Bakan Işık'tan CHP'nin "Torpil Var" Sözlerine Cevap - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık'tan CHP'nin "Torpil Var" Sözlerine Cevap

Bilim Bakanı Fikri Işık, CHP'li Haluk Koç'un dile getirdiği "Torpil var" sözlerine cevap verdi. Bakan, "Tanıdığıma torpil yapmadım. O mevkide memurluk yok zaten." dedi.

09.12.2014 09:59  Güncelleme: 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi, Teknoloji ve Bilim Bakanı Fikri Işık, NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam'ın gündeme dair sorularını yanıtladı. Bakan CHP'li Haluk Koç'un " KPSS'siz memurluk ve torpil" iddialarına ilşikin de cevaplar verdi.

Bakan Işık "Bir tanıdığını TÜBİTAK Genel Sekreterliği'ne getirdi ve torpil yaptı" iddialarıyla ilgili, "Genel sekreter olmak için memur olma şartı yok. Arkadaşımız o kurumda 25 yıl çalışmış pek çok hizmeti olmuş. Siyasal Bilimler mezunu bir arkadaşımızı genel sekreter olarak atamışız, nesi tuhaf anlayabilmiş değilim" dedi.

"TORPİL VAR MI?" SORUSU

NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ali Koç, 'KPSS'ye girmeden torpil yapılıyor' dedi. Sizin de bir tanıdığınızın ismi geçtiği için bir şey söylemek ister misiniz?

"MEMUR OLMA ŞARTI YOK"

Bu soru üzerine Bakan Işık, "Benimle ilgili dünkü yazıyı gördüm. Yakın arkadaşı Arif Koyuncu, TÜBİTAK'a Genel Sekreter yapılmak için memur yapılmış. Tabii, bu arkadaşların ellerine tutuşturulan bir kağıdı incelemek gibi bir zahmete katlanmadıklarını biliyoruz. Genel sekreter olmak için memur olma şartı yok." şeklinde konuştu.

"KOÇ, KILIÇDAROĞLU'NUN ATAMALARINA BAKSIN"

Işık, "Arkadaşımız o kurumda 25 yıl çalışmış pek çok hizmeti olmuş. Biz göreve gelince Ankara Siyasal Bilimler mezunu bir arkadaşımızı genel sekreter olarak atamışız, ne tuhaf anlayabilmiş değilim. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu çok fazla oluyor paralelcilerin ellerine tutuşturdukları kağıtları hemen okuyorlar. Ondan sonra böyle komik durumlara düşüyorlar. İstisnai kadro, AK Parti döneminden önce verilmiş bir haktır. Dolayısıyla hiç kimse kendisine verilen hakkın kullanımından dolayı bunu niye kullandınız gibi bir şey söyleyemez. Dolayısıyla bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK başkanlığı döneminde kendi bizzat yakın akrabası kaç kişiyi SSK'ya aldığı ile ilgili haberler var. Sayın Haluk Koç onlarla da ilgilense iyi olur." dedi.

Bakan Işık\'tan CHP\'nin "Torpil Var" Sözlerine Cevap
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bakan Işık'tan CHP'nin 'Torpil Var' Sözlerine Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ...: AKP YE KARA SÜRMEYE ÇALIŞANLAR KENDİ PİSLİKLERİNDE BOĞULUYOR VE BOĞULMAYA DA DEVAM EDECEKLER. CUMHUR BİZSEK REİS RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU KADAR 5 26 Yanıtla
  • vedat dincelir: düzembaz adamlar seçim yaklaştı ne halt yiyeceklerini şaşırttı AKP KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN İNŞLH . . ZİHNİYETSİZ ADAMLAR SINIZ 4 17 Yanıtla
  • ahmet: sayın bakanım bırakın bu işleri adamlar ayda yılda ilk defa doğru bir ifadede bulundular ve tek tek isim isim kadro kadro verd, iler chp nin yaptığı en büyük icraat ama sizden bir yetkilide açıklmada bulunmuyor malesef 19 1 Yanıtla
  • Hasan ER: torpil var, komisyon almak var, referans olmak var, hediyeler almak var, tarla almak var, daireler almak var, ihalelerden pay almak var kimse inkar edemez, kim ki görevinden taviz verirse o kişi veya kişiler namuslarından da taviz verirler. 18 1 Yanıtla
  • TOPUZ: Tabi canım ben zaten sizin torpil yaptığınıza hiç inanmamıştım (!) Bu kesin paralelcilerin iftirası (!) Yoksa hiç AKP yolsuzluk, haksızlık, adam kayırma, torpil yapar mı ? 15 0 Yanıtla
  • tr: CHP vatan hainidir bukadar basit siyasetten anlıyan bunu görür anlamayanda hala chp ye oy verir. . 5 9 Yanıtla
  • asd: RÜŞVET HAVUZU OLAN HIRSIZLARIN TORPİL YAPMAYACAĞINA SADECE DİNİ KULLANARAK YIKADIĞINIZ UCUBE BEYİNLER İNANIR !!! 8 2 Yanıtla
  • asd: RÜŞVET HAVUZU OLAN HIRSIZLARIN TORPİL YAPMAYACAĞINA SADECE DİNİ KULLANARAK YIKADIĞINIZ UCUBE BEYİNLER İNANIR !!! 8 1 Yanıtla
  • Ali: Tr'de ilk defa olab bisey sanki. Herkes ak kasik bol keseden salliyor 7 0 Yanıtla
  • canan: Kimin yaptığı yada kimin ortaya çıkardığı önemli değil. Önemli olan torpilin yapıldığını kabul etmek ve savunmamak değil midir? 7 0 Yanıtla
  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement