Bakan Işık 'Türkiye Artık Babadan Kalma Yöntemlerle Üretim Yapamaz - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık 'Türkiye Artık Babadan Kalma Yöntemlerle Üretim Yapamaz

Bakan Işık \'Türkiye Artık Babadan Kalma Yöntemlerle Üretim Yapamaz

İzmit Uluslararası İnterteks Fuar alanında 3 gün sürecek olan Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK, 250 firmanın katılımı ile açıldı.

25.09.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Uluslararası İnterteks Fuar alanında 3 gün sürecek olan Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK, 250 firmanın katılımı ile açıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Türkiye'de üretilen malların teknoloji düzeyinin yükseltmesi gerektiğini ve artık babadan kalma yöntemlerle üretimin yapılamayacağını söyledi.

Uluslararası İnterteks Fuar alanında açılan Santek Fuarına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hatay'a atanan Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayici, işadamları ve sektör temsilcileri katıldı.

250 FİRMA KATILDI

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ve 167 firmanın katıldığı Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK'in bu yıl yapılan ikincisine 250 firmanın katılımı ile açıldı. Tüpraş, Ford ,Pirelli, Sarkuysan, Kibar Holding, Polisan, DYO, Diler Demir Çelik gibi lider firmaların yanı sıra SANTEK 14 'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Aselsan 'da ikili görüşmeler yapmak üzere satın alma ekipleriyle birlikte stantlarıyla yer aldılar.

'ARTIK BABADAN KALMA YÖNTEMLERLE ÜRETİM YAPAMAYIZ'

Türkiye'de artık babadan kalma yöntemlerde üretim yapılamayacağını söyleyen Bakan Işık konuşmasına söyle devam etti

Tüm ülkeler artık üretime daha fazla yatırım yapmak için çok ciddi kaynaklar harcıyor. Şimdi üretime çok fazla ağırlık veren bir anlayışı benimsedik. Türkiye üreterek büyüyecek. Türkiye de büyümenin lokomotifi üretimdir. Üretimin katma değerini yükseltmekde çok önemli. Ürettiğimiz malllarının teknoloji düzeyini yükseltmeliyiz. 2023 de 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalayacağız. Bu ihracatı yapmak için sanayinin teknolojiyle mutlaka bütünleşmesi gerekiyor. Artık babadan kalma yöntemle üretim yapamayız. Teknoloji hayatımıza girdi. Şunada otomobillerde eğlenceyle bilgiyi birleştiren en önemli konu oldu. 10 yıl önce konuşulan bir konu değildi. Şimdi araçların satışında önemli bir hal aldı. Üretim tek başına yeterli değil. Dünya pazarına en iyi şartlarda sunulması da önem taşıyor. Tüm bunların birlikte organize edildiği yerler fuar alanlarıdır.

'FİRMALAR ARASINDA GÜÇLÜ İŞBİRLİKLERİ OLACAK'

Yurt dışından gelen ve yurt içindeki firmalar arasında güçlü işbirliği olacağını söyleyen Bakan Işık konuşmasına söyle devam etti

Bölgemizdeki firmalar, hem ülkemizdeki firmalar ve yurtdışından gelen firmalar arasında çok güçlü bir iş birliği doğacaktır. dünya güçlü işbirliklerini öne çıkartıyor. 21 farklı ülkeden 120 yabancı firma fuarımızda var. Hem ilimizden hem ülkemizden çok iyi işbirliğiyle ayrılacağını umuyorum.

21 ÜLKEDEN 120 YABANCI FİRMA KATILIYOR

Programda konuşan gerçekleştiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu DA SANTEK 2014'e katılımın giderek artığını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti Geçen yıl 167 firma ve kuruluş katılım göstermişti. Bu yıl bu sayı yaklaşık 250 firmaya çıktı. Doğu Marmara Bölgesinde yer alan illerimizdeki işletmelerimizin yanı sıra bu yıl başka illerden ve hatta uluslararası firmalarımız da katılım gösterdiler. Geçen yıl büyük bir başarı ile gerçekleştirilen, Match4Industry eşleştirme etkinliğimiz bu sene yine SANTEK'14 ile eş zamanlı düzenleniyor. 21 farklı ülkeden 120 yabancı firma, Türk firmaları ile işbirliği yapmak amacıyla Kocaeli'ne geldiler. Etkinliğe Türk firmalarla beraber toplamda 250'yi aşkın firma katılıyor. Böylece bölgemizdeki firmalarımızı yabancı firmalar ile buluşturuyoruz. Umarız firmalarımız başarılı işbirlikleri kurarlar. Hedefimiz 2 bin üzerinde uluslararası iş görüşmelerinin gerçekleşmesidir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık 'Türkiye Artık Babadan Kalma Yöntemlerle Üretim Yapamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement