Bakan Eroğlu, Yeni Zelanda Büyükelçisi Curr'u Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, Yeni Zelanda Büyükelçisi Curr'u Kabul Etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr'u kabul etti.

03.02.2015 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr'u kabul etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığındaki makamında gerçekleşen kabulde konuşan Eroğlu, Türkiye ile Yeni Zelanda arasındaki işbirliğini daha da artırmak istediklerini belirtti.

Eroğlu, "Aslında Çanakkale dolayısıyla aramızda 100 yıllık bir irtibat var. Ama tabii bu bir noktada zaman içinde dostluğa dönüştü. Bu sene de biz Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutlayacağız" dedi.

Daha önceden Gelibolu Milli Parkı'nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığının uhdesinde bulunduğunu anımsatan Eroğlu, "Biz oradaki altyapıyı büyük ölçüde tamamladık. Şimdi işletmesi Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi" diye konuştu.

İki ülke arasında ormancılık faaliyetleri, su kaynaklarının yönetimi, meteoroloji ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda işbirliğini geliştirmek üzere karar alındığını anımsatan Eroğlu, "Tabii inşallah sizin buraya gelişinizle birlikte bu işbirliğini daha da hızlandıracağız" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Eroğlu, büyükelçi Curr'a çini tabak verirken, Curr da Eroğlu'na üzerinde ülkesine ait motiflerin bulunduğu el sanatları ürünü bir tabak hediye etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, Yeni Zelanda Büyükelçisi Curr'u Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement