Bakan Gürcan: Torunlarım Benden Hesap Sormamalı (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Gürcan: Torunlarım Benden Hesap Sormamalı (2)

Bakan Gürcan: Torunlarım Benden Hesap Sormamalı (2)

Yaşlı BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ'Nİ AÇTI Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Isparta programı kapsamında Uluborlu İlçesi'nde işadamı Mehmet Şençopur tarafından yaptırılan Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

18.10.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşlı BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ'Nİ AÇTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Isparta programı kapsamında Uluborlu İlçesi'nde işadamı Mehmet Şençopur tarafından yaptırılan Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. 4 milyon liraya mal olan 65 kişi kapasiteli huzurevini yaptıran hayırsever Mehmet Şençopur, "Modern ihtiyaçlara cevap verebilecek bir huzurevi yapmaya karar vererek yola çıktık. Bu tür merkezler şehirlerde izole şekilde bulunmakta. Ama burada halkla iç içe ve kalanların mutluluğu için etkili bir seçimdir. Türkiye'deki iyi huzurevlerini ziyaret ettik. İsviçre'deki bir huzurevini ziyaret ettik. Onu da inceledik. Bütün bunlardan sonra bu yatırımı yapmaya karar verdik. Ülkemiz ve ilçemiz için hayırlı örnek bir kurum olur" dedi.

'YAŞLI NÜFUS ARTIŞ GÖSTERDİ'

Kamu olarak bu hizmetleri yapmakla mükellef olduklarına dikkati çeken Bakan Gürcan ise "Ama siz gönül verenlerimiz, hayırseverlerimiz olmazsa bunun altından tamamıyla kalkamayız. Bu nedenle hayırsever işadamımıza çok teşekkür ediyorum. İnsan ömrü uzamış yaşlı nüfus dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış göstermiştir. Yaşlılıklarında ihtiyaç duyulan hizmet alanları planlayarak geleceği kurmak istiyoruz" diye konuştu.

'26 BİNİN ÜZERİNDE YAŞLIYA BAKIM HİZMETİ'

Türkiye'de 2002 yılında 63 huzurevi, yaşlı bakım evi ve rehabilitasyon merkezinde 4 bin 952 yaşlıya hizmet verildiğini vurgulayan Bakan Gürcan, şöyle dedi:

"Bugün 130 huzurevinde 12 bin 181 yaşlımıza hizmet vermekteyiz. Belediye ve diğer kamu kuruluşlarıyla gerçek kişi ve derneklerin işlettiği 222 huzurevinde de 14 bin 427 yaşlıya kurumsal hizmet veriliyor. Toplamda 342 huzurevinde 26 binin üzerinde yaşlıya hizmet veriyoruz."

Konuşmanın ardından Bakan Gürcan, Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve hayırsever işadamı Mehmet Şençopur ile birlikte huzurevinin açılını yaptı. Bakan Gürcan ve beraberindekiler buradaki törenin ardından Ali Orhan Kirişoğlu İlkokulu'nun temelini attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Gürcan: Torunlarım Benden Hesap Sormamalı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement