Bakan Güllüce: Ensar Kültüründe Kalmaya Devam Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Bakan Güllüce: Ensar Kültüründe Kalmaya Devam Edeceğiz

Bakan Güllüce: Ensar Kültüründe Kalmaya Devam Edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'yi, Suriyeli sığınmacılara kucak açtığı için eleştirenler bulunduğunu belirterek, "Biz Muhacir ve Ensar (yardım eden) kültüründen, onlar Fransız ve Alman kültüründen besleniyor.

15.01.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'yi, Suriyeli sığınmacılara kucak açtığı için eleştirenler bulunduğunu belirterek, "Biz Muhacir ve Ensar (yardım eden) kültüründen, onlar Fransız ve Alman kültüründen besleniyor. Aramızdaki fark budur. Biz Suriyelilere bakacağız, Ensar kültüründe kalmaya devam edeceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün gece uçakla Şanlıurfa'ya geldi. GAP Havaalanı'nda Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ile Abdulkerim Gök, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Güllüce, geceyi kentte geçirdikten sonra sabah Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'ni ziyaret etti.

Bakan Güllüce, beraberinde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ile Abdulkerim Gök ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Ceylanpınar Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Kaymakam Ahmet Karatepe'nin ilçenin durumuna ilişkin bilgi verdiği Bakan Güllüce, daha sonra Ceylanpınar Belediyesi'ni ziyaret etti. Ceylanpınar Belediye Başkanı AK Partili Menderes Atilla tarafından fahri hemşerilik beraatı verilen Bakan Güllüce, yağmur yağışına rağmen belediye binası önünde toplanan kalabalığa balkondan seslendi.

Bakan İdris Güllüce, Ceylanpınar'ın yıllarıdır çözülmesi beklenen tapu sorunun giderildiğini söyledi. Türkiye'nin çok sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını belirten Bakan Güllüce, zor durumda kalan her insana el uzatmaya devam edeceklerini anlattı.

"Suriyelilere neden bakıyorsunuz?' şeklinde kendilerini eleştirenlere, 'Biz Ensar kültüründe kalmaya devam ediyoruz' dediklerini hatırlatan Güllüce, "Bizi eleştirsinler, bizim beslediğimiz yerler farklıdır. Kültürümüz farklıdır. Biz Muhacir kültüründen ve Ensar kültüründen besleniyoruz. Onlar Fransız ve Alman kültüründen besleniyor. Aramızdaki fark budur. Biz kapımızı açmışız; hangi din ırk ve mezhepten olursa olsun, gel demişiz. Onlar da Akdeniz'de gemileri batırıyorlar. Muhacirler boğulsun; Fransa'ya, İtalya'ya çıkmasın diye böyle oyunlar yapıyorlar. Bunu herkes biliyor. Hele bir Müslüman ise geleni hiç kabul etmiyorlar. Biz Suriyelilere bakacağız, Ensar kültüründe kalmaya devam edeceğiz dedi.

'İSLAM COĞRAFYASINI PARÇALAYIP ATOMİZE ETTİLER'

Bakan Güllüce, Ceylanpınarlılarla Adem ile Havva'dan beri hemşeri olduklarını ifade ederek, "Bugün verilen beraatla yeni hemşeriliğimiz resmiyete döküldü. Dünyada vatanına 'Ana' diyen tek toprak burasıdır. Bu topraklar, bütün mazlumların anasıdır. Nerede bir mazlum varsa gelsin, çünkü bu topraklar anadır. AK Parti hükümeti nerede mazlum varsa sahip çıkmaya söz verdi. İslam coğrafyasını parçalayıp atomize ettiler. Aynı din ve mezhepten insanları 'Sen şusun, busun' diyerek Müslümanları birbirlerine parçalatıyorlar. Aklımızı kullanacağız, elin fitne ve tefrikasına kapılmayacağız. Birbirimize öyle bir sarılacağız ki fitne ve tefrikacıların yüreği patlayacak" diye konuştu.

Bakan İdris Güllüce, konuşmasının ardından sınır hattındaki TİGEM arazileri üzerine kurulan Suriyeli sığınmacıların barındığı Telhamut Çadır Kenti'ni ziyaret eti. Çadır kenti dolaşarak sığınmacılarla görüşen Bakan Güllüce, Suriyeli çocuklara da oyuncak dağıttı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Güllüce: Ensar Kültüründe Kalmaya Devam Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement