Bakan Eroğlu ve Çavuşoğlu Antalya'da Temel Attı - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu ve Çavuşoğlu Antalya'da Temel Attı

Bakan Eroğlu ve Çavuşoğlu Antalya\'da Temel Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Ovası sulama hattının temel atma törenine katıldı.

01.03.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Ovası sulama hattının temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, "Onlar montajla, kasetle uğraşsın, bizler hizmet üretiyoruz, baraj yapıyoruz. Onlar bu milletin ferasetini tahmin edemediler" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Bakan Eroğlu, Bakan Çavuşoğlu ile Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan DSİ Genel Müdürü Özkaldı, barajı ve sulama hattını 2016 yılına kadar yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Barajın ve sulama hattının bitmesiyle birlikte 47 bin 400 dekar alanın suya kavuşacağını ifade eden Özkadı, "Projenin 57 milyon 500 bin TL bedeli var. 500 bin kişiye istihdam sağlayacak. Son 11 yılda Genel Müdürlüğümüz bölgeye yaklaşık 1 milyar TL yatarım yaptı. Gökçeler Barajı yüzde 86 seviyesine ulaştı. Gazipaşa dereleri ıslahını tamamladık. 4 köyü, 2 mahalleyi taşkından koruduk. Şuanda devam eden Gökçeler Barajı sadece sulama sağlamayacak, yılda 10.85 kilovat enerji sağlayacak" dedi.

Vali Öztürk ise, Gazipaşa'nın seracılık ve muz yetiştiriciliğindeki başarısına değindi. Yıllarca hizmet alamayan Gazipaşa'ya artık karadan ve havadan ulaşımın sağlandığını, sulama imkanının da Gökçeler Barajı ile artacağını belirten Vali Öztürk, "Gazipaşa doğal olarak refahını ertelemiş. Yapılan bu hizmetlerle birlikte Gazipaşa halkı refahına kavuşacak" diye konuştu.

"GAZİPAŞA UNUTULMUŞ BİR İLÇEYDİ"

Öztürk'ün ardından kürsüye çıkan AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa'nın yıllarca unutulmuş ve ihmal edilmiş bir ilçe olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan ile birlikte Gazipaşa'nın makus talihini yendiğini belirten Çavuşoğlu, "Gazipaşa'ya bakanımız verdiği önemi görüyor. Gazipaşa ile birlikte hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. 30 yıldır hayal ettiğiniz barajı bitiriyoruz. Gazipaşa köylümüz, çiftçimiz için önemli bir projenin temelini atıyoruz. Gazipaşa'ya sulama suyu getiriyoruz. Gazipaşa AK Parti iktidarı sayesinde hayallerini gerçekleştiriyor. Gazipaşa Havalimanı unutulmuştu. Cihazları sökülmüş, başka yere götürülmüştü. Burayı açacağız dedik, ne teknoloji varsa getireceğiz, Avrupa ve Türkiye'den uçakları getireceğiz dedik. Gazipaşa'ya Avrupa'nın her yerinden uçaklar geliyor. Türkiye'den uçaklar geliyor. Gazipaşa'ya Başbakanımız indiği zaman orada 'Dik dur eğilme Gazipaşa seninle' demiştiniz. Başbakanımız da size müjde vermişti. 500 metre daha pisti uzatacağız demişti. İlgili bakanlara talimatı vermişti ve çalışmaları başlattık. İnşallah pisti 500 metre uzatacağız ve inen uçak sayısı kat kat artacak" dedi.

Konuşması sık sık "Gazipaşa seninle gurur duyuyor" sloganları ile kesilen Çavuşoğlu, Gazipaşa insanının çok dürüst ve çalışkan olduğunu söyledi. Gazipaşa insanı ile kendilerinin gurur duyduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Gazipaşa insanı okur, eğitimlidir. Gazipaşa göreceli olarak geri kalmışsa Gazipaşalıların suçu değildir. Gazipaşalılara imkan verilirse çalışkan, kılı kırk yarar. Yapamayacağı şey yoktur. Gazipaşa'nın nasıl bir tarım kenti olduğunu, o ürünleri nasıl ihraz ettiğini, kargo uçaklarının havalimanına indiğini göreceğiz. Gazipaşa ulaşımın merkezi oldu. Sadece Gazipaşa'ya hizmet etmiyor. Gazipaşa Ermenek yolunu karayolu ağna aldık, Gazipaşa oranın da havalimanı olacak. Gazipaşa'nın her bir köyüne yaylasına hizmet götürüyoruz. Yol açtık, elektrik götürdük, su götürdük. Elektrik gitmeyen yayalarla da elektir getireceğiz. Bu gün Gazipaşa'ya gelirken Alanya-Gazipaşa yolunu gördük. Ufak tefek eksiği kalmış, onları tamamlıyoruz. Afyon- Burdur yolu otobanından da Gazipaşa nasibini alacaktır. İç Anadolu'ya giden hızlı trenden de nasibini alacaktır. Gazipaşa'ya yat limanı yapıyoruz. Denizden de Gazipaşa'ya turistler gelecek. Balıkçıları unutmadık. Balıkçı barınağını da yapıyoruz. Hastalarımızı unutmadık. En iyi hastaneyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ONLAR MONTAJLA UĞRAŞSINLAR"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da, daha önce temelini atmaya geldiği Gökçeler Barajı'nın bugün sulama hattı temelini atacaklarını söyledi. Gazipaşa halkının her defasında kendilerini coşku ile karşıladığını dile getiren Eroğlu, "Bu coşku daha fazla. Bizleri coşkulu bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Gazipaşa'nın yiğitleri, hanımefendileri çok çalışıyor. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Biz de size hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Anamur'a geçmek için kullandığı Gazipaşa Havaalanı'nda Gazipaşa halkının coşkulu karşılamasını unutmadığını ve Başbakanın kendisine "Bu ilçe halkı çok çalışkan. Buraya baraj yapalım, bu hizmet boşa gitmez" dediğini söyleyen Eroğlu, "Başbakan bana Gökçeler Barajı'nı hayata geçirmemi emretti. Ben de küçük bir baraj zannediyordum ama dev bir barajmış. Söz verdik bu barajın yapılmasını ve sözümüzü tuttuk. Bu baraj belki 40 yıl önce yapılmalıydı. Bu baraj geciktiği için sizlerden geçmiş yönetimler adına özür diliyorum. Gerekirse 3 vardiya çalışalım rekor kıralım istedim. İnşallah bugün temelini atıyoruz. 2016 yılına hepsini yetiştireceğiz. Öncelikle şunu belirteyim. Biz sizi seviyoruz. Bazıları laf üretiyor, biz hizmet üretiyoruz. Bazıları montaj kaset üretiyor. Biz baraj yapıyoruz. Onlar montaj kasetlerle uğraşışınlar, biz hizmet yapacağız. Onlar boşuna uğraşa dursunlar, işte millet var. Gazipaşa'nın yiğit insanları var. Gücünü şeytandan, komplolardan alanlar düşünsün. Biz rabbimize güveniyoruz. Sizlere hizmet etmek bizim için bir gururdur" diye konuştu.

"TÜM BORÇLARI ÖDEDİK"

Yolsuzluk yaptığı söylenen AK Parti iktidarının yaptığı hizmetleri anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim hatırlayın paramızın yanında 6 sıfır vardı. Tamamen atıldı. IMF'e borcumuz vardı. Bizden önce 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Bu borcu ödeyen kim? Hükümetimiz ödedi. Buranın yiğit insanları geçmişte hakikaten bir IMF geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanır. El pençe divan durulur, ne derse kabul edilirdi. Başbakanımız şunu söyledi. 'Biz büyük bir milletiz. Size bizim şartlarımızda standby anlaşması imzalarız' dedi. Onlarda Türkiye'de kriz var bize yalvaracaklar diye düşündüler. Biz borcumuzu ödedik, yolumuza borçsuz devam ediyoruz. Şimdi IMF'e 5 milyar dolar borç vermek üzere Bakanlar Kurulu'nda görüştük. Bakanlar; yazık verelim dediler. IMF'nin köleliğinden kurtulduk. Bu büyük bir şereftir. Merkez Bankası'nı doldurduk. Memur, işçilere borçlarımızı ödedik. 13.5 katrilyon borcu ödedik. Konut edindireceğiz diye eskiden benden de para kestiler. Bizim ümidimiz yoktu. Devletin millete borcu olmaz dedi Başbakanımız ve Maliye Bakanına öde dedi. 3.5 katrilyon para ödendi. Bu batan bankalara para yatırmadınız mı? Sizlerin de paraları vardır. Batan bankaların sahipleri kaçıp gitti. İmar Bankası'ndan dolayı hortumlamış paralar gitmiş kendisi de Paris'te gününü gün ediyor. Bizim ödediğimiz para ne biliyor musunuz? Geçmiş hükümet garanti vermiş. Sadece 8.5 milyar dolar İmar Bankası'ndan dolayı para ödedik. 22 banka ile beraber devletin ödediği borç 231 milyar TL, bunu da ödedik. O dönemleri kapattık. Geçmişte bir gölet 20-30 yılda bitliyordu. Bunun sebebi şuydu. Devletin hazinesi borçlanıyordu, dışardan para alıyordu. Kısa vadeli devlet hazine garantili yüzde 63 ile borçlanıyordu. Sizlerin emeği alın teri ile kazandığınız paranın yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Rahatsızlık bundan, alışmışlar onlar. Para verelim devlete, yüz lira verelim 63 lira alalım dediler. İster montaj kaset yapsınlar, ister iftira atsınlar. Bu milletin hakkını yedirmeyeceğiz. Millet uyandı. Buna müsaade etmeyeceğiz. Topladığı verginin yüzde 86'sının faize ödemeye bu devlet müsaade etmez. Merkez Bankası'nı doldurduk. Yatırımlar dolu dizgin devam ediyor. Bazı hile peşinde olanlar şunu düşünüyor. Böyle düzmece montaj kasetlerle bunu yıkarız. Bunlar gerçekten ne yer ne yedirir diye düşündükleri için buradan yıkalım dediler. Şunu fark etmediler. Milletimizin ferasetini kavrayamadılar. Bizden önceki DSİ Türkiye'de en büyük yatırımcı gurup. Fakat 3.5 yılda açabildikleri tesis sayısı 9. yılda 3 tesis açmışlar. Aynı para ile biz yılda 350-400 tesis açıyoruz. Farkımız bu."

Konuşmanın ardından Gökçeler Barajı şantiyesine canlı bağlantı gerçekleştirildi. Sulama hattının ilk borusunun döşenmesi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndan düğmeye basılarak temel atıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu ve Çavuşoğlu Antalya'da Temel Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement