Bakan Güllüce'den Çözüm Süreci Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Güllüce'den Çözüm Süreci Açıklaması

Bakan Güllüce\'den Çözüm Süreci Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu ülkede ne pahasına olursa olsun huzuru, sükuneti ve devlet otoritesini, kamu düzenini, sokaktaki vatandaşın can emniyetini, mal emniyetini korumak birinci önceliktir.

13.11.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ülkede ne pahasına olursa olsun huzuru, sükuneti ve devlet otoritesini, kamu düzenini, sokaktaki vatandaşın can emniyetini, mal emniyetini korumak birinci önceliktir. Barış süreci de onun alternatifi değildir" dedi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ilk olarak Cihanbeyli İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale'yi ziyaret etti. Kale'ye çalışmalarında başarılar dileyen Bakan Güllüce, gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını da cevaplandırdı. Bakan Güllüce, birinci önceliklerinin kamu düzeni, huzur ve sükunet olduğunu belirterek, "Şunu herkesin bilmesi lazım. Barış süreci olacak diye, herkes istediğini yapacak diye bir şey de yoktur. Barış süreci başka bir şey; huzur, sükunet, kamu güvenliği, devletin, sokakta vatandaşın can emniyeti, mal emniyeti başka bir şey. Bu, hükümetin olmazsa olmazıdır. Başbakanımız bunu mükerrer kere açıkladı; huzurdur, sükunettir. Barış süreci de bu arada devam edecektir. Biri birinin alternatifi değildir. Mademki barış süreci var, bizim istediğimizi yapalım, öyle bir şey de yok. Cumhurbaşkanının, bütün devlet organlarının aldığı kesin bir karar var. Bu ülkede ne pahasına olursa olsun huzuru, süküneti ve devlet otoritesini, kamu düzenini, sokaktaki vatandaşın can emniyetini, mal emniyetini korumak birinci önceliktir. Barış süreci de onun alternatifi değildir" dedi.

BAKANA TUZDAN YAPILMIŞ AY YILDIZLI PLAKET

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kale, Bakan Güllüce'yi Cihanbeyli'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Cihanbeyli'nin yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu ifade eden Kale, bunun belediye hizmetlerinde bazı zorlukları beraberinde getirdiğini, ancak büyük bir azim, kararlılık ve heyecanla çalışarak bu zorlukların üstesinden geldiklerini kaydetti. İlçeye tarihinde görülmemiş hizmetleri kazandırmanın çabasında olduklarını ifade eden Kale, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın belirlediği 2023 hedefleri doğrultusunda Cihanbeyli'yi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Kale, Bakan Güllüce'ye Tuz Gölü'nde üretilen tuzdan yapılmış ay yıldızlı plaket takdim etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Güllüce'den Çözüm Süreci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement