Bakan Işık ve Eker Diyarbakır'da - Son Dakika
Politika

Bakan Işık ve Eker Diyarbakır'da

Bakan Işık ve Eker Diyarbakır\'da

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da kanaat önderleri toplantısına katıldı.

17.03.2014 22:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da kanaat önderleri toplantısına katıldı.

Sur ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Işık ve Eker'in yanı sıra AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, AK Parti Sur İlçe Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ile kanaat önderleri katıldı. Burada konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, artık kanın dökülmediğini, anaların ağlamadığını, belirterek Türkiye'nin farklı bir iklimde yaşadığını söyledi. Bu yerel seçimlerin Türkiye'nin ve şehirlerin adeta önemli dönemeç noktalarından biri konumunda olduğunu anlatan Bakan Işık, AK Parti'nin belediyecilik anlayışı ile 10 yıl önce tanışan şehirlerin, bugün aldığı mesafenin görüldüğünü dile getirdi. Bakan Işık, "Belediyecilik bambaşka bir iştir. Sloganla belediyecilik olmaz, belediyeler ideolojik gözlüklerle yönetilemez. Türkiye ne çektiyse etnik köken siyasetinden çekti. Etnik Türkçülük de etnik Kürtçülük de bu memleket için çok ağır bedeller anlamına geliyor. İnşallah sizlerin desteği ile Abdurrahman kardeşimiz Sur'da, Galip Ensarioğlu bey Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde seçilirse bizde zaten Diyarbakır'a verdiğimiz o desteği inşallah daha bir heyecan, aşk ve arzu ile devam ettireceğiz. Bu sefer vereceğimiz destek, Allahın izni ile çok kısa bir sürede esere dönüşecek. Taşeron değişiyor ama büyük irade aynı hedefe yürümekten asla vazgeçmiyor. O hedef Türkiye'de millete hizmet eden, ülkesini kalkındıran, akan kanı durduran problemleri tek tek çözen millet iradesine dayanan siyasi iktidarları görevden uzaklaştırmak. Bu hedeftir. Menderes'e aynı oyunu oynamak istediler başardılar, daha sonra rahmetli Erbakan hocamıza aynı şeyleri yaptılar şimdi Tayyip Erdoğan'a yapmak istiyorlar. Taşeronları değiştiriyorlar fakat taşeron değişse, artık bu çağda milletimiz olanı biteni gayet net olarak görüyor" dedi.

"BİZ MESELEYE HİZMET NOKTASINDAN BAKIYORUZ, BAZI ARKADAŞLAR MESELEYE İDEOLOJİK NOKTADAN BAKIYOR"

Daha sonra konuşan Bakan Eker de, merkezi hükümet ile yerel idarenin birleşmesinin Diyarbakır7ın hayrına olacağını söyledi. Kendilerinin meseleye hizmet noktasından baktıklarını vurgulayan Bakan Eker, "Bazı arkadaşlar meseleye ideolojik noktadan bakıyor. Başbakan adım adım Türkiye'de barışı getirme Türkiye'de barışı getirme, Kürt sorununu çözme konusunda önemli riskler aldı. Varlığını ortaya koydu bütün siyasi kariyerini bütün devlet adamlığı hayatını tamamını risk altına koydu. Bakın MİT müsteşarının gözaltına alınmasındaki sebep ne, neden Oslo görüşmeleri yapıldı. Ne diyordu herkes, canım Allah için bu kanı durdurun diye bütün Diyarbakır bize söylemiyor muydu? İyi de arkadaş görüşme yapmadan, bir takım temaslar kurmadan nasıl durduracaksınız? Bununla bizi suçladılar, MİT müsteşarını gözaltına hapse atmaya kalkıştılar. Hedef MİT müsteşarı elbette ki değildi MİT müsteşarı neticede devlet memurudur. Onun arkasındaki siyasi irade. Hedef o. Biz bunları aştık. Birçok paket birçok uygulama. En son 17 Aralık'ta bir ay öncesinde buraya Mesut Barzani geliyor, ilk defa, kıyafeti ile geldi. Diyarbakır meydanında Diyarbakırlılara Kürtçe hitap etti. Şivan Perver 37 sene sonra Diyarbakır'a geldi doğduğu yerlere geldi. Başbakanımızla birlikte Diyarbakır'da manifesto mahiyetinde hitapta bulundular. Çözüm sürecinin öyle bir noktasına geldi ki bu geri dönülmez hali oldu, dönemeci oldu. Tam bir ay sonra 17 Aralık patladı. Hedef bu. Çözüm sürecini engellemek, baltalamak, içeridekiler dışarıdakiler birlikte. Kim kimin taşeronu bilmiyoruz. Kim kime taşeronluk yapıyor bilmiyoruz. Bir çözüm sürecinin kalıcı bir barışa dönüşmesi. 30 Mart seçimleri orada kullanılacak oylar bunun tercihidir. İki bununla birlikte huzurun gelmesi üç barış ve huzurla birlikte kalkınma" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık ve Eker Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement