Bakan Işık 1180 Yataklı Şehir Hastanesi İnşaat Alanında İnceleme Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık 1180 Yataklı Şehir Hastanesi İnşaat Alanında İnceleme Yaptı

Bakan Işık 1180 Yataklı Şehir Hastanesi İnşaat Alanında İnceleme Yaptı

Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 1180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi alıp yerinde inceleme yaptı.

14.10.2015 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 1180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi alıp yerinde inceleme yaptı. Bakan Işık projenin tamamlandığında Kocaeli'nin modern bir sağlık kompleksine kavuşacağını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde gerçekleştirmeyi planladığı, 'Şehir Hastanesi' olarak da adlandırılan 18 Entegre Sağlık Kampüsü'nden biri olan Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı hakkında bilgi almak üzere İzmit'e geldi. Bakan Işık'ı, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gama Türkerler Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özerdem karşıladı. Bakan Işık ve beraberindeki heyet, önce inşaat alanına kurulan şantiyeye giderek bilgi aldı. Ardından devam eden hafriyat çalışmalarını yerinde inceledi.

'KOCAELİ 1180 NİTELİKLİ YATAK KAZANACAK'

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmalarının başladığını belirten Bakan Işık, "Burada bölgemiz ve ilimiz açısından son derece önemli projeyi hayata geçirmeye başladık. 36 ay içersinde projenin tamamlbanmasını hedefliyoruz. Proje tamamlandığında Kocaeli 1180 nitelikli yatak kazanmış olacak. Bu yatakların yaklaşık 335 bin metrekare kapalı alanı olan içersinde 52 ameliyathane 100'ün üzerinde yoğun bakım yatağı olan ve son derece gelişmiş modern bir sağlık kompleksine Kocaeli kavuşmuş olacak. Şu anda inşaat başlamış durumda. Bugün genel bir değerlendirme yapma imkanı bulduk" dedi.

'GÜNLÜK 50 BİN İNSAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPACAK'

Hastanenin açıldığında yoğun bir şekilde işleyeceğini söyleyen Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü:

"Buraya günlük yaklaşık 50 bin insan giriş ve çıkış yapacak. Bu son derece önemli bir rakam. Kocaeli'nin sağlıkta yükünü alacak çok önemli bir merkez. Biz bu 50 bin kişinin günlük erişimini sağlayacak günlük alt yapısının çalışmasının da talimatını verdik. Şuana kadar yapılan ulaşımla ilgili çalışmaları değerlendirdik. Otoyol üzerindeki köprünün büyütülmesi, Yeşilova'dan yeni bir bağlantı yolunun kurulması ve bizim daha önce ilk etabını yaptığımız kanalboyu dediğimiz yolun spor kompleksine kadar uzatılmasının ve aynı zamanda da otobandan giriş ve çıkış verilerek diger ilçelerden gelecek araçların otoyoldan direk aktarılması ama aynı zamanda hafif raylı sisteminde proje bitene kadar şehir hastanesi bağlantısının yapılması gibi pek çok konuyuda arkadaşlarımız önümüzdeki 3 ay içersinde çok yoğun çalışacaklar ve atılması gereken adımı belirleyip yapılması gereken her türlü işlemi hastane inşaatı bitene kadar yapacağız. "

FOTOGRAFLI - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık 1180 Yataklı Şehir Hastanesi İnşaat Alanında İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement