Bakan Eroğlu: Yüzde 25 Oyla Bayram Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Yüzde 25 Oyla Bayram Yapıyorlar

Bakan Eroğlu: Yüzde 25 Oyla Bayram Yapıyorlar

Orman ve Su İşleri Bakanı ve Ak Parti İzmir milletvekili Veysel Eroğlu, İzmir'de CHP'nin 10 puan gerisinde kalmalarında yaptıkların ve yapacaklarını İzmirlilere anlatmak için yeterli zaman olmaması, muhalefetin yaşam tarzına müdahale yapılacağı algısı yaratması gibi nedenlerin etkin olduğunu söyledi.

17.06.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı ve Ak Parti İzmir milletvekili Veysel Eroğlu, İzmir'de CHP'nin 10 puan gerisinde kalmalarında yaptıkların ve yapacaklarını İzmirlilere anlatmak için yeterli zaman olmaması, muhalefetin yaşam tarzına müdahale yapılacağı algısı yaratması gibi nedenlerin etkin olduğunu söyledi. Eroğlu, " Türkiye'de Yüzde 13, 18 ve yüzde 25 oyla bayram yapıyorlar. Ak Parti yüzde 41 oyla tatmin olmadı. Genel Başkanlarının seçildiği bölgede CHP bir milletvekili kaybetti. Önce kendi muhasebelerini yapsınlar" dedi.

Seçim gecesi ilk sonuçlar alındıktan sonra Ankara'ya giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 10 gün sonra milletvekili seçildiği İzmir'e mazbatasını almaya ve teşkilatla istişare toplantısı yapmak için döndü. Eroğlu, İl Başkanı Bülent Delican, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları toplantısı öncesi basına seçim sonuçlarının değerlendirdi. Eroğlu, Ak Parti'nin seçimlerden yine birinci parti çıktığını, CHP ile aralarında çok fark olduğunu söyledi. Seçmenlerin bu kez Ak Parti'ye tek başına iktidar yolunu açmadığını, koalisyon görüşmeleri yapılacağını belirten Eroğlu, "Ak Parti bu süreçte Türkiye'deki istikrarın devamı açısından gerekenleri yerine getirecektir. Diğer partilerin de ülke menfaatlerinin parti menfaatlerinden yüksek olacağını kabul etmeleri gerektiğine inaniyoruz" dedi.

Eroğlu, seçimlerde Ak Parti'ye karşı yedi düvelin, tüm partilerin ve paralel yapının, yurtdışındaki bazı sivil toplum kuruluşlarının birleştiğini söyledi. Bu tablodan milletin memnun olmadığını belirten Eroğlu, gittiği yerlerde "Biz ne yaptık?" diyen kişilerle karşılaştığını, bugün seçim olsa Ak Parti'nin iktidar olacak güçte olduğunu dile getirdi. Eroğlu, "Demokrasi gereği çözüm arayışlarına giriyoruz. Gereğini yapıyoruz. Ancak tutarsız mantıksız, kendilerini birinci parti gibi kabul eden muhalefet partilerinin talepleri kabul edilemez tabii. Bunlar görüşülür. Bir şey söylemek için erken" dedi.

İZMİR'E NE YAPILDIYSA BİZ YAPTIK

İzmir'de seçim öncesi verdikleri sözleri tutacaklarını, projeleri gerçekleştireceklerini, devam eden yatırımların tamamlanacağını belirten Eroğlu, "Ne yapıldıysa İzmir'e biz yaptık. İzmirlilir bunu iyi bilsin. İzmir'de şöyle bir algı var. Bu yatırımları merkezi hükümet yapmadı. Belediyeler yaptı algısı var. Hayır. Baraj, gölet, sulama tesisleri, Milli Eğitim ile ilgili çalaşmalar, hastane yatırımları, yollar, bölünmüş yollar, çevre yolları, Konak tüneli, 30 Ağustos'ta açılması planlanan Belkahve tüneli hep merkezi hükümet tarafından yapılmıştır. Başbakanlık ofisi bu yatırımların daha da artması, takip edilmesi için açıldı. Turistlerin Başbakanlık Ofisi önünde fotoğraf çektirdiğini söylediler. Gurur duydum. Genel İdare ve belediyelerin birlikte çözmesi gereken konular var. Bir araya gelinmesi için talimat verdim. Biz Büyükşehir Belediyesi'nin çözmesi gereken konulara mühendis gibi de katkı vermeye hazırız" dedi.

YÜZDE 13, 18 ve 25 OYLA BAYRAM YAPIYORLAR

Seçim sonrası koalisyon arayışlarında ülkeyi ve ekonomiyi sıkıntıya sokmayacak her türlü alternatifi deneyeceklerini çünkü birinci parti olduklarına dikkat çeken Eroğlu, "Bazıları başka şekilde değerlendiriyor. Yüzde 25'i alanlar sanki kendisi büyük başarı kazanmış gibi gösteriyor. Başarı nerde? Ak Parti yüzde 41'le tatmin olmayan büyük bir parti. Diğerleri yüzde 13'le, 18 ile yüzde 25 ile bayram yapıyor. Üç dönem iktidarda olup tekrar birinci olan başka parti yok. Bu partimizin başarısıdır. Birinci parti Ak Parti'dir. Koalisyon gerekiryorsa koalisyon, netice alınamazsa yapılacak şey yeniden seçimdir" dedi.

CHP KENDİ MUHASEBESİNİ YAPSIN

Eroğlu, İzmir'de birinci parti olan CHP'ile yüzde 10'luk fark olmasının nedenlerini soran basın mensuplarına, tek parti olarak tüm cephelere karşı mücadele ettikleri yanıtını verdi. Karşılarında CHP, MHP, HDP, paralel yapı ve dışardan gelen algı yönetimi, dış basın olduğunu belirten Eroğlu, "Ancak İzmirli bunun farkına vardı. Bazı görüşmelerde iş çevrelerinin, sanayicilerin, işçilerin, memurların dahi bu durumdan memnun olmadığını söylediler. İzmir'de çalıştık, gayret ettik. Sekiz milletvekili çıkarttık. CHP milletvekili sayısı Genel Başkanlarının olduğu bölgeden bir milletvekili azaldı. Onlar kendi muhasebelerini yapsınlar" dedi.

ANLATACAK YETERLİ ZAMAN OLMADI

Ak Parti'nin İzmir'deki seçim sonuçlarıyla ilgili özeleştirisi olup olmadığı sorusuna "Vatandaşa küsecek halimiz yok" yanıtı veren Eroğlu, "Eksiklerimiz mutlaka vardır. İzmirlileri yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatmak için yeterli zaman da olmadı. Yoksa teşkilat gece gündüz sahada çalıştı. Sahada çalışan tek parti Ak Parti'ydi. Şunu hazmedemiyorum doğrusu. CHP'nin kalkıp, kim söyledi, doğru mu yanlış mı bilemiyorum ama 'patates çuvalı koysak kazanırız' anlayışını kabul edemeyiz. Biz İzmirlileri kucakladık. 2019 yılına kadar ne yapacağımızı anlattık. Basın mensupalrına broşürleri, kitapcıkları dağıttık. CHP Genel Başkanı İzmir 2'nci Bölge'den adaydı. İzmir'le ilgili bir proje duydunuz mu? Biz onlarca projelerle ilgili broşür, kitap dağıttık. 13 yılda İzmir'e ne yapıldığını anlattık. CHP İzmir'e ne vaadetti? İzmirli bunu değerlendirmeli" dedi.

Ak Parti olarak İzmir'in özü olduklarını belirten Eroğlu, bunu anlatmaya devam edeceklerini ve İzmirlilerin gönlünü mutlaka kazanacaklarını söyledi. Eroğlu muhalefetin "Bir de bunlar gelirse İzmirlinin yaşam tarzına müdahale eder" algısı yaratılmaya çalıştığını belirterek " İstanbul, Antalya, Ankara gibi büyükşehirler bizde. İsteyen istediği gibi yaşıyor. Biz bunun mücadelesi için geldik. İzmir'de böyle bir şey yapmak olur mu? Herkesi kucaklıyoruz. Başı açık da var başı kapalı da var. Her meslekten kişi Ak Parti'de var. Biz de İzmirliler de bunun muhasebesini yapacak. Biz de de eksiklik var. İzmirliler de yanlış algıyla ilgili uyarılarımızı yapağız" dedi.

Teşkilatın ayakta olduğunu, istişare yapacaklarını belirten Eroğlu, tespit edilecek eksiklikleri mahalle bazında gidermeye çalışacaklarını söyledi. Oluştrulan algılara karşı tedbir alacaklarını belirtti. İl Başkan Bülent Delican, istişare toplantısı yapacaklarını ifade ederek teşkilat motivasyonunun iyi durumda olduğu söyledi. Delican "Belki koalisyon hükümeti kurulur. Uzun yıllar seçim olmayabilir ama seçim olacakmış gibi çalışacağız" dedi. Delican, Bakan Eroğlu'nun Ramazan boyunca da İzmir'de iftarlara katılmak için geleceğini belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Yüzde 25 Oyla Bayram Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement