Bakan Fikri Işık Btso'nun Konuğu Oluyor - Son Dakika
Yerel

Bakan Fikri Işık Btso'nun Konuğu Oluyor

Bakan Fikri Işık Btso\'nun Konuğu Oluyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) davetlisi olarak 20 Haziran 2014 Cuma günü Bursa’ya geliyor.

18.06.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) davetlisi olarak 20 Haziran 2014 Cuma günü Bursa'ya geliyor.

Bakan Fikri Işık, Bursa ziyaretinde ilk saat 11: 00'da BTSO Bursa Raylı Sistemler ve Uzay-Savunma-Havacılık Kümelenmesi üyeleri ile bir araya gelecek. BTSO binasındaki toplantıda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Bakan Fikri Işık konuşma yapacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, meclis üyelerini ve Bursa iş dünyasını bakanlarla buluşturmaya devam ettiklerini dile getirdi. Burkay, cuma günü BTSO üyeleri ile Bakan Fikri Işık'ın bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunacağını açıkladı.

Bursa'yı uzay, havacılık ve savunma sanayinin başkenti haline getirecek çalışmaların sürdüğünü ifade eden Burkay, Gökmen Projesi kapsamında BTSO çatısı altında 70'e yakın firmasının katılımıyla uzay, havacılık ve savunma sanayi kümelenmesi kurduklarını dile getirdi. Bursa Gökmen Projesi kapsamında BTSO olarak Işıklar Fest etkinliği için stant hazırladıklarını, Fransız Astronot Patrick Baudry ve NASA'da çalışan Türk bilimadamlarını öğrencilerle buluşturduklarını hatırlatan Başkan Burkay, etkinlikte uzay, havacılık ve savunma alanlarında kümelenen firmalarla konsey üyesi firmaların stant açarak, projelerini sergileme imkanı bulduğunu belirtti.

3 MESLEK LİSESİNDE UZAY VE HAVACILIK BÖLÜMÜ AÇILIYOR

BTSO Başkanı Burkay, "Biz Türkiye'nin ilk astronotunun Bursa'dan çıkmasını istiyoruz. Bu anlamda da çocuklara uzay ve havacılığı sevdirmek için elimizden gelen çalışmaları yürütüyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren 3 meslek lisesinde uzay ve havacılıkla ilgili bölüm açılacak. Türkiye'deki pilotların eğitim yuvası olan Işıklar Askeri Hava Lisesi ile güzel bir işbirliğine imza attık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalara büyük destek veren ve bizlere liderlik eden Sayın Bakanımız Fikri Işık'ı ocak ayında odamızda konuk etmiş, daha sonra da projelerimizle ilgili olarak makamında ziyaret etmiştik. Bakanımız Bursa iş dünyası ile yeniden bir araya gelerek, Bursa'ya verdiği önemi ortaya koyma ve kentimizi kalkınma hamlesinin lokomotifi yapma hedeflerimize desteğini bir kez daha göstermiş oluyor" dedi.

Burkay, "Şehrimizin ve ülkemizin hedefleri doğrultusunda yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirirken de odamızı tam anlamıyla bir uzmanlık merkezi haline getirdik. BTSO'nun ürettiği projeler ve yürüttüğü çalışmalar hükümetimiz tarafından da yakından takip ediliyor ve tüm oda ve borsalara örnek gösteriliyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Fikri Işık Btso'nun Konuğu Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement