Bakan İslam: "Adını 'Selam'dan Alan Bir Dine Yapılan Hakaret Kabul Edilemez" - Son Dakika
Politika

Bakan İslam: "Adını 'Selam'dan Alan Bir Dine Yapılan Hakaret Kabul Edilemez"

Bakan İslam: "Adını \'Selam\'dan Alan Bir Dine Yapılan Hakaret Kabul Edilemez"

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Aile Konferansı’nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Devlet Bakanı Ayşenur İslam, İslam dinin terör olaylarıyla anılmasına tepki göstererek, “Adını selamdan alan bir dine yapılan bu hakaret kabul edilemez. Bunu yapanların Müslümanlara uygulanan baskı ve şiddet olaylarını görmezden gelmelerini de kınıyorum” dedi.

24.01.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Aile Konferansı'nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Devlet Bakanı Ayşenur İslam, İslam dinin terör olaylarıyla anılmasına tepki göstererek, "Adını selamdan alan bir dine yapılan bu hakaret kabul edilemez. Bunu yapanların Müslümanlara uygulanan baskı ve şiddet olaylarını görmezden gelmelerini de kınıyorum" dedi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek 2. Uluslararası Aile Konferansı başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanı sıra 30 farklı ülkeden çok sayıda ilim adamı, akademisyen ve bürokrat katıldı. İstanbul Gönen Hotel'de gerçekleşen konferans Hafız İshak Danış'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, aile politikaları hakkında bilgi verdi. Bakan İslam, "Bizim aile politikalarımız ailenin söz konusu temel fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilmesini sağlamaya dönüktür. Bu konuda geliştirilecek politikaların hukuki, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutları olduğu ve her boyutunun da aynı derecede önemli olduğu açıktır. Bazen bir alandaki bir ihmal bütün diğer çabaları anlamsızlaştırmakta ve ailenin sorun çözen değil sorun üreten bir yapıya dönüşmesine yol açabilmektedir" dedi.

"TÜRKİYE'DE 6 MİLYONA YAKIN 65 YAŞ ÜSTÜ NÜFUS BULUNUYOR"

Türkiye'de 6 milyona yakın 65 yaş üzeri nüfus bulunduğunu belirten İslam, "Ancak kurumsal bakıma ihtiyaç duyan yaşlı sayımız sadece 11 bin kişidir. 500 binin üzerinde bakıma muhtaç engellimiz bulunmasına rağmen bunların sadece 5 bin 500 kadarı kurumsal bakımı tercih etmekte diğerleri çok küçük ekonomik desteklerle ailelerinin yanında hayatlarını sürdürmektedirler" diye konuştu.

"DÜNYA GENELİNDE EVLİLİK KURUMU ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GERİLEDİ"

İslam, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından 2012 yılında yayınlanan bir rapordan bahsettiği konuşmasında, "Evlilik kurumunun önemli ölçüde gerilediği, birlikte yaşamaların veya yalnız yaşamanın oransal olarak yüksek olduğu Danimarka gibi ülkelerde, 'yakın ilişkide olunmayan erkekler tarafından' hayatının her hangi bir döneminde kadına yöneltilen şiddet oranının yüzde 50'lere ulaştığı görülmektedir" dedi.

"ADINI SELAMDAN ALAN BİR DİNE YAPILAN BU HAKARET KABUL EDİLEMEZ"

"Hepimizin ortak değeri olan İslam'ın aileye verdiği önem insana atfedilen değerdendir" diyen Bakan İslam, "İnsanı bu denli değerli sayan bir dinin doğrudan insan canına yönelik şiddet, terör gibi olaylarla birlikte anılması ve Müslümanlıkla bu olaylar arasında doğrudan ve organik bir ilişki kurma çabalarının son günlerde yoğunlaşmış olması oldukça dikkat çekicidir. Adını selamdan alan bir dine yapılan bu hakaretin kabul edilemez olduğunu ve bu çabaların en az söz edilen olaylar kadar vahşet içerdiğini belirtmek istiyorum. Bunu yapanların Müslümanlara uygulanan baskı ve şiddet olaylarını görmezden gelmelerini de ayrıca kınıyorum. Son yıllarda Müslüman coğrafyasında yaşanan savaş ve şiddet olaylarında hayatını kaybeden ve sayıları milyonlarla ifade edilen Müslümanlara gösterilen ilgisizliğin, duyarsızlığın izahı hiçbir şekilde mümkün değil. Bu gerçekler hepimizin üzerinde dikkatle düşünmemizi gerektirmektedir" diye konuştu.

İDSB Genel Sekreteri Avukat Ali Kurt ise, ailenin önemine ve aile kavramının İslam dünyasındaki yerine dikkat çeken bir konuşma yaptı. 2011'de ilk kez Endonezya'da gerçekleştirilen 1'nci Uluslararası İslam Konferansı'nda önemli çalıştaylar düzenlediklerini kaydederek, "Bu yılki konferansta da aile politikalarımıza ışık tutacak bir farkındalık ortaya koymayı hedefliyoruz" dedi.

"AİLENİN NASIL KORUNACAĞI KUR'AN-I KERİM'DE ANLATILMIŞTIR"

Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri prof. Dr. Ali Karadaği günümüzde çoğu insanın hayvani şehvetler içinde olduğunu öne sürerek kürtaj konusuna değindi. Karadaği, "2011 yılında 46 milyon kadın kürtaj yaptırmış. Bu 46 milyon çocuğun öldürülmesi anlamına gelir. Bu yıkılımı besleyen ithal fikirler Batı'dan gelmektedir. Ailenin nasıl korunacağı Kur'an-ı Kerim'de tek tek anlatılmıştır" diye konuştu.

2 gün sürecek olan konferans, diğer konuşmacıların söyleşileri ve sunumları ile devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan İslam: 'Adını 'Selam'dan Alan Bir Dine Yapılan Hakaret Kabul Edilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement