Bakan Eroğlu, Zafer Yolu Yürüyüşünü Başlattı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, Zafer Yolu Yürüyüşünü Başlattı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden, Zafer Yolu Yürüyüşünü başlattı.

26.08.2014 03:41  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden, Zafer Yolu Yürüyüşü'nü başlattı.

Büyük Taarruz'un 92. yıl dönümü kapsamında Çakırözü köyünde, Zafer Yolu Yürüyüşü öncesinde tören düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bandosu'nun verdiği konserin ardından, "An Be An Kocatepe" adlı belgesel gösterimi yapıldı.

Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'ye giden vatandaşları uğurlama töreninde konuşan Eroğlu, törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eroğlu, Türk ordusunun 92 yıl önce destan yazdığını anımsatarak, şunları ifade etti:

"Kahraman ordumuz, bu yolu katederek Kocatepe'ye kadar yürüdü. 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece, yani bu gece, dolayısıyla bizler de onların yaşadıklarını burada bir şekilde yaşamak için, vakur bir şekilde, yürüyeceğiz. Bu topraklar, mübarek topraklar, istiklalimizin kazanıldığı topraklardır. Bu toprakların her karışı şehit kanı ile yoğrulmuştur. Hep birlikte bu vatana, bu toprağa sahip olacağız. İnşallah büyük hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Daha büyük bir Türkiye için hep beraber çalışacağız. Bu vatan, toprak, bayrak için 92 yıl önce hayatlarını hiçe sayarak gerçekten zafere giden yolda Mehmetçik'i hatırlayacağız. Onların ruhları şad olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün kahraman şehitlerimize Cenabı Hak'tan rahmet diliyorum."

Eroğlu'nun konuşmasının ardından Zafer Yolu Yürüyüşü başladı. Yürüyüşe katılanlara Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ile protokol üyeleri, kırmızı karanfil verdi.

TSK Bandosu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, marşlar okudu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından çevre düzenlemesi gerçekleştirilen Başkomutan Milli Parkı'na çıkan Zafer Yolu'ndaki uğurlama noktasında, lazer ve havai fişek gösterimi yapıldı.

Bakan Eroğlu, Zafer Yolu Yürüyüşünü Başlattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, Zafer Yolu Yürüyüşünü Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, ikili ticari ilişkileri geliştirme ve işbirliğini daha fazla alanda genişletmenin yollarını arayan temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da düzenlendi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.


Advertisement