Bakan Eroğlu, Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, Yaralıları Ziyaret Etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu mesele AK Parti meselesi değil, devletin bekası ve milletin selameti açısından önemliydi.

18.07.2016 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu mesele AK Parti meselesi değil, devletin bekası ve milletin selameti açısından önemliydi. Herkes devletine, millletine, bayrağına sahip çıktı. Dolayısıyla 79 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde tedavi gören yaralıları Başhekim Nurullah Zengin ve AK Parti Ankara Kadın Kollları Başkanı Mualla Varol ile ziyaret eden Eroğlu, "Bu olayın esas kahramanları sizlersiniz" diyerek yaralılara Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını iletti.

Yaralıların hikayelerini ve "kanımızı yerde bırakmayın" çağrılarını dinleyen Eroğlu, yapanların cezalandırılacağı sözünü verdi.

Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananların FETÖ'nün çok büyük bir ihaneti olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında yapılanları hatırlatan Eroğlu, "Böyle bir ihanet tarihimizde görülmedi. Ama Allah'a şükürler olsun, bakın burada gezdiğimiz yerlerde vatandaş, 'Ben bu vatan için, bayrak için canımı seve seve vermeye hazırım. Çünkü bu ihaneti gördüm.' diyor. Neticede bu kahramanların sayesinde ülkemiz bu terör belasından ve FETÖ'nün darbe girişiminden kurtuldu. Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Tabii kahraman polislerimiz, kendilerini FETÖ'ye satmış askerlerin dışındaki diğer askerlerimiz, emniyet özel harekatı velhasıl milletimizin tamamı dimdik ayakta durdu ve bunu ilk defa, çok kısa zamanda, 24 saat olmadan sonlandırdı." diye konuştu.

Bütün kurumların bu ihanete karşı ortak hareket ettiğini vurgulayan Eroğlu, "Millet ülkemize, bayrağımıza sahip çıktı, dolayısıyla en büyük teşekkürümüz millete." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyerek, böyle bir felaketin tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

"Her biri birer kahraman"

Milletin ferasetine ve anlayışına hayran olduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Başka bir ülkede böyle bir millet yok. Bizim milletimiz kahraman bir millet. Milletimizin tankın üzerine çıkıp da tankı teslim alması, göğsünü silahlara siper etmesi, helikopterden atılan ateşlere karşı durması gerçekten büyük bir kahramanlık. Buradakileri de o maksatla ziyaret ettik. Sayın Başbakanımızın selamını ilettik. Bunlara sahip çıkmamız gerekir. Vatan evlatları bunlar, her biri birer kahraman. Ziyaretimizin gayesi budur. Bunlara sahip çıkacağız. 'Bizim kanlarımız yerde kalmasın' dediler. En ağır şekilde cezalandırılacak, hepsini teslim alacağız. Çünkü devletimiz güçlüdür, hükümetimiz şu anda dimdik ayakta, devletimiz ayakta. O açıdan bunlara gereken ceza verilecek."

Darbe girişimine karşı bütün partilerin bir araya geldiğinin altını çizen Eroğlu, bütün siyasi partilerin genel başkanlarına ve mensuplarına teşekkür etti. Eroğlu, "Bu mesele AK Parti meselesi değil, devletin bekası ve milletin selameti açısından önemliydi, herkes devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. Dolayısıyla 79 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz. Bütün milletimizle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yoğun bakımdaki 10 hastanın hayati tehlikesi var"

Başhekim Prof. Dr. Nurullah Zengin ise olay günü 261 yaralının hastaneye geldiğini, tedavisi tamamlanan yaralıların hastaneden ayrıldığını, 68 hastanın tedavi altında olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Zengin, yoğun bakım servisinde tedavi gören 10 hastanın hayati tehlikesinin bulunduğuna işaret ederek, diğer yaralıların takiplerinin servislerde yapıldığını söyledi.

Yaralanmaların çoğuna kurşun ve şarapnel parçalarının neden olduğunu anlatan Zengin, "Bir hekim olarak her gün çok farklı hastalarla muhattap oluyoruz. Tüm hastalarımıza tıbbi hizmet vermek bizim sorumluluğumuz ama bu hastalara biz aynı zamanda bir minnet borçluyuz, bir vatandaş olarak. O duygularla elimizden gelenin en iyisini yaparak, her türlü fedakarlıkla tedavi hizmeti vermekten ayrı bir mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement