Bakan Işık, Karamürsel İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı - - Son Dakika
Politika

Bakan Işık, Karamürsel İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı -

Bakan Işık, Karamürsel İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "AK Parti olarak gösterdiğimiz aday, milletimizin teveccühüne mazhar olacak.

12.04.2014 01:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "AK Parti olarak gösterdiğimiz aday, milletimizin teveccühüne mazhar olacak. İnanıyorum ki bu millet ilk turda cumhurbaşkanını seçecek" dedi.

Bakan Işık, Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen ilçe danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, hiçbir mazeretin başarının yerini tutmadığını söyledi.

Kocaeli teşkilatları olarak yerel seçimlerde başarı elde etmenin keyfini yaşadıklarını ifade eden Işık, yapılan yerel seçimlerin Türkiye tarihinin en zor seçimlerinden olduğunu kaydetti.

Işık, seçimlerde hem muhalefetle hem de görünmez bir yapıyla mücadele ettiklerini dile getirerek, "Bilinen rakiple mücadele kolaydır. Her yerde bilinmeyen rakibimiz vardı. Bu rakip, işi o kadar düzeysizleştirdi ki 'AK Parti karşısında kim kazanırsa kazansın' diye bu yapı atmadık iftirayı bırakmadı. Şantajından montajına kadar yapmadığı rezillik kalmadı. 8 yaşındaki çocuk üzerinden siyaset yapmaya kalktılar. Hani sizin derdiniz hizmetti" diye konuştu.

Devletin içinde "çete" haline gelen bir yapıyla mücadele etmenin kolay olmadığını belirten Işık, 17 Aralık operasyonundan sonra bazılarının "hükümet gitti" diye düşündüğünü bildirdi.

" Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında kim olsaydı bunlarla bu denli mücadele edemezdi" diyen Işık, şöyle devam etti:

"Verdiğimiz mücadelenin en önemli unsuru, olayların arka yüzünü millete anlatmak. Vatandaşlarımız da 30 Mart'ta tavrını çok net koydu. Hiç kimsenin eğip bükemeyeceği sonuç oldu. Bu başarı milletin başarısıdır. Yerel seçimlerin dinamikleri farklıdır. Yerel aktörlere rağmen milletimiz sandıkta AK Parti'ye Tayyip Erdoğan'a ve demokrasiye kurulmak istenen kumpası bertaraf etti ve o kumpası kuranları gerçekten ciddi derece mahkum etti."

- "Nisan ayıyla sanayi üretimi daha da artacak"

Bakan Işık, geleceğe önem verdiklerini, milletle kurulan güçlü iletişimin ülkenin felaketle karşılaşmasını engellediğini anlattı.

Birilerinin ekonomik olarak Türkiye'yi çökertme amacına ulaşamadığını dile getiren Işık, şöyle konuştu:

"Bu kadar büyük badireleri atlatan bir ülkenin ekonomisi hala ayakta ve sapa sağlam. Hatta o kadarki bazı frenleme kararlarını biz almak durumunda oluyoruz. Cari açık riski oldu, iç tüketimi azaltacak, iç talebi frenleyecek bazı düzenlemeleri biz yaptık. Niye cari açıkla bir sıkıntı olmasın. Kredi kartlarındaki taksitleri belirli mallarda kaldırdık. Artık her alanda kendi kararını alan ve uygulayan bir Türkiye var. Bunun bu şekilde de devam etmesi gerekiyor. Onun için 30 Mart'ta milletimiz önemli bir tercih yaptı. Türkiye'nin istikrarının ve güveninin devamına karar verdi. Önümüze daha büyük bir güvenle bakıyoruz. Türkiye bu yaşadığı süreçte ekonomide Allah'a şükürler olsun yapısal bir bozulma yaşamadığı için önümüzdeki süreçte ekonomideki tüm verilerin daha iyi geleceğine inanıyoruz. Ocak ayında sanayi üretimi yüzde 7,3 oldu, beklentileri aştı. Şubat ayında sanayi üretimi yüzde 49 oldu, beklentileri aştı. İnanıyorum ki nisan ayıyla sanayi üretimi daha da artacak."

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Bakan Işık, gelecek süreçte Türkiye'nin 2 önemli seçimi yaşayacağını, bunlardan birinin ilk kez halkın cumhurbaşkanını seçmesi olacağını aktardı.

Bu seçimin Türkiye için ilk tecrübe olacağını vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak gösterdiğimiz aday, milletimizin teveccühüne mazhar olacak. İnanıyorum ki bu millet ilk turda cumhurbaşkanını seçecek. Bakın birilerini şimdiden korku salmış; 'ortak aday belirleyelim, şunu yapalım, sağa da yakın olsun'... Ne yaparsanız yapın. Siz milletle bütünleşmedikçe, milletin derinliklerine nüfus etmedikçe, milletin arzu ettiği 'tamam bu benim adayımdır' diyecek bir adayı bulamazsınız. İnanıyorum ki AK Parti'nin adayı yine milletiyle bütünleşmiş, milletin sevgisine mazhar olmuş, milletine aşk derecesiyle bağlı, milletinin de kendisini aşk derecesinde sevdiği bir aday olacak. İlk turda da Allah'ın izniyle göreceksiniz milletimiz Türk tarihinde ilk defa yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkta cumhurbaşkanlığını belirleyecek. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü, partimizin kurulduğu günden bu güne milletimizin içinden hiç çıkmadık, hiç kopmadık. Milletimizin değerleriyle hiç ters düşmedik. Milletimize asla tepeden bakmadık. Bu süreçte de bu tavrımız devam edecek. Milletimiz de gereken desteği verecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerimizin Allah'ın izniyle önemli bir dönemeç olacağını ve burada da partimizin güçlü şekilde gösterdiği adayın seçileceğine inanıyorum."

Konuşmanın ardından Bakan Işık, partililerle fotoğraf çektirdi.

-karamürsel

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Işık, Karamürsel İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement