Bakan Işık: Destek Sürerse Yerli Otomobil, Yerli Savaş Uçağı Yapacağız - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık: Destek Sürerse Yerli Otomobil, Yerli Savaş Uçağı Yapacağız

Bakan Işık: Destek Sürerse Yerli Otomobil, Yerli Savaş Uçağı Yapacağız

Çorum'da konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sizler bize desteğinizi sürdürdüğünüz takdirde önümüzdeki 4 yıl ve 8 yıl sürecinde yerli otomobili yapacağız inşallah. Türkiye kendi markasını üretecek.

07.05.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sizler bize desteğinizi sürdürdüğünüz takdirde önümüzdeki 4 yıl ve 8 yıl sürecinde yerli otomobili yapacağız inşallah. Türkiye kendi markasını üretecek. Yüzde 100 yerli savaş uçağını Türkiye yapacak. Hazırlığımız tamam" dedi.

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere bugün karayolu ile Çorum'a gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sungurlu İlçesi'nde Ak Parti İlçe Başkanlığının seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşma yapan Bakan Işık, 2023'te Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ülkesi arasında yer alması için çalıştıklarını belirterek, "Sabah TUBİTAK'ta 4 tane projemizin imzasını attım. Bunlar Milli Güneş Enerji Santralleri Teknolojilerini yerli imkanlarla geliştirmek. Milli Hidroelektrik Santrallerini yerli imkanlarla geliştirmek. Elektrik şebekesi çalışmalarını sürdürmek ve tribünlerin yerli imkanlarla geliştirilmesini sağlamak. Bizim gündemimizde yerli üretim var. 2002'de kendi tüfeğini kendimiz imal edemeyen bir ülke bıraktı o milliyetçiler. Yakın zamanda kullandığımız tüfekler başkasının imal ettiği tüfeklerdi. Önceki gün Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yaptık. İnanın göğsüm kabardı. İnanın bize sattıkları o pahalı silahların çok daha gelişmişini yüzde 100 yerli imkanlara daha ucuza yapıyoruz" dedi.

Türkiye'nin artık kendi topunu, tankını, insansız hava aracını, helikopterini, füzesini yaptığını söyleyen Bakan Işık, "Bütün bunları daha düne kadar satın alıyorduk. Sizler bize desteğinizi sürdürdüğünüz takdirde önümüzdeki 4 yıl ve 8 yıl sürecinde yerli otomobili yapacağız inşallah. Türkiye kendi markasını üretecek. Yüzde 100 yerli savaş uçağını Türkiye yapacak. Hazırlığımız tamam. 2020'de kendi yerli uydumuzu uzaya göndereceğiz. Chip fabrikamızı kurma kararı aldık. Önümüzdeki 3 yıl içinde kendi chibimizi üreteceğiz. Artık ne üretiliyorsa yerli imkanlarla üretmek için çalışıyoruz. En önemli önceliğimiz yerli üretim. Yerli üretim olursa Sungurlu OSB daha hızlı dolacaktır" diye konuştu. Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Bakan Işık daha sonra Çorum Valilsi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bakan Işık, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

'ASGARİ ÜCRETİ ARTIRMANIN YOLU TEKNOLOJİ DÜZEYİNİ ARTIRMAK'

Bakan ışık, son dönemde koalisyonlarla güç kaybeden İtalya'nın bile kanun değişikliğine gittiğini söyleyerek, "Koalisyonları adeta bertaraf eden bir düzenleme yaptı. Türkiye'de koalisyonları özleyenler var. Ben size isterseniz rakamları açıklayım. Asgari ücreti yükseltmenin yolu teknoloji düzeyini yükseltmekten geçer. Son seçim atmosferine girene kadar ne sayın Kılıçdaroğu'ndan ne sayın Bahçeli'den zaten Demirtaş'tan teknolojiye yönelik hiçbirşey duymadık. Seçimler gelince bunların aklı başına geliyor. Türkiye'de düşük teknoloji düzeylerinde ortalama ücret brüt bin 370 liradır. Orta düşük teknoloji düzeyinde ortalama ücret bin 727 lira. Orta yüksek teknolojide ortalama ücret 2 bin 65 lira. İleri teknoloji sektörlerde ortalama ücret 2 bin 963 lira. Teknoloji düzeyi yükseldikçe ücretler yükseliyor. Türkiye'nin asgari ücretini yükseltmesinin yolu katma değerini artırması ve teknolojini düzeyini artırmasından geçiyor. Bunları yapmadan idari kararlarla asgari ücreti yükselteceğim demenin ekonomide hiçbir karşılığı yok" diye konuştu.

TÜBİTAK'TA SON DURUM

Bir basın mensubunun paralel yapıyla mücadele kapsamında TÜBİTAK'taki son durumu sorması üzerine Bakın Işık, "Göreve geldiğimiz günden itibaren bakanlığımızın kendi bünyesinde tüm kuruluşlarla paralel yapıyla ilgili mücadeleye öncelik verdik. Bu yapıyla ilişkisini tespit ettiğimiz bütün örgüt mensuplarını TÜBİTAK'tan ayırdık. İncelemeler ve soruşturmalar yapıldı. Yargıya intikal etti. Bundan sonra yapılacak her çalışma yargının çalışmasıdır. Biz bu mücadeleyi bundan sonra da kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

'TEKİN'İN SÖZLERİ AKLA MANTIĞA UYGUN DEĞİL'

Milli Güvenlik Genel Kurulu Sekreterliğine teslim edilen yeni kriptolu telefonlar hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Fikri Işık, "Kriptolu telefonlarla ilgili daha önce başlattığımız çalışmaları bitirdik. Kripto noktasında yepyeni bir yazılım devreye soktuk. Güvenlik mekanizmalarını artırdık. Milli Güvenlik Genel Sekreterliğine 20 Nisan itibariyle 100'ün üzerinde telefonu teslim ettik. Bundan sonra MGK organizasyonuyla kullanıma başlanacak" diyerek Gürsel Tekin'in Suriye açıklamasına da şu cevabı verdi:

"Bir ülkeye ordu iki günde girmez, akla mantığa uygun bir durum değil. Bizde böyle bir bilgi yok. Seçim öncesi ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Akla mantığa uygun sözler değil." - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık: Destek Sürerse Yerli Otomobil, Yerli Savaş Uçağı Yapacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement