Bakan Güllüce: Biz Ne Yapıyorsak Alın Terimizle Yapıyoruz - Son Dakika
Güncel

Bakan Güllüce: Biz Ne Yapıyorsak Alın Terimizle Yapıyoruz

Bakan Güllüce: Biz Ne Yapıyorsak Alın Terimizle Yapıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin dünya inşaat sektöründe ikinci durumda olduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'nin gücü bu. Biz ne yapıyorsak alın terimizle yapıyoruz.

06.03.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin dünya inşaat sektöründe ikinci durumda olduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'nin gücü bu. Biz ne yapıyorsak alın terimizle yapıyoruz. Dünyada hiç bir halkın bizden alacağı 50 kuruş alınteri bedeli yoktur. Bununla iftihar edin gençler, dünya milletleri içerisinde en helal bir milletiz biz" dedi.

İstanbul'dan tarifeli uçakla Samsun'a, buradan da karayolu ile Ordu'ya geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan 'Ordu Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni'ne katıldı. Törende Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ile bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Bakan İdris Güllüce, törende yaptığı konuşmada hükümet tarafından yürütülen çalışmalara değindi. Bakan Güllüce, "Biz ne yapıyorsak alın terimizle yapıyoruz. Başka ülkeler gibi halkların sırtına binerek, 140 milyon zenciyi köle olarak çalıştırarak bir şey elde etmiş değiliz biz. Afrika'da yakalayıp getirip satarak onların sırtından, onları çalıştırarak yaptığımız bir işimiz yok. 1 milyar nüfusun üzerindeki Hindistan'ı yüzlerce yıl sömürerek yaptığımız bir şey yok. Afrika'nın yarısını perişan ederek, aç bırakarak elde ettiğimiz bir şey yok. Bizim silahlı kuvvetlerimiz tüfeğinin tek mermisine kadar kendi alnımızın teriyle, bileğimizin gücüyle oluşan bir güçtür. Bütün yaptığımız yatırımlarda Ayşe hanımın, Fatma hanımın, Hüseyin beyin, Ali beyin alın teriyle sanayide şurada burada müteşebbisin ürettiğiyledir. Dünyada hiç bir halkın bizden alacağı 50 kuruş alınteri bedeli yoktur. Biz kuru üzüm satarak, domates satarak çok şükür şimdide sanayi ürünleri satarak alın terimizle geldik. Özel savaşlar çıkartarak, savaş makineleri satarak biz yatırımlar yapmadık, yapmayacağız. Bununla iftihar edin gençler. Dünya halkları içerisinde, dünya milletleri içerisinde en helal bir milletiz biz" dedi.

Türkiye'nin artık kendi savaş gemisini, silahını ve helikopterini yapabildiğini de vurgulayan Bakan Güllüce, "Aklımızı kullanacağız. Onun bunun bize fitnelik yapmasına, bölücülük yapmasına birbirimize karşı getirmesine engel olacağız" diye konuştu.

İNŞAATTA DÜNYA İKİNCİSİYİZ

Türkiye'nin inşaat sektöründe dünyada ikinci sırada yer aldığına da dikkat çeken Bakan İdris Güllüce, "Dünyada inşaat sektöründe ikinciyiz. Ben inşaatçılarla da beraber olduğumuzda 'niye birinci değiliz kardeşim, hedefimiz birinci olsun' dedim. Efendim 'Çin' var, olsun geçeriz. Biz ayı hedefleriz yıldızlara varırız hiç değilse diyorum. İnşaat sektöründe dünyada ikinci olmak ne demek biliyor musunuz? 300 milyar dolarlık iş alabilmek ne demek biliyor musunuz? Yeni Türkiye'nin gücü bu" dedi.

Daha önceki hükümetler döneminde Türkiye'nin 1 milyar dolar kredi bulamadığını, bugün gelinen noktada ise Türkiye'nin 200 katrilyona (milyar) yakın yatırım yapacak bir ülke konumuna doğru gittiğini kaydeden Bakan Güllüce sözlerini şöyle sürdürdü:

"2001'e bir gidin şöyle gözlerinizi bir yumun, zaman tünelinde birkaç saniyelik seyahat edin. 1 milyar dolar kredi alabilmek için hatırlıyorsunuz o zaman ki başbakanlar bu milletin ve devletin binlerce yıllık haysiyeti, onuruna rağmen diz üstü çöküp bulamıyorlardı hatırlıyor musunuz? 1 milyar dolar kredi borç bulamıyorduk. Bu sene şu parmaklar yani bugünkü Ak Parti hükümetinin bir bakanı olarak 160 katrilyon liralık yatırımın çekinin imzasını attı şu parmaklar. 160 katrilyon sadece bakanlıktakini söylüyorum, il müdürlüklerimizdeki çek yatırmları da 40 katrilyon. Yani 1 milyar dolar para bulamayan bir ülkede 200 katrilyona yakın yatırım yapacak bir ülkeye doğru gidiyoruz. İşte yeni Türkiye bu."

Bakan İdris Güllüce ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz daha sonra 'Ordu Yenileniyor' spotu ile hazırlanan 'Ordu Kentsel Dönüşüm Protokolü'nü karşılıklı olarak imzaladı. Bakan Güllüce törenden sonra karayoluyla ziyaret için Ordu Valiliği'ne geçti. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Güllüce: Biz Ne Yapıyorsak Alın Terimizle Yapıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement