Bakan Işık: TSK'yı Siyasetin İçine Çekme Çabaları Beyhudedir (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık: TSK'yı Siyasetin İçine Çekme Çabaları Beyhudedir (2)

Bakan Işık: TSK\'yı Siyasetin İçine Çekme Çabaları Beyhudedir (2)

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır.

26.02.2017 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır. Bu siyasetin muhatabı siyasettir. Siyasetin muhatabı Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun komuta kademesi değildir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın genel kuruluna katıldı. Vakfın genel kurulunda konuşan Işık, çok zor bir coğrafyada yaşadığımızı söyleyerek, "Dünyanın tam merkezinde olmanın getirdiği çok büyük avantajlar var. Çok büyük imkanlar var. Bu imkanları kullandıkça ülkemizin refah düzeyini gelir düzeyini ve her anlamda ülkemizi geliştiriyoruz. Ama bu kadar merkezi bir konumun oluşturduğu çok büyük riskler ve tehditler de var. İşte onlarla mücadele edebilmemiz için de Türkiye'nin çok daha güçlü olma zorunluluğu var. Türkiye'nin güçlü olması Türkiye'nin bir tercihi olamaz. Bu coğrafyada olmanın getirdiği bir mecburiyettir. Onun için biz bu toprakları bize emanet eden canları ile emanet eden şehitlerimizi kanları ile emanet eden gazilerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkmak durumundayız ve bunun gayreti içerisindeyiz. Onun için Türkiye'mizi bölmeye çalışan bir takım mihraklara karşı çok yoğun bir terörle mücadele yürütüyoruz" dedi.

Bakan Işık, Türkiye'nin terörle mücadele tarihinde PKK'ya en ağır darbeleri indirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Artık 'kış, 1.5- 2 metre kar var, bu karda bu kıyamette operasyon mu olur?' anlayışı yok. Artık 2 metre karda da kahraman silahlı kuvvetlerimiz, kahraman güvenlik güçlerimiz, korucularımız hepsi ortak operasyonlar yapıyor. İşte bir kaç gün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısını televizyonlardan izliyorsunuz. Bu bizim için bir zorunluluktur. Bu ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelen her türlü tehlikeye karşı son derece güçlü ve kararlı mücadele etmek Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin en temel görevidir. Biz de şu anda bunu yapıyoruz. Bir tarafta bu bölgede birilerin taşeronluğunu yapan güçlere karşı çok yoğun bir terörle mücadele operasyonu yürütüyoruz, diğer taraftan da ülkemizin dışından da olsa ülkemize yönelen terörü bertaraf etmek için sınır ötesi operasyonları yapıyoruz. 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı bu kararlılığın bir somut göstergesidir. DEAŞ'ın Türkiye'yi tehdit eden faaliyetlerine karşı ülkemizi sınırlarımız içinde savunmak değil, DEAŞ'ı Türkiye'yi tehdit yönelttiği her noktada DEAŞ'ın başını ezmek ve DEAŞ terör örgütünü bu bölgeden tamamen söküp atmak için Fırat Kalkanı Harekatını yaptık. Allah'a hamdolsun El Bab operasyonu da tamamlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteği ile Özgür Suriye Ordusu, El Bab'tan da DEAŞ'ı tamamen söküp attı. Güvenli bölgeler haline getirildi. Şimdi isteğimiz bu bölgenin kendi insanlarının bu bölgeye dönmesini sağlamak."

"TSK ÇOK DAHA GÜÇLÜ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü olduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Biz burayı DEAŞ'tan temizledik, artık bizim görevimiz bitti ne yaparsanız yapın anlayışıyla hareket etmiyoruz. DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde o bölge halkının güvenle yaşayabilmeleri için gerekli alt yapı ve üst yapı çalışmalarını da özellikle sürdürüyoruz. Bundan sonra sürdürmeye devam edeceğiz. El Bab operasyonunu büyük bir kahramanlıkla tamamlayan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm unsurlarına milletimiz adına teşekkür ediyorum. Çok büyük kahramanlıklar gösterdiler büyük fedakarlıklar yaptılar ve bu bölgeden DEAŞ gibi bugüne kadar yer yüzünün gördüğü en kanlı terör örgütlerinden birini Allah'a şükürler olsun söküp attılar. Kim başardı bunu Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Özel Kuvvetlerimiz başardı. Allah'a hamd olsun 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri gücünü kaybetti zayıfladı diyenlere aslında en güzel cevabı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hem içerde terörle mücadele operasyonlarını arttırarak, hem de Fırat Kalkanı ile bunu 2200 kilometrekarelik alanı yaklaşık tarayıp DEAŞ'tan ki DEAŞ için sembolik değeri olan yerlerden DEAŞ'ı çıkararak göstermiş olduk. Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz öncesine göre Allaha hamdolsun çok daha güçlüdür, çok daha kuvvetlidir. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki hainler temizlendikçe Allah'ın izni ile gücüne güç katmaya devam edecek."

"TSK'YI SİYASETİN İÇİNE ÇEKME ÇABALARI BEYHUDE"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siyasetin içine çekilmeye çalışıldığı görüşünü savunan Bakan Fikri Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son günlerde maalesef büyük bir üzüntü ile ve esef ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasetin içine çekme gayretini görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır. Bu siyasetin muhatabı siyasettir. Siyasetin muhatabı Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun komuta kademesi değildir. Varsa eleştiriniz Milli Savunma Bakanı olarak ben varım, hükümet olarak da Ak Parti hükümeti var. Baş komutan olarak da sayın Cumhurbaşkanımız var. Türk Silahlı Kuvvetleri milli ve manevi değerlerimize sonuna kadar bağlıdır. Demokratik Türkiye'nin çok önemli bir kurumudur. Böyle bir kurumu gündelik tartışmaların içine çekerek siyasetin içine çekmeye çalışmak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de yapılacak en büyük haksızlıktır."

Savunma sanayinde son 15 yılda çok büyük başarılara imza attıklarını söyleyen Işık, "Daha düne kadar başkasının tüfeğine fişeğine, efendim gemisine helikopterine muhtaç olan, topuna muhtaç olan Türkiye bugün artık kendi yaptığı gemiyi ihraç etme noktasına geldi. Bugün artık kendi yaptığı helikopteri ihraç etme noktasına geldi. Bugün artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu çok önemli silahları kendi üretir hale geldi" dedi - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık: TSK'yı Siyasetin İçine Çekme Çabaları Beyhudedir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement