Bakan Işık, Altınla Yapılan Maraş Dondurması Yedi (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık, Altınla Yapılan Maraş Dondurması Yedi (2)

Bakan Işık, Altınla Yapılan Maraş Dondurması Yedi (2)

Temel ATMA TÖRENLERİNE KATILDI Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ortadoğu Altın ve Mücevherat Fuarı'nın açılışından sonra Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Kayseri karayolunda 54 milyona mal edilecek çeşitli eğitim ve sağlık kurumlarının temel atma törenine katıldı.

15.05.2015 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel ATMA TÖRENLERİNE KATILDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ortadoğu Altın ve Mücevherat Fuarı'nın açılışından sonra Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Kayseri karayolunda 54 milyona mal edilecek çeşitli eğitim ve sağlık kurumlarının temel atma törenine katıldı. Bakan Işık, hükümetin eğitimde yaptığı çalışmaları anlatarak şöyle konuştu:

"2003 bütçesinden itibaren Türkiye'de 13 yıldır en fazla bütçeden kaynak ayrılan kalem eğitim kalemidir. Şuanda da her yıl kaynaklarımızı bütçe imkanlarının sonuna kadar zorlayarak arttırıyoruz. Bakınız Türkiye'de 1862 yılında mektebe geçilmiş. 2002 yılına kadar 140 yıllık sürede Türkiye'de yapılan toplam derslik sayısı 300 bin civarında. 2003 yılından, 2014 yılının sonuna kadar AK Parti iktidarındaki 12 yılda da buna ilave edilen rakam 225 bin. 140 yılla 12 yılı kıyaslayın. Son 12 yılda 450 bin öğretmenimizi eğitim kadromuza kattık. Okullarımızı çağdaş ve modern hale getirmek için çok büyük gayretler sarf ettik. Eğitimde teknolojinin kullanılması için büyük imkanlarımızı bu alana haslettik. Bir tek önceliğimiz vardı; eğitimde önce nicelik sorununu çözeceğiz ki nitelik sorununa artık eğilebilelim. Yani Nasrettin hocanın türbesi gibi 3 tarafında duvar olmayan ama dördüncü duvarında kilit olan bir anlayış yürümezdi."

Bakan Işık, konuşmasının ardından temel atma butonuna bastı ve tesislerin ilk harcı döküldü. Bakan Işık, kentteki temasları kapsamında son olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğukent Mahallesi'nde inşa edilecek toplu konutların temel atma törenine katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık, Altınla Yapılan Maraş Dondurması Yedi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement