Bakan Eroğlu: "Vatandaş Ormanın Hasmı Değil Hısmı Olacak" - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: "Vatandaş Ormanın Hasmı Değil Hısmı Olacak"

Bakan Eroğlu: "Vatandaş Ormanın Hasmı Değil Hısmı Olacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormanlara köylülere gelir getirecek ağaçlar ekileceğini ve ağaçların bakımının 3 yıl bakanlığa ait olacağını belirterek, “Vatandaş ormanın hasmı değil hısmı olacak” dedi.

02.05.2014 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormanlara köylülere gelir getirecek ağaçlar ekileceğini ve ağaçların bakımının 3 yıl bakanlığa ait olacağını belirterek, "Vatandaş ormanın hasmı değil hısmı olacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya, Burdur, Isparta İlleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı için Antalya'nın Gazipaşa ilçesine geldi. Gazipaşa Havalimanı'nda kaymakam ve belediye başkanı tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Gazipaşa Belediyesi önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Seçim döneminde Gazipaşa'ya geldiğini ve AK Parti Adayı Adil Çelik'in seçimi kazanması halinde kahvesini içmeye geleceğine dair söz verdiğini belirten Eroğlu, sözünü tutmanın bahtiyarlığını yaşadığını söyledi. Gazipaşa'yı Başbakan Erdoğan'ın da çok sevdiğini belirten Eroğlu, "Bu ilçede yatırım hamlesi başlatacağız. Gazipaşalılar ve Antalyalıların hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gazipaşa'da temeli atılan yatırımları takip ettiklerini ve bunları hızla tamamlayacaklarını ifade eden Bakan Eroğlu, yeni başlattıkları bir proje hakkında da bilgi verdi. Orman köylülerine yeni gelir kapısı oluşturmak için proje hazırladıklarını söyleyen Eroğlu, "Ormanlardaki vatandaşlarımız, orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak. Ormanlarda gelir getirici türler için arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Gelir getirici türler hangisiyse onu dikeceğiz. 3 yıl bakımı bize ait olacak. Parselleyeceğiz, kura çekeceğiz. Kura sonrası alanı oradaki vatandaşa vereceğiz. Geliri tamamen vatandaşımıza ait olacak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Gazipaşa Belediye Başkanlığı makamına çıkan Eroğlu, burada Belediye Başkanı Adil Çelik'in taleplerini dinledi. Çelik'in Hacımusa Çayı ile ilgili projesini anlatması sırasında Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da nüfusa kayıtlı olduğu mahallenin adının da Hacımusa olduğunu belirterek, nüfus cüzdanını gösterdi. Bakan Eroğlu, "Orayı en güzel şekilde yapın" diyerek kurmaylarına talimat verdi.

İlçede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Eroğlu, ilçenin içme ve kullanma suyunu 2050 yılına kadar karşılayacak proje hazırladıklarını söyledi. Modern bir içme suyu arıtma tesisi kuracaklarını dile getiren Bakan Eroğlu, Gazipaşa Havalimanı'nda emniyetli uçuşu sağlamak amacıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından otomatik meteoroloji ölçüm ve raporlama sistemi kurulacağını belirtti. Gazipaşa'ya bugüne kadar 50 trilyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Eroğlu, yapımı süren projelerin şimdiden ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Eroğlu'na ziyaretin sonunda ipek böceği kozasından yapılmış bir tablo hediye edildi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, daha sonra Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi'nde koordinasyon toplantısına katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: 'Vatandaş Ormanın Hasmı Değil Hısmı Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement