Bakan Işık: "Çevreye ve İnsana Duyarlı Bir Osb Keşan'da Kuracağız" - Son Dakika
Politika

Bakan Işık: "Çevreye ve İnsana Duyarlı Bir Osb Keşan'da Kuracağız"

Bakan Işık: "Çevreye ve İnsana Duyarlı Bir Osb Keşan\'da Kuracağız"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, en kısa sürede mevzuat çerçevesinde çevreye ve insana duyarlı bir organize sanayi bölgesinin Keşan’da kurulacağını söyledi.

06.12.2014 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, en kısa sürede mevzuat çerçevesinde çevreye ve insana duyarlı bir organize sanayi bölgesinin Keşan'da kurulacağını söyledi.

Edirne ve Uzunköprü'deki programlarının ardından Edirne'nin Keşan ilçesine gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası tarafından düzenlenen '2013 Tescil ve Vergi Ödül Töreni'ne katıldı. Yaptığı konuşmada yeni hedeflerinin üretim olduğunu vurgulayan Bakan Işık, "Hedefimiz şu. Ölçek bazında ne üretebiliyorsak yerli olarak üreteceğiz. Artık kendi Ar-Ge'mizi kendimiz yapacağız. Artık anlayışımız inovatif bir anlayış, yenilikçi bir anlayış olacak. Artık başıma icat çıkarma döneminden bir buluşta sen yap dönemine geçmek durumundayız" dedi

"İNSANA SAYGILI BİR ÜRETİM YAPACAĞIZ"

Yeşil üretime önem verdiklerini kaydeden Işık, "İnsana ve çevreye saygılı olmayan bir üretimle devam etme şansımız yok. Son 2014 yılında içimizi yakan iki tane büyük olay oldu. Hatta birkaç tane oldu da üç tanesi herkesin hatırında. Bir tanesi Soma faciası. Kesinlikle yeşil üretimin olmamasının bir sonucudur. İstanbul'daki asansör kazası. İşte en son Ermenek'teki maden kazası. Neden? İnsana saygı duymazsanız, daha çok kazanacağım diye daha önce açılmış bir ocağın altına girerseniz, Allah'ın tabiata koyduğu kanun belli. Bunu insanın değiştirme gücü yok ki. Bu açıdan artık üretim yaparken, üretimimiz insana saygılı olacak. İşçi sağlığı ve iş güvenliği bizim üretim felsefemizin güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gereken masrafları kesinlikle artık bir maliyet olarak görmeyeceğiz. Buna ham madde girdisi gibi bakacağız" diye konuştu.

ERGENE'YE FABRİKALARDAN ATIK SU AKMAYACAK

Ergene Nehri'ndeki kirliliğe de değinen Bakan Işık, "Üretimi yaparken havayı, suyu, toprağı kirletmeyeceğiz. Bunun ne anlama geldiğini Trakya çok iyi biliyor. Şu anda biz Ergene Havzası'nı temizlemekle ilgili 3 milyar liraya mal olacak projeyi hayata geçiriyoruz. 5 tane organize sanayi bölgesinde 5 tane büyük arıtma tesisi kuruyoruz. Artık organize sanayilerden bir tek gram arıtılmamış, katı veya sıvı deşarj yapılmayacak" diye konuştu.

"ÇEVREYE VE İNSANA DUYARLI BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZİ, KEŞAN'DA KURACAĞIZ"

Keşan'dan gelen Gıda İhtisas OSB talebini olumlu bulduğunu ve bu bölgede başka bir Gıda İhtisas OSB olmadığını da aktaran Işık, "Yenilikçi ve yeşil üretim olacak diyoruz. Bizde size nasıl yardımcı olacağız? Siz diyorsunuz ki, bize Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurun. Arkadaşlarımız geldiler, durumu incelediler. Önerilen alan tarım alanı değil, kamulaştırma da yok. Bu bölgede de başka Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yok. Siz üretmek istiyorsunuz. Bir yanınız Balkanlar, bir yanınız İstanbul. Bizim önümüzü açık, biz üretelim diyorsunuz. O zaman hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra müsteşar yardımcımla her türlü çalışmayı yürüteceksiniz. Biz de her tıkandığınız noktada sizlere yardımcı olacağız. Allah'ın izniyle en kısa sürede mevzuat çerçevesinde çevreye ve insana duyarlı bir Organize Sanayi Bölgemizi, Trakya'da yani Keşan'da kuracağız. Burada çok büyük avantajınız var. Avrupa'ya açılan kapısınız, İstanbul'un komşususunuz" şeklinde konuştu.

Bakan Işık, konuşmaların ardından 2013 yılında Edirne'nin Enez, Keşan ve İpsala ilçelerinde Kurumlar ve Gelir Vergisi Sıralamasına giren firma ve iş adamlarına plaketlerini verdi. Işık törenin arından ise basına kapalı olarak bölgenin iş adamlarıyla kısa bir toplantı yaptı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık: 'Çevreye ve İnsana Duyarlı Bir Osb Keşan'da Kuracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement