Bakan Eroğlu: Şu An İçin Yeteri Kadar Suyumuz Var - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Şu An İçin Yeteri Kadar Suyumuz Var

Bakan Eroğlu: Şu An İçin Yeteri Kadar Suyumuz Var

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ın Banaz İlçesi'nde yaptığı açıklamada, yağışların yetersizliğinden dolayı Türkiye'de kuraklığın olduğunu, ancak gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

25.04.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ın Banaz İlçesi'nde yaptığı açıklamada, yağışların yetersizliğinden dolayı Türkiye'de kuraklığın olduğunu, ancak gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Eroğlu, "Şu an için yeteri kadar suyumuz var. Suyumuzu ekonomik ve akıllıca kullanmalıyız" dedi.

Banaz'ın Hamamboğazı mevkiinde Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Banaz Belediye Başkanı AK Partili Zafer Arpacı ve partililer tarafından karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hamamboğazı Termal Turizm Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Eroğlu, Hamamboğazı'nın turizme kazandırılması konusunda bakanlık olarak bölgeye bir mesire alanı yapacaklarını, kısa zamanda bitirerek belediyeye tahsis edeceklerini ifade etti.

Banaz Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Zafer Arpacı'yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Başkan Arpacı'ya başarılar diledi. Bakan Eroğlu, yağışların yetersizliğinden dolayı Türkiye'de kuraklığın olduğunu ifade ederek, Bakanlığın susuzluk ve kuraklık konularında gerekli çalışmaları yaptığını dile getirdi.

Uzun dönem ortalamasına göre yağışlarda üçte bir oranında azalma olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "Bakanlık olarak gerekli tedbileri alıyoruz. Kimse endişelenmesin. İçme ve kullanma suyu konusunda kimseyi susuz bırakmayağız. Dün Bakanlık'ta kurmaylarımla bir toplantı yaparak B planına geçilip geçilmeyeceği yönünde görüş alışverişi yaptık. Bu yıl yağışlarda azalma olduğu ortada. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Şehirlerdeki su oranı konularını ele aldık. İçme suyu açısından vatandaşlara sıkıntı çektirmemek için, hidroelektrik santrallerinde geçen yılki elektrik üretimini sağlamak için yapılacak çalışmayı değerlendirdik. Şu an için yeteri kadar suyumuz var. Suyumuzu ekonomik ve akıllıca kullanmalıyız. Şunu asla unutmayalım: Su zengini bir ülke değiliz. Bu nedenle suya sürekli yatırım yapan bir ülkeyiz. 1000 günde 1000 gölet yapıyoruz. 2012 yılından bu yana 1000 gölet tamamlanacak. Bunların kuraklığa faydası var" diye konuştu.

2 YILDA 268 BARAJ

Türkiye'nin sulak bir bölgede bulunmadığı için su zengini bir ülke olmadığını vurgulayan Bakan Eroğlu, son 2 yılda 268 barajın tamamlanarak bir rekora imza atıldığını kaydetti. 55 milyon dekar alanı sulanabilir hale getirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Sulama sistemlerinde kapalı basınçlı sisteme geçildi. Daha az suyla daha çok alan sulanıyor. Bu tip tedbirlerle suyumuzu daha akıllı kullanıyoruz. Vatandaşın bu işlere kafasını yormasına gerek yok. Bizler çalışıp bizler yorulalım. Bu yıl nisan ayı içinde yağış bekliyoruz" dedi.

Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Bakan Eroğlu'na ziyaretinden dolayı bir tablo ve yörük kilimi hediye etti. Bakan Eroğlu, belediye ziyaretinin ardından Uşak'a gelerek Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Şu An İçin Yeteri Kadar Suyumuz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement