Bakan Gürcan'a Sipsi Konseri - Son Dakika
Politika

Bakan Gürcan'a Sipsi Konseri

Bakan Gürcan\'a Sipsi Konseri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Burdur’a bağlı Altınyayla ilçesinde, halkla buluştu.

17.10.2015 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Burdur'a bağlı Altınyayla ilçesinde, halkla buluştu. Davul ve zurnalarla karşılanan Bakan Gürcan'a, Teke Yöresi mahalli sanatçıları tarafından, dünyanın en kuvvetli çalgısı olan sipsi konseri verildi.

Bakan Gürcan, Altınyayla'nın meşhur Çınaraltı Meydanı'nda yaptığı konuşmasında, memleketine olan bağlılığını ve sevgisini dile getirdi. Bakan Gürcan, "Güller diyarı benim vatanım, memleketim. Dünyanın neresine gidersem gideyim, hasretle özlediğim, dönüp dolaşıp geldiğim yerdir. İftiharla söylemek isterim ki, dünyada eşi benzeri yoktur. Bir devlet adamı olarak Türkiye'nin her köşesi şüphesiz çok önemlidir ama Burdur doğduğumuz yer, baba ocağımız olması sebebiyle gönlümüzde özel bir yere sahiptir" dedi.

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra yakaladığını dile getirerek, milli iradenin korunması gerektiğini vurgulayan Bakan Ayşen Gürcan, "Türkiye, uzun yıllar hasretini çektiği siyasi ve ekonomik istikrarı, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra yakalamayı başarmıştır. Türkiye'nin birikimi, potansiyeli yeniden istikrarı sağlayabilecek güçtedir. Bunu sağlayacak güç milli iradedir. Maalesef bazı mihraklar milli iradeyi yok sayma gayreti içine girebilmektedirler. Hatta yer yer, zaman zaman milli iradeyi ters yüz etme gayretlerinin görüldüğü olmaktadır. Türkiye'nin demokrasi tarihi, aynı zamanda darbeler tarihidir. Ne olursa olsun biz milli iradeye sahip çıkacağız. Ülkemizin istikbali ve bütünlüğü için, milletimizin birlik ve beraberliği için, çocuklarımızın aydınlık geleceği için, Burdur'un daha güzel yerlere gelmesi için milli iradeyi hakim kılacağız. Bir ülkenin siyasetinin ve aktörlerinin yerli olması elzemdir. Siyaset bir milletin geçmişi ile geleceği arasında köprü olmak zorundadır. Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'ın nefesine de, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in mirasına da, Çanakkale'de dövüşen atalarımızın birlik ruhuna da ihtiyacımız vardır" diye konuştu.

Milli iradeye sahip çıkılmadığı takdirde ekonomik gelişmelerin yaşanmayacağına dikkat çeken Bakan Gürcan, "Demokrasi ile ekonomik kalkınma arasında doğru orantı vardır. Ekonomik gelişmenin, muasır medeniyet seviyesini yakalamanın alt yapısı, demokrasi, hukuk ve insan haklarıdır. Bunlar olmadan, milli iradeye sahip çıkmadan, ekonomik gelişme de olmaz" dedi.

Darbe ve ara dönemlerde Türkiye ekonomisinin gelişiminin kesintiye uğradığını da hatırlatan Bakan Gürcan, "Nitekim darbe ve ara dönemlerde Türkiye ekonomisinin gelişimi kesintiye uğramıştır. 2002'den bu yana devam edegelen istikrar ortamı, aynı zamanda darbeler ve ara dönemleri de Türkiye'nin gündeminden çıkarmayı başarmıştır. İnşallah istikbalde daha da güzel günler göreceğiz. Bosna'nın bilge devlet adamı Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi, 'Bizi toprağa gömmek istiyorlar, ama tohum olduğumuzu bilmiyorlar. Biz bir ölür, bin diriliriz.' Onun için, İstiklal Mücadelemiz ne kadar kıymetli ise, istikbal mücadelemiz de o kadar kıymetlidir. Yüce milletimiz en çetin zorlukları, birlik, beraberlik ve kardeşlikle aşmıştır. En güzel zaferleri kardeşlik ruhuyla kazanmıştır. Onun içindir ki bugün, kardeşliğimizi pekiştirerek birlik olma zamanıdır. Dün topla, tüfekle yaptığımız mücadeleyi; bugün çok çalışarak, üreterek, ülkemiz için elimizi taşın altına koyarak devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Bu ülke için canlarını feda etmiş milyonlarca şehidimize borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'nin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasına, düşman güçlerinin engel olamayacağını da ifade eden Bakan Gürcan, "Şunu herkes bilmelidir ki, Türkiye'nin çağdaş medeniyet seviyesinin ötelerine doğru uzanan yolculuğunu hiçbir düşmanca gayret kesintiye uğratamayacak, milletimizi hiçbir hain plan yolundan döndüremeyecektir. Bin yılı aşkın süredir devam eden kardeşliğimizi zedeleme noktasında hiç kimseye fırsat vermeyiz. Umudumuzu ve inancımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz. Anadolu geçmişte olduğu gibi gelecekte de kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin tek adresi olacaktır. Burada oluşan sinerjinin, içimizdeki coşkunun, Burdur'a ve tüm yurda halka halka yayılmasını diliyor, Sizlere ve ailelerinize gönülden sevgi saygı ve selamlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

BAKAN GÜRCAN'A SİPSİ KONSERİ

Teke Yöresi'nin gelenek ve göreneklerini hala yaşatan Altınyayla ilçesinde Bakan Gürcan'a sipsi sürprizi yapıldı. Mahalli sanatçılar, Bakan Gürcan'a Teke Yöresi türkülerinden oluşan mini bir konser verdi. Gürcan, çalınan türkülere alkışlarıyla eşlik etti.

ALTINYAYLA KAYMAKAMLIĞI VE ÇAVDIR BELEDİYESİ ZİYARETİ

Bakan Gürcan, Altınyayla programı kapsamında Altınyayla Kaymakamı Medeni Bakır'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Bakır, Bakan Gürcan'a ilçe hakkında bilgiler vererek, taleplerini sundu. Bakan Gürcan, talepleri değerlendireceğini ifade etti. Kaymakam Bakır, ziyaretlerinden dolayı Bakan Gürcan'a, anmalık ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Bakan Gürcan, ilçe halkıyla görüştükten sonra Çavdır ilçesine hareket etti. Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Bakan Gürcan'a ilçe hakkında bilgi vererek, Çavdır'a engelli kaldırımı ve yaşlı bakım merkezi yapılması konusunda talepte bulundu. Bakan Gürcan, engelli kaldırımı konusunda yaptırımları olmadığını ve konu hakkında yardımcı olacaklarını, yaşlı bakım merkezini ise 2016 yılı yatırım programına aldırmak için çaba göstereceğini söyledi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Gürcan'a Sipsi Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement