Bakan Güllüce: "Biz Çamur Değil Beton Atarız" - Son Dakika
Politika

Bakan Güllüce: "Biz Çamur Değil Beton Atarız"

Bakan Güllüce: "Biz Çamur Değil Beton Atarız"

Ümraniye’de 7 hizmet binasının temel atma ve 4 parkın açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Biz beton atarız çamur değil” dedi.

26.05.2015 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye'de 7 hizmet binasının temel atma ve 4 parkın açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz beton atarız çamur değil" dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından inşa edilen Adil Amca, Tezcan Caddesi, Kurtuluş Caddesi Telataş ve Kermes Sokak Şehitler Parklarının açılışı, Mehmet Akif Mahallesi Muhtarlık ve Bilgi Evi, Elmalıkent Mahallesi Muhtarlığı, Esenkent Mahallesi Muhtarlık - Kültür ve Eğitim Merkezi ile Necip Fazıl Mahallesi Sosyal Market ve Aşevi hizmet binalarının da temel atma törenleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, Bakan İdris Güllüce'nin yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Esma Ersin, Ümraniyeliler ve davetliler katıldı.

Bakan İdris Güllüce, muhtarlık ve mahallenin kültürlerinde olduğunu ifade ederek, "Site bizim kültürümüzde yok, Balkanlarda başka ülkelerin kültürüdür. Bizde sitede, etrafı duvarlarla çevrili binalarda yok. Hatta o binaların donatılarının içinde olduğu ama donatı terk etmiş gibi olan bir halde yok bizde, o yüzden muhtarlık önemli bir şeydir. Mahalle varsa, muhtar var. Muhtar oranın şehremini, canının, malının ve ahlakının sorumlusu olandır" şeklinde konuştu.

"BİZ ALTERNATİF YENİ BİR DÜNYA SUNACAĞIZ"

Bakan Güllüce konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ümraniye'de inşallah bu muhtarlık ve mahalle kültürü devam eder. Bizden olmayan bizi hiç yansıtmayan duvarlarıyla tamamen kendini sadece koruyan, sadece kendiyle barışık olan başka bir hayat tarzı olan o site tarzı inşallah Ümraniye'de çoğalmaz. Site yapanlar ve o işle uğraşanlar, birçok yerde dünya site hayatına döndüğü için birçok şehir kaybettik. Gelişmiş ülkelerde dikkat ederseniz, her şeye bulaştılar ama mutluluk denen insanı olan değerler silinip gitti. Amerika toplumunda gençler yüzde 92'si narsist oldu. Sadece ben diyorlar, vatan, devlet, millet, hasta, engelli, yoksul, insanlık ve adalet gibi şeyler onlar için önemli değil. Kendisini put yapmış koymuş karşıya ailenin onlar için hiçbir değeri yok. Eşi, çocuğu ve ailesi bir yerde olan mutsuz milyonlarca insan var. Zaten biz alternatif yeni bir dünya sunacağız. Yeni bir medeniyet tasavvuru var derken de, böyle gidip gelme olacak değil de zaten bizim olanın ihyası üzerindeki tozları silerek malımızı ortaya çıkaracağız. Bizim dünyaya şehircilik ve insanlık anlamında sunacağımız bir modelimiz, ihraç ürünümüz var".

"HİZMETLERLE DOLU YILLARIMIZ VAR"

Törende konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, "Geriye dönüp baktığımızda hizmetlerle dolu yıllarımız var. Hükümetlerimizin Türkiye'de yaptığı hizmetleri doğrusu benim yaş grubumdaki insanlar çok iyi anlarlar. Gençler belki anlamaz ama benim yaş grubum Türkiye'nin neler geçirdiğini çok iyi görüyor ve biliyor. Türkiye neredeydi nereye geldi. Geldiğimiz yer yeterli midir? Hayır değildir. Türkiye daha iyiye, güzele ve büyük eserlere gidiyor. Artık Türkiye ufuktaki vizyonunu büyütmüş, küçük değil büyük düşünüyor. Aynen ecdadı gibi Osmanlı'dan miras kalan o tenler, ülkemize dünya liderliğine doğru götürüyor. Maalesef 13 yıl evvel itibarı sıfırlanmış Türkiye, dünya milletleri arasında sözü geçmeyen bir Türkiye, bugün farklı bir yere gelmiştir. Bugün bir belediye başkanı olarak bizim bayram günümüz. 4 yeni parkımızı 7 tane de hizmet birimimizin temelini atıyoruz. Gönlümüz çok daha yapmasını istiyor. Maalesef miras aldığımız Ümraniye'nin devlet belediye kontrolündeki arsa metrekaresi sınırlıdır. İstiyoruz ki daha fazla parklar yapalım ama yapacak mekan lazım, bunu bulunca da sevinmiştik" dedi.

Başkan Can, "Ümraniye'de gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm sanıyorum, Türkiye'de 2'inci bir modelinin yok olduğunu biliyorum. Biz insanımızın önünü açacak, olgun şartlar ve ehven şartlar oluşturmak suretiyle büyükşehrimizle birlikte imarda vatandaşa cazip şartlar oluşturmak suretiyle vatandaşla işadamı oturup anlaşıp ve eski binaları da yıkıp yenilerini yapmasını temin eden bir projeyi 10 seneden beri hayatı geçirdik" ifadelerini kullandı.

"BİZ BETON ATARIZ ÇAMUR DEĞİL"

Konuşmaların ardından Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan ortak bir yayınla Necip Fazıl Mahallesi Adil Amca Parkı'ndan 4 parkın açılışı yapıldı ve 7 hizmet binasının temeli atıldı. Temeller atıldığı esnada Bakan Güllüce, "Beton pompası beton basarken onu seyretmek o kadar zevklidir ki, çok keyifli bir şeydir" diyerek hissettiği mutluğunu ifade etti. Diğer hizmet binasının temeli atıldığı esnada ise Bakan Güllüce yine beton pompasını yayında izlettirmelerini isteyerek, "Biz beton atarız çamur değil" dedi. Hizmet binalarının temelinin atılmasının ardından Bakan Güllüce, protokol ve çocuklarla birlikte butona basarak 4 parkın açılışını gerçekleştirdi.

Öte yandan modern fiziki yapısı ile dikkat çeken hizmet binalarının kamu, kültür ve sosyal yardım hizmetlerinde önemli bir eksikliği gidermesi amaçlanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Güllüce: 'Biz Çamur Değil Beton Atarız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement