Bakan Fikri Işık Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Fikri Işık Mazbatasını Aldı

Bakan Fikri Işık Mazbatasını Aldı

Kocaeli'nde AK Parti'den milletvekili seçilenler mazbatalarını İl Seçim Kurulundan aldı.

19.06.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nde AK Parti'den milletvekili seçilenler mazbatalarını İl Seçim Kurulundan aldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti olarak tavırlarının çok net olduğunu ve koalisyon hükümeti kurulması için her şartı zorlayacaklarını söyledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekilleri bugün partililerin eşliğinde Kocaeli Adliyesi İl Seçim Kurulundan mazbatalarını aldı. AK Partiden milletvekili seçilen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Cemalettin Kaflı bugün mazbatalarını aldı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık koalisyon hükümetinin kurulması için zorlayacaklarını söyleyerek, "AK Parti olarak tavrımız çok net. Biz bir koalisyon hükümeti kurulması için her şartı zorlayacağız. Milletimizin mesajı bize bir koalisyon hükümeti kurun mesajıdır. Bu mesajın aksine hareket etmemizi hiç kimse beklemesin ve bunda samimiyet testini de kimse yapmasın. AK Parti bir koalisyon hükümetinin kurulması için samimi olarak son derece güçlü çalışmalarını yürütüyor. Burada sonuna kadar bir koalisyon hükümetinin kurulması için zorlayacağız" dedi.

'TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR KAZANIM OLUR'

Koalisyon hükümetinin kurulması Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Bakan Işık konuşmasına söyle devam etti:

"Bugün ki tablo AK Parti dısında olduğu bir koalisyon hükümetini mümkün kılmıyor. Şu ana kadar ki yapılan liderlerin açıklamaları AK Parti dışında bir koalisyon hükümetinin kurulmasının mümkün olmadığını gösteriyor. Dolayısıyla biz de kendi sorumluluğumuzun bilincinde, ama Türkiye'nin özellikle önümüzdeki süreçteki sorunlarını çözecek bir hükümetin oluşumu için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bütün bu iyi niyetle samimiyetle yapılan çalışmaların sonucunda bir koalisyon hükümetinin kurulması Türkiye için gerçekten çok önemli bir kazanım olur. Bu noktada biz böyle bir sonucun çıkmasına çok seviniriz" diye konuştu.

'TEMENNİMİZ KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMASI'

Beklentilerinin bir koalisyon hükümetinin kurulması olduğunu belirten Işık, "Ancak bütün şartların zorlanmasına rağmen eğer Türkiye'de bir koalisyon hükümeti kurulamazsa o zaman anayasanın emrettiği şekilde bir erken seçim de kaçınılmaz olur. Ümidimiz beklentimiz, temennimiz bir koalisyon hükümetinin kurulması" dedi.

FOTOGRAFLI - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Fikri Işık Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement