Işık: Kocaelispor Stat Bitene Kadar Süper Lig Takımı Olacak - Son Dakika
Güncel

Işık: Kocaelispor Stat Bitene Kadar Süper Lig Takımı Olacak

Işık: Kocaelispor Stat Bitene Kadar Süper Lig Takımı Olacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaelispor'un stat bitene kadar hukukun tanıdığı alan içinde Süper Lig takımı olacağını söyledi.

12.04.2014 17:52  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te Sekapank Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ak Parti İl başkanı Mahmut Civelek, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Cintımar, Kocaeli spor Kulüp başkanı Nebil Uzun, Körfez FK yöneticisi Mehmet Şendoğan, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın katıldı.

KULÜP BAŞKANI DOSYA VERDİ

Kocaelispor Kulübü Başkanı Nebil Uzun, dosyalarla geldiği toplantıda kulübün bugün içinde bulunduğu mali ve idari durumla ilgili bilgi verdi. Toplantıdan erken ayrılan Nebil Uzun, bu sunumunun ardından toplantıdan erken ayrılırken yaptığı açıklamada, Sayın Bakanımız, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza Kocaelispor'un mevcut durumunu, mali durumunu anlattık ve görüş alışverişinde bulundu. Olağanüstü kongre ve diğer konularla ilgili bilgiler aktardık. Biz sunumumuzu yaptık. daha sonra değerlendirilecek ve ona göre adımlar atılacak dedi.

STAT BİTENE KADAR SÜPER LİG TAKIMI OLACAK

Bir saati aşan toplantının ardından açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise yaptığı açıklamada, Kocaelispor'un 2004 yılından bu yana borç batağında olduğunu, o dönemde 40 milyon TL civarında olan borcun kapatılması için katkı yapılasına rağmen bugün borcun 100 milyon TL'yi bulduğunu belirtti.

Kocaelispor'un bugün amatör kümeye kesinleştiğini, şimdi kaldırılamayacak büyük bir borcun da bulunduğunu ve bu borç yüküyle devam edilmesinin mümkün olmadığını da söyleyen Bakan Işık, "Ama şu anda Kocaeli'nin bir Süper Lig takımına ihtiyaç var. Başbakanımızın da bu konuda talimat verdiğini biliyorsunuz. Ancak bu Kocaelispor'un bugünkü yapısıyla olması mümkün değil. Fakat bu şehrin de bir Süper Lig takımı olmalı. Şimdi 33 bin kişilik bir stat da yapılıyor. Gördüğümüz şu; Kocaelispor'un bugünkü borç yüküyle devralınması, yürümesi mümkün değil. Fakat bir Anonim Şirket ile futbolda ve diğer spor branşlarında devam etmesi mümkün. Bunun hukuki altyapısına bakacağız. Yeni bir şirketin kurulması gerekiyor. Önceliğimiz ikinci ligde mücadele eden bu kentin takımı Körfez Futbol Kulübü veya başka bir takımı bünyesine katarak devam etmesi. Önceliğimiz Körfez F.K. ama bununla devam edilmesinde bir sorun çıkarsa çalışmamız gereken birkaç alan var" diye konuştu.

İBB DE OLABİLİR

Bir gazetecinin, Süper Lig'e çıkması kesin gözüyle bakılan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un haklarının devralınabileceğinin konuşulduğunun hatırlatılması üzerine, önceliğin körfez F.K. olduğunu tekrarladı.

Bakan Işık, Kocaelispor'a yapılacak katkılar konusunda da ayrıca bir güven ortamının sağlanması gerektiğini de belirterek, şu anda hiç kimsenin kaynakların doğru kullanıldığına yönelik gönül ferahlığı içinde olmadığını da belirterek, "İlk olması gereken güven unsurunu tesis etmek. Biz herkesin güven duyacağı bir yapı oluşturmak zorundayız. Önümüzdeki süreçte şirketin kuruluşunun startını vereceğiz. Körfez FK ile görüşeceğiz. Kocaeli bir Süper Lig takımını hak ediyor. Stat bitene kadar da hukukun bize tanıdığı alan içinde Süper Lig takımı olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işık: Kocaelispor Stat Bitene Kadar Süper Lig Takımı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement