Bakan Işık, Terör Saldırılarını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Bakan Işık, Terör Saldırılarını Değerlendirdi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Türkiye’yi terörle dize getirmeye çalışanların kesinlikle bu hedeflerine varamayacaklarını çok iyi bilmeleri gerekiyor” dedi.

28.07.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Türkiye'yi terörle dize getirmeye çalışanların kesinlikle bu hedeflerine varamayacaklarını çok iyi bilmeleri gerekiyor" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama Uygulayıcıları imza törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Işık'a, son zamanlarda yaşanan terör olayları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinin istismar edildiği yönündeki açıklaması soruldu. Bunun üzerine Işık, öncelikle şehit edilen Binbaşıya Allah'tan rahmet diledi. Türkiye'yi terörle dize getirmeye çalışanların kesinlikle bu hedeflerine varamayacaklarını çok iyi bilmeleri gerektiğini anlatan Işık, şöyle konuştu: "Türkiye, yaşatmayı önceleyen kimse ölmesin, bu ülkenin çocukları heba olmasın diye çözüm sürecini başlattı. Bu süreçte kararlılıkla yürüdü ama belli ki bu teröristler, Türkiye'ye düşmanlık besleyen terör örgütleri bunu bir zaaf olarak algıladı. Bunun bir zaaf olmadığını anlamaları için herhalde tepelerine epey bir bombanın yağması gerekiyordu. Şuan zannediyorum bunun bir zaaf olmadığını anlamışlardır."

Türkiye'nin terörle mücadelede hiçbir şekilde taviz vermeyeceğini anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, terörle mücadelesini insanı yaşatma eksenli olarak devam ettirecektir. Çözüm sürecini yine aynı şekilde insanı yaşatma eksenli olarak devam ettirecektir. Burada çözüm sürecinin amacı baştan ortaya net olarak konmuştu. Türkiye Cumhuriyetinin kararlılığı devam edecek. Türkiye topraklarının içerisinde veya Türkiye'ye yönelik tehditler olduğu sürece kararlılık kesinlikle sürecek."

"TÜRKİYE PEK ÇOK SİLAHINI KENDİ MİLLİ İMKANLARIYLA YAPAR HALE GELDİ"

Bakan Işık'a, TÜBİTAK'ın TSK'nın kullandığı savunma projeleri olduğu hatırlatılarak, şuanda TSK'nın savunma projeleri konusunda TÜBİTAK'ta talep artışının olup olmadığı soruldu. Bakan Işık da bu soruya şöyle yanıt verdi:

"Türkiye'nin bulunduğu jeopolitik konum Türkiye'nin güçlü bir orduya ve çok iyi bir savunma sanayisine ihtiyaç duyduğunu ortaya koyuyor. Biz iktidara geldiğimiz günden beri bu bilinçle hareket ettik. Bölgenin ne kadar zor bir bölge olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye pek çok silahını kendi milli imkanlarıyla yapar hale geldi. TÜBİTAK'ta bunda ciddi rol oynadı. TÜBİTAK'ın buradaki temel rolü bu silahların geliştirilmesidir. Silahların prototiplerinin yapılması ve denemelerinin yapılmasıdır. Sonra seri üretimde TÜBİTAK bu silahları savunma sanayi şirketlerimize veya gerektiğinde özel sektöre devreder. Şuanda yerli silahların kullanıldığını biliyoruz. Bazı silahlarımızın seri üretim aşamasında olduğunu biliyoruz. Artık Türkiye terörle mücadele ederken hiçbir sınırlamayla karşılayan bir ülke değil. Bu noktada büyük oranda kendi silahlarımızı kendimiz üretiyoruz. Bazıları şuanda seri üretim noktasında. TSK'dan veya savunma sanayisinden en doyurucu bilgiyi alabilirsiniz."

"BİZ PARTİLERİN KAPATILMASININ ÇÖZÜM OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

HDP'nin kapatılması yönündeki konuşmaların hatırlatılması üzerine Işık, şunları söyledi: "Bizim parti olarak, partilerin prensip olarak kapatılmasına karşı olduğumuzu dün Sayın Başbakanımız ifade etti. Biz partilerin kapatılmasının çözüm olmadığını düşünüyoruz. Ama Venedik kriterlerinin de bir kenara atılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Venedik kriterleri parti kapatmayı bir tek şartla meşru görür o da partinin kurumsal olarak terör ve şiddetle bağının bulunması veya terör ve şiddetin bir unsuru haline gelmesi. Ama bizim parti olarak temel yaklaşımımız kurumların değil kişilerin cezalandırılması yönünde." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık, Terör Saldırılarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement