Bakan Işık, atıksu arıtma tesisinin açılış töreninde konuştu - - Son Dakika
Politika

Bakan Işık, atıksu arıtma tesisinin açılış töreninde konuştu -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Artık kimseye bu ülke üzerinde oyun oynamasına müsaade etmeyeceğiz.

22.02.2014 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Artık kimseye bu ülke üzerinde oyun oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Artık hiç kimse, bu ülkenin enerjisini boşa harcamaya çalışmasın" dedi.

Bakan Işık, Taşköprü ilçesinde yapımı tamamlanan atıksu arıtma tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, toprağı, suyu ve havayı korumanın öncelikli görevlerinden olduğunu belirterek, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğini vurgulayan Işık, Türkiye'nin geçmişte de istikrarı yakaladığı zaman hızlı geliştiğini kaydetti.

Türkiye'nin her istikrarı yakaladığında "başına çorap örülmeye" başlandığını ifade eden Işık, şunları söyledi:

"1960'larda Güney Kore açlık çekiyordu, fakirlik içerisindeydi ama Güney Kore gelişirken, güçlenirken biz önce sağ sol çatışmasıyla uğraştık daha sonra ülkemizde Alevi Sünni, ardından Kürt-Türk çatışması çıkarmaya çalıştılar. Biz hep enerjimizi kendi içerimizde harcadık. Bugün Güney Kore 35 bin dolar milli gelire geldi. Biz 3 bin 300 dolardan aldığımız milli geliri 10 bin 500 dolara çıkarabildik. Artık kimseye bu ülke üzerinde oyun oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Artık hiç kimse, bu ülkenin enerjisini boşa harcamaya çalışmasın. Hiç kimse bu ülkenin müteşebbis insanının moralini bozmaya çalışmasın."

- Durdurulan tırlar

Bakan Işık, son dönemde Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirterek, "Bu ülkenin insanları, Suriye'deki kardeşlerine yardım götürmek istiyor, bir bahaneyle yolu kesiliyor. Sen Türkiye'nin savcısı mısın, Suriye'nin savcısı mısın? Nedir derdin, oradaki Türkmen kardeşine erzak götüren tırı ne hakla durdurabilirsin?" ifadelerini kullandı.

" Balkan Üniversitesi'ne gönderilen parayı 'ayakkabı kutusundaki rüşvet 'diye Türkiye'ye yutturmak sana ne kazandıracak?" diyen Işık, konuşmasına şöyle devam etti:

"Günlerdir bir ayakkabı muhabbeti gidiyor. Oradaki gençlere sahip çıkmak ne zamandan beri suç oldu. Türkiye'de bir yolsuzluk muhabbetidir gidiyor. Bakın AK Parti iktidarı yolsuzluk yapan bir iktidar olsaydı bugün Kastamonu Havalimanı açılamazdı. Eğer AK Parti iktidarı yolsuzluk yapan bir iktidar olsaydı bugün Ilgaz Tüneli çalışmazdı. Bir zamanlar bu memlekette 'biz Bolu Tüneli'ni yapamayız, buraları patates deposu yapalım' diyorlardı. Bırakın Bolu Tüneli'ni en az 20 Bolu Tüneli yapılıyor. Yolsuzluk olan bir ülkede 20'den fazla tünel yapılabilir mi? Yolsuzluk olan bir ülkede yavrularımız okula başladığında kitapları önüne ücretsiz konur mu? Yolsuzluk yapılan bir ülkede tablet verilebilir miydi? Belli ki kurt kuzuyu yemeyi kafaya koymuş. Memleketin iyi gidişatını durdurmaya bahane arıyorlar ama durduramayacaklar."

Türkiye'nin kalkınmaya devam edeceğine işaret eden Işık, "Bizim güvencimiz önce Allah sonra siz. Siz olup biteni görüyorsunuz. Siz bu milletin çektiği acıları biliyorsunuz aynı acılar tekrar çekilmesin diye gece gündüz demeden çalışan Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretini de biliyorsunuz. İnşallah 30 Mart'ta bu tezgahlara, bu paralel yapılara, devlet içerisindeki devlet yapılanmasına en güçlü tepkiyi sandıkta sizler vereceksiniz" diye konuştu.

Arıtma tesisinin açılışının yapılmasının ardından Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Bakan Işık'a ahşap tablo ve Taşköprü sarımsağı hediye etti.

Daha sonra Işık ve beraberindekiler, partilerinin ilçe seçim bürosunun açılışını yaptı.

Bakan Işık, atıksu arıtma tesisinin açılış töreninde konuştu -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Işık, atıksu arıtma tesisinin açılış töreninde konuştu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement