Bakan Işık: Hükümetle İlişkilendirmenin Anlamı Yok (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık: Hükümetle İlişkilendirmenin Anlamı Yok (2)

Bakan Işık: Hükümetle İlişkilendirmenin Anlamı Yok (2)

Göktürk 2 UYDUMUZ TAMAMEN YERLİ Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aksaray'daki programı kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı fabrikaları ziyaret edip, incelemelerde bulundu.

29.10.2015 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göktürk 2 UYDUMUZ TAMAMEN YERLİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aksaray'daki programı kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı fabrikaları ziyaret edip, incelemelerde bulundu. Akşam saatlerinde Ak Parti İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen yemekte iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün itibariyle terör örgütünün beli kırıldı diyebiliriz. Peki neden daha önce dağ taş bombalanıp da mağaralarda keyiflerine bakarken şu an da terör örgütü bu kadar zaiyat verdi derseniz. İşte sorunun cevabı savunma sanayinde milli ve yerli teknolojinin kullanılmasıdır. Bizim Göktürk 2 uydumuz var. Bunu biz tamamen yerli imkanlarla ürettik ve bütün yazılımı yerli. Bu uydu 2.5 günde bir Kandili'n üzerinden geçiyor. Oradaki fotoğrafları çekiyor ve yazılımla 2.5 günde orada bir çukur mu kazılmış, bir tümsek mi var, bir kulübe mi yapılmışsa onu fotoğraflıyor. Sonra yerel istihbaratta, yapılanın ne olduğunu tespit ediyor. Operasyonlar başladığı anda Kandil'deki terör örgütünün bütün hedefleri yüzde yüze yakın isabetle vuruldu. Bütün mühimmat depoları imha edildi. Uyuşturucu depoları imha edildi. Para kasaları imha edildi. Eğitim kampları tamamen yerle bir imha edildi."

AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRENLERİ İNSAFA DAVET EDİYORUM

Mağaralar için silah geliştirdiklerini söyleyen Bakan Işık, "Şimdi Ak Parti'yi eleştirenlere şu konuda sormak isterim; Eğer o Göktürk 2 uydusunu biz kendi imkanlarımızla geliştirmeseydik, yazılımları bizde olmasaydı acaba Kandil'den geçerken o fotoğrafları çekebilir miydik? Fotoğraflar fulü çıkarsa orada ne yapıldığını görebilir miydi? Şimdi Ak Parti'yi eleştirenleri burada insafa davet ediyorum. Allah'a hamdolsun bu teknolojiyi kendimiz geliştirdiğimiz için bugün artık dedik ki artık terör örgütü düşünsün. Günah bizden gitti. Şu an da yukarda bombalama var, altta ben mağaramda keyfime bakarım dönemi bitti. Mağaraları onlara zindan eden silahlarımız geliştirdik. Kimseyi öldürmek istemeyiz, ama hiç kimse de Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü sınamaya kalkmasın" dedi.

YERLİ OTOMOBİL DEDİKÇE BİRİLERİ HOPLUYOR

Yerli otomobile değinen Bakan Işık, "Biz, şimdi yerli otomobil dedikçe birileri hopluyor. Türkiye gibi medeniyet kurmuş bir ülkenin bir otomobil markasının olmaması bir eksiklik değil midir? Şu ana kadar gittiğimiz yerler gittiğimizde ya neden böyle boş işlerle uğraşıyoruz diyen çıkmadı çok şükür. Aksine ilk arabayı ben istiyorum bende alacağım bütün filomu değiştireceğim diyen pek çok insanımızla karşılaştık. Bazıları neden hopluyor derseniz prototipleri paylaştık hemen çakma devşirme otomobil dediler. Onların derdi Türkiye değil, onların derdi başka" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık: Hükümetle İlişkilendirmenin Anlamı Yok (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement