Bakan Eroğlu, Üç Kentte Temel Atma ve Açılış Törenlerine Katılacak - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Eroğlu, Üç Kentte Temel Atma ve Açılış Törenlerine Katılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) genel müdürlüklerine ait 22 tesisin açılışı ve temelinin atılması nedeniyle hafta sonu düzenlenecek törenlere katılacak.

19.02.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) genel müdürlüklerine ait 22 tesisin açılışı ve temelinin atılması nedeniyle hafta sonu düzenlenecek törenlere katılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Eroğlu'nun yarın Osmaniye'ye 68 milyon lira tutarındaki 18 yatırımın "müjdesiyle gideceği" bildirildi.

Osmaniye'de DSİ'nin inşa edeceği 3 tesisin temelini atacak Eroğlu'nun, DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan bir tesisin de açılışını gerçekleştireceği belirtildi.

Düziçi Karacaören Barajı ve Sulaması ile 2 taşkın koruma tesisinin temellerini atacak Eroğlu'nun, Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Ekosistem Bilgilendirme ve Tanıtım Kompleksi'ni hizmete açacağı vurgulandı.

Bakan Eroğlu'nun ayrıca Osmaniye'de Orköy kredileri kullandırılan köylülere sertifika dağıtacağı bildirildi.

Hatay'a 13 tesis

Bakan Veysel Eroğlu'nun, Hatay'da ise 112 milyon lira tutarındaki 19 yatırımın "müjdesini vereceği" belirtilerek DSİ tarafından inşa edilen, 71 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin temelini atacağı kaydedildi.

Eroğlu'nun, Merkez Ballıöz Barajı ve Sulaması, Kırıkhan Kurtlusoğuksu Barajı ve Sulaması, Samandağ Sulaması, Yayladağı Sulaması, Samandağ Değirmenbaşı ve Uzunbağ Belediyeleri İçmesuyu İsale Hattı Rölekasyonu ile 8 taşkın koruma tesisinin temelini atacağı, Orköy kredileri kullandırılan köylülere sertifika dağıtacağı ifade edildi.

Kilis'e 5 tesis kazandırılıyor

21 Şubat Pazar günü de Kilis'e 42,5 milyon lira tutarındaki 11 "yatırım müjdesi" ile gidecek Eroğlu'nun, DSİ tarafından inşa edilen 197 milyon lira yatırım bedelli 5 tesisin temel atma törenine iştirak edeceği belirtildi.

Bakan Eroğlu'nun, Yukarı Afrin Barajı, Musabeyli Barajı, Kilis İçmesuyu Tesisleri ve Su Haznesi İkmali, Merkez-Demirciler Göleti ve Sulaması ile bir taşkın koruma tesisinin temelini atacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Eroğlu, Üç Kentte Temel Atma ve Açılış Törenlerine Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement