Bakan Işık: "Cumhurbaşkanımız ve Putin'in Görüşmesini Ümit Ediyoruz" - Son Dakika
Politika

Bakan Işık: "Cumhurbaşkanımız ve Putin'in Görüşmesini Ümit Ediyoruz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rusya Türkiye arasında yaşanan gerginliğin yansımalarını minimize etmek için çalıştıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin’in görüşmesini ümit ettiklerini söyledi.

30.11.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rusya Türkiye arasında yaşanan gerginliğin yansımalarını minimize etmek için çalıştıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in görüşmesini ümit ettiklerini söyledi.

Bakan Fikri Işık, İslam Ülkeleri Standatlar ve Metroloji Enstitüsü Yönetim Kurulu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Işık, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğin yansımalarının sorulması üzerine, "Rusya Türkiye'nin önemli bir ticaret ortağı. Rusya ile hiç arzu etmediğimiz bir sorun yaşıyor olmamızın mutlaka üretim de de az veya çok yansıması olacak. Bu yansımanın minimize edilmesi için bakanlık olarak diğer bakanlıklarla koordineli çalışıyoruz. Temennimiz bu sorunun bir an önce bir sağduyu ile çözülmüş olması. Salı günü yapılacak iklim değişikliği zirvesinde sayın Cumhurbaşkanımız ile sayın Putin'in bir görüşme yapması ve sorunları masada çözümünün yolunun açılmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Yaşanan gerginliğin üretime henüz yansımadığını söyleyen Bakan Işık, "Sanayi sektörüne şu an bir yansıma olduğunu söylememiz için erken. Özellikle sebze meyve ihtiyacı ile ilgili bazı sorunlar yaşadığımızı biliyorsunuz ama sanayide üretime henüz bir olumsuz yansıma olduğunu söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık: 'Cumhurbaşkanımız ve Putin'in Görüşmesini Ümit Ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement