Bakan Gürcan'ın Memleketi Burdur'da Sevinç Hakim - Son Dakika
Yerel

Bakan Gürcan'ın Memleketi Burdur'da Sevinç Hakim

Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Ayşen Gürcan'ın memleketi Burdur'da yaşayan yakınları, kararı sevinçle karşıladı.

29.08.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Ayşen Gürcan'ın memleketi Burdur'da yaşayan yakınları, kararı sevinçle karşıladı.

Gürcan'ın kent merkezinde manav işleten amcasının oğlu Hasan Gürcan, kuzeninin bakan olmasını büyük bir mutluluk ve gururla karşıladıklarını söyledi. Dün akşam haberi aldıklarında çok şaşırdıklarını anlatan Gürcan, "Ama kendisi dün Kudüs'te olduğu için görüşemedik. İlk fırsatta arayıp tebrik edeceğim" dedi.

Aynı manavda görev yapan Ümit Gürcan ise babasının amcasının kızı olan Ayşen Gürcan'ın bakan olması haberini televizyondan öğrendiklerini belirtti. Kararı duyunca sevinç yaşadıklarını dile getiren Gürcan, "Ailemiz ve Burdur açısından hayırlı olsun" dedi.

Ayşen Gürcan'ın çocukluğunun geçtiği ve ağabeyi Erkan Gürcan'ın da yaşadığı Üçdibek Mahallesi Boyacı Sokak'ta ikamet eden komşusu Zeynep Erşimşek ise kararın kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

Ayşen Gürcan'ın en son geçen yıl Burdur'a geldiğini ve görüştüklerini anlatan Erşimşek, şöyle konuştu:

"Kendisini bu mahallede tanıdım. Ağabeyi ile komşuyuz. Gelip gittiği zaman görüşüyoruz. Çok sıcak kanlı, çok alçak gönüllü, herkese yardım edebilecek durumda. Ayrıca ben bir türbanlı bayan olarak onun bakan olmasına çok sevindim. Köy çocuğu olarak başörtülü bir kadının bakan çıkmasından dolayı çok mutluyum. "

Gürcan'ın öz geçmişi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilen Ayşen Gürcan, Türkiye'nin ilk başörtülü bakanı olmuştu. Burdur doğumlu olan Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Gürcan, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Baş döneminde Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü.

Aile ve nüfus politikaları konusunda çeşitli araştırmaları bulunan Gürcan, üç çocuk annesi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Gürcan'ın Memleketi Burdur'da Sevinç Hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement