüz net bir talepte bulunmadığını belirterek, "Rumlar, papazlara sormadan bu işleri yapamıyor.

22.06.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde çıkan orman yangınına Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu, ancak Rum Kesimi'nin henüz net bir talepte bulunmadığını belirterek, "Rumlar, papazlara sormadan bu işleri yapamıyor. Ama isterlerse, papazlardan izin alırlarsa gidip yangını söndüreceğiz" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak yeni atanan Vali Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Afyonkarahisar'a yapılan yardımları anlatan Bakan Eroğlu, şehrin turizmden tarıma, hayvancılıktan madencilikle ilgili zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

680 YANGINDA 1080 HEKTAR ALAN YANDI

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, orman yangınlarına ilişkin konuştu. Türkiye'nin yangınlara hazırlıklı olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, son birkaç haftada meydana gelen yangınlarda yanan orman alanının çok az olduğunu vurguladı. Bakan Eroğlu, "Tüm helikopter, uçak, arazöz gibi araç gereçlerimiz mükemmel durumda. Orman çalışanlarımız çok başarılı. Hatta dünyanın pek çok ülkesinin orman ekiplerine biz eğitim veriyoruz. Son rakamlara göre 680 yangın olmuş. Bu yangınlarda 1088 hektarlık alan yanmış. Yanan alan miktarı oldukça küçük. Güney Kıbrıs'ta belki bir günde bu kadar alan yanacak" dedi.

PAPAZLARDAN İZİN ALIRLARSA YANGINI SÖNDÜRÜRÜZ

Güney Kıbrıs'ta yanan orman alanı ve yangının durumu ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Bakan Eroğlu'na yangında iki itfaiye işçisinin de öldüğü iletildi. Türkiye'nin yangını söndürmeye hazır olduğu, derhal müdahale edebileceğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Güney Kıbrıs bir tarihte herhalde susuz kaldı. Petrole ihtiyaçları da vardı. 'Su ve akaryakıt verelim' dedik. Oradaki papazlar, 'Türkün suyunu ve akaryakıtını kullanmak caiz değildir' demiş. Rumlar, papazlara sormadan bu işleri yapamıyor. Ama isterlerse, papazlardan izin alırlarsa gidip yangını söndüreceğiz" diye konuştu.

'ŞİMDİLİK JETLERLE İNMEYE NİYETİMİZ YOK'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Rumların yardıma gelen uçakların Güney Kıbrıs'a inmesini istediğini açıkladığı hatırlatılan Bakan Eroğlu'na, uçakların yardıma gitmesi halinde Güney Kıbrıs'a inip inmeyeceği soruldu. Türkiye'nin bu tür siyasi hamlelere izin vermeyeceğini aktaran Bakan Eroğlu, "Öyle bir numara yok. Kimse kusura bakmasın. Orası bizim için Güney Kıbrıs Rum Kesimi'dir. Ancak anlaşma olursa o zaman. Biz tanımıyoruz. Türkiye büyük bir ülke merak etmeyin. Gümbür gümbür geleceğe büyük adımlar atıyoruz. Biz o noktalarda da değiliz. İstediğimiz yere ineriz. Ama bizim şimdilik jetlerle inmeye niyetimiz yok" dedi.

SULAMA KANALLARININ YANINA HAVUZLAR YAPILACAK

Serinlemek için Devlet Su İşleri'ne ait kanallara girenlerin boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına da değinen Bakan Eroğlu, boğulma vakalarını duyduğunda çok üzüldüğünü söyledi. Tel çekilmesi ve uyarılara rağmen vatandaşların sulama kanallarına girmeye devam ettiğini kaydeden Bakan Eroğlu, sulama kanallarının kenarlarına çocuklar için küçük havuzlar yapılması talimatını verdi.

Sıcak havaların yaklaşık bir hafta daha devam edeceğini açıklayan Bakan Eroğlu, Ramazan Bayramı'nın nispeten daha serin geçeceğini belirtti.

Açıklamalarının ardından Vali Yıldırım'a günün anısına işlemeli bir tabak hediye eden Bakan Eroğlu, daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'na geçti.

- Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Rumlar Papazlardan İzin Alırlarsa Gidip Yangını Söndüreceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement