Bakan Güllüce, Ataşehirlilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Bakan Güllüce, Ataşehirlilerle Buluştu

Bakan Güllüce, Ataşehirlilerle Buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Ataşehir'de AK Parti'nin adayı olan Nimetullah Topu'nun belediye başkanı olması temennisinde bulundu.

27.02.2014 22:39  Güncelleme: 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, " Fikirtepe'yi hepiniz biliyorsunuz. Kangren olmuş bir yerdi. Günlerce çalıştık ve bir noktaya geldik. Aynı şeyi burası için söylüyorum. Esatpaşa ve Örnek mahallelerinin tapu sorununu çözeceğim. Ben söz verirsem yaparım. Uğraşırız, didiniriz, çaba sarf ederiz" dedi.

Güllüce, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Nimetullah Topu'nun, Esatpaşa, Örnek, Fetih, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerine ilişkin açıklamalarda bulunacağı toplantıya katıldı.

Örnek Mahallesi'ndeki toplantıda konuşan Güllüce, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Ataşehir'de AK Parti'nin adayı olan Nimetullah Topu'nun belediye başkanı olması temennisinde bulundu.

Ataşehir'in Esatpaşa ve Örnek mahallelerinin yanı sıra birçok mahallesinde imar ve tapu sorunları yaşandığına dikkati çeken Güllüce, sorunların çözümü için ne gerekiyorsa yapacağını ve büyük bir emek harcayacağını söyledi.

Vatandaşların bireysel olarak parselleriyle ilgili sorular sorduğunu ifade eden Güllüce, sorunları genel anlamda hukuk çerçevesinde çözeceklerini vurguladı.

Güllüce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nimetullah Topu Bey, inşallah 1 Nisan günü Ataşehir Belediye Başkanımız olacak. Ben bir koordinatör olarak, yetkimde olsa da olmasa da; Bakanlığıma bağlı olsa da olmasa da Ataşehir'in her sorunu için alnımın son terine kadar koşturacağıma söz veriyorum. Biz sizlerin aranızdan çıktık. Sizi en iyi biz biliriz. Sorununuz çözülecekse sadece biz çözeriz. Ben yapamayacağını hiçbir yerde söylemeyen bir insanım ama 'yapacağım' dersem de yaparım. Bir taraf olunacaksa, biz sizden yana oluruz."

Ataşehir'deki imar ve tapu sorunlarının birçok ilçede yaşandığını vurgulayan Güllüce, Fikirtepe'de yaşanan sorunları çözüme kavuşturduğunu anlattı.

Güllüce, "Fikirtepe'yi hepiniz biliyorsunuz. Kangren olmuş bir yerdi. Günlerce çalıştık ve bir noktaya geldik. Aynı şeyi burası için söylüyorum. Esatpaşa ve Örnek mahallelerinin tapu sorununu çözeceğim. Ben söz verirsem yaparım. Uğraşırız, didiniriz, çaba sarf ederiz. Hüner, yapamayacağın şeyi konuşmamaktır. Hüner, yapacağın işi konuşmaktır. Biz ikinciyi yapacağız" şeklinde konuştu.

30 Mart yerel seçimlerine 700 saat kaldığına dikkati çeken Güllüce, şöyle devam etti:

"Bize fikir ve moral desteği verin. Türkiye güzel ve iyiye gidiyor. Bu ülkenin vatandaşı olduğunuz için göğsünüzü gererek gezin. Türkiye, arazisini, nüfusunu koyduğunuzda dünyanın 10 büyük ülkesinden biri. Genç bir nüfusumuz var. Batıda her sene nüfus azalıyor. Biz genç ve dinamik bir ülkeyiz. Bir dönem Almanya'ya birçok işçimiz gitti. Keşke bize başka ülkelerden işçi olarak gelselerdi. Kadınlarımız gurbet türküleri söyleyerek yaşlandı. Öyle birlik olalım ve çalışalım ki, artık başka ülkelerin çocukları ve insanları bize gelip çalışsın. İşçi ithal eden bir ülke olalım. 12 yıldır iktidar ettiniz. Türkiye artık helikopter üreten bir ülke oldu. Tarımda da iddialıyız. Milyonlarca dolar ihracat yapıyoruz. Bu topraklarda kendi tankımızı ve helikopterimizi üretmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye'nin gelişmesi hepimizi mutlu kılar. 77 milyon şöyle birbirine sarılsın. Binlerce yıldır barış içinde yaşıyoruz. Daha da ileri gidip omuz omuza vereceğiz. Bunun için emeğinize ve gayretinize ihtiyacımız var."

"İnşallah bizim dönemimizde Ataşehir hak ettiği hizmeti alacaktır"

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Nimetullah Topu da Ataşehir'in 2008'de kurulmuş ve sorunlu bölgelerden oluşmuş bir ilçe olduğunu söyledi.

Topu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ataşehir, 5 yıllık CHP belediyesinde bırakın sorunları çözmeyi, üstüne sorunlar eklenmiş bir ilçedir. İnşallah bizim dönemimizde Ataşehir hak ettiği hizmeti alacaktır. Örnek, Esatpaşa, Yeni Çamlıca, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar, tapu ve mülkiyet sorununu, İçerenköy'ün yeşil alan sorununu 30 Mart sonrası AK Parti Ataşehir Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ve Çevre ve Şehircilik  Bakanımız Sayın İdris Güllüce ile el ele vererek çözeceğim. Yeni dönemde Ataşehir'in kaybedilmiş 5 yılını telafi edecek ve birikmiş bütün sorunlarını çözeceğiz."

Toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Naim Yağcı ve çok sayıda partili katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Güllüce, Ataşehirlilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement