Bakan Eroğlu, Sulama Kanalları ve Göletlerde Yaşanan Boğulma Olaylarına Karşı Uyarılarda Bulundu - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu, Sulama Kanalları ve Göletlerde Yaşanan Boğulma Olaylarına Karşı Uyarılarda Bulundu

Bakan Eroğlu, Sulama Kanalları ve Göletlerde Yaşanan Boğulma Olaylarına Karşı Uyarılarda Bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaz aylarında sulama kanalları, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına karşı ailelere uyarılarda bulunarak, kendisinin de gençliğinde bir kez tehlikeli bir gölete yüzmek için gittiğini belirterek, gölette oluşan balçığı görerek yüzmekten vazgeçtiğini söyledi.

09.07.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaz aylarında sulama kanalları, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına karşı ailelere uyarılarda bulunarak, kendisinin de gençliğinde bir kez tehlikeli bir gölete yüzmek için gittiğini belirterek, gölette oluşan balçığı görerek yüzmekten vazgeçtiğini söyledi.

Bakan Eroğlu, Ramazan bayramı dolayısı ile geldiği memleketi Afyonkarahisar'da Çay ve Bolvadin İlçe Kaymakamlıkları tarafından gerçekleştirilen "Resmi Bayramlaşma Törenlerine" katıldı. Törenlerin ardından gazetecilerini sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bir basın mensubunun 'Cibuti'de yapılacka barajın detayları ve maliyeti ne kadar" olacak sorusuna yanıt vererek, "Cibuti'nin Afrika'nın en doğusunda güzel bir ülke ve kritik bir noktada. Geçen yıl Cumhurbaşkanımızla birlikte ben de gitmiştim. O tarihte Türkiye Cibuti arasında Karma Ekonomik İşbirliği (KEK) Başkanı bendim. Neticede oradakiler bir baraj yapılırsa bu barajın özellikle çok önemli olduğunu ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da Veysel hoca bu barajı yap dedi. Biz de hemen projesini yaptık kısa zamanda ve sağolsun Türkiye Cumhuriyeti hazinesi oraya hibe bir imkan sağladı. Her şeyi bitti ve Cibuti makamlarına ilettik onlar ihale yapacak. Dünyada Türk müteahhitleri Çin'den sonra ikinci sırada. Dolayısıyla en güzel tesisleri yapabiliyor. İnşallah bu yıl muhtemelen bizim açımızdan her şey bitti. Proje tamam çok özel bir proje yaptık her şey tamam, parası çıktı Şimdi Cibuti makamları bunu ihale edecek ihale edince ben de temel atmaya gideceğim. İnşallah kısa zamanda bitiririz. Projeyi biliyorum güzel bir proje hem içme suyu hem taşkından koruyacak. Bilhassa sahil kısım tamamen taşkına maruz kalıyordu birden bire anlık yağışlar oluyordu hem taşkını önleyecek hem içme suyu temin edecek bu çok maksatlı bir baraj" ifadelerini kullandı.

"Ailelerimiz, analar, babalar gerekli tedbirleri alsınlar"

Bakan Eroğlu, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma olaylarının hatırlatılması üzerine uyarılarda bulunarak, kendisinin de gençken bu tür yanlışlar yaptığını söyledi. Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Maalesef vatandaşlar kanallara giriyorlar. Hızlı bir akıntı var, çocuk bunun farkında değil çocuk onu durgun bir su sanıyor. İkazlarımıza rağmen bazı gençler ve çocuklar bu kanallara, göletlere giriyor. Bilinmeyen bir yere girmek son derece mahsurlu, bunlardan anne ve babalardan rica ediyorum çocuklara sahip çıksınlar. Rastgele bir yere girmek gölete, baraja girmek son derece tehlikelidir. Ama gençlikte bu oluyor. Ben de ortaokuldayken Şuhut'tan, Selevir'e (baraj) gidiyordum. Sıcak hava baraj kenarına ineyim de bir yüzeyim falan dedim. Bir baktım su seviyesi azalmış balçık hale gelmiş. Su seviyesi değiştiği için neredeyse biz orada balçıkta batıp gideceğiz yani insanlar bazen bilmiyor hemen fark ettim Dolayısıyla cahillik yapıp devam etseydik belki bugün biz de yoktuk. Onun için rica ediyorum, çocuklar Allah aşkına bilmedikleri yere girmesinler. Bu sadece göllerde ve kanallarda yok, denizlerde de var. Bilhassa Karadeniz, Şile'de bazı akıntılar var. O akıntıyı kapıldığı zaman iyi bir yüzücünün bile kurtarması mümkün değil. Bu konuda rica ediyorum tedbiri elden bırakmasınlar. Bu konuda muhtarlarımız, belediye başkanlarımız, ailelerimiz, analar, babalar gerekli tedbirleri alsınlar, tabii televizyonların da bunu duyurması lazım". - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu, Sulama Kanalları ve Göletlerde Yaşanan Boğulma Olaylarına Karşı Uyarılarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sur Belediyesi'nden Hakaret İddialarıyla İlgili Açıklama: Tarafımıza Yöneltilen İddialar Asılsızdır
    18:29 Sur Belediyesi'nden Hakaret İddialarıyla İlgili Açıklama: Tarafımıza Yöneltilen İddialar Asılsızdır

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

  • Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'
    18:17 Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'

    Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Halit Doğan, trafik sorununu çözmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement