Bakan Eroğlu: "Ülkemizde Evlerde Hanımların Sözü Geçiyor" - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: "Ülkemizde Evlerde Hanımların Sözü Geçiyor"

Bakan Eroğlu: "Ülkemizde Evlerde Hanımların Sözü Geçiyor"

Uluslararası Kadınlar Konseyi tarafından İzmir’de düzenlenen kokteyle katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Türkiye’de kadınlar erkeklerle eşit değil. Anayasa’da kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanıdık” dedi.

31.05.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Kadınlar Konseyi tarafından İzmir'de düzenlenen kokteyle katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'de kadınlar erkeklerle eşit değil. Anayasa'da kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanıdık" dedi.

Uluslararası Kadınlar Konseyi Genel Kurulu öncesi düzenlenen kokteylde konuşan Veysel Eroğlu, güzel İzmir'de dünya kadınlarının toplanmasının Türkiye adına ayrı bir güzellik olduğunu söyleyerek, genel kurulun İzmir'de yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Türkiye'de kadına verilen öneme değinen Eroğlu, "Türkiye'de kadınlar erkeklerle eşit değil. Anayasa'da kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanıdık. Ülkemizde kadınlarımızı her alanda görebilirsiniz üniversitelerde profesörler var, kadın milletvekillerimiz ve kadın bakanlarımız var. Türkiye'de kadınların rolü hakikaten çok önemli ve çok büyük. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk, 1934 yılında Avrupa'daki pek çok ülkeden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını tanıdı. Bu bizim için büyük bir gurur vesilesi, bunu da özellikle vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'de evlerde kadınların sözünün geçtiğini, son sözü kadınların söylediğini belirten Eroğlu, katılımcılara İzmir'e geldikleri için teşekkür ederek sözlerini noktaladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: 'Ülkemizde Evlerde Hanımların Sözü Geçiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement