Bakan İslam'dan "Darülaceze" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bakan İslam'dan "Darülaceze" Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Darülaceze merkez kampüsünün rezidans yapılacağı için taşınacağı" iddiasını yalanladı.

30.06.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Darülaceze merkez kampüsünün rezidans yapılacağı için taşınacağı" iddiasını yalanladı.

Darülaceze Kurumu hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin yazılı yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "2015 yılında 120. kuruluş yıl dönümünü kutlanan Darülaceze'nin kuruluşundan bu yana hizmet verdiği merkez kampüsün 'rezidans yapılacağı için kurumun taşınacağı' iddiası tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın böyle bir düşüncesi, planı veya çalışması yoktur, olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Tarihi Darülaceze kampüsü içinde bulunan binaların 1. ve 2. derece tescilli tarihi eser niteliğinde olduğuna dikkat çeken İslam, böyle bir çalışmanın yapılmasının kanunen de mümkün olmadığı vurguladı. Darüleceze'nin 1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulduğunu hatırlatan İslam, şunları kaydetti:

"Darülaceze, 120 yıldır devlet desteği olmadan bağışlarla ayakta duran, çok önemli bir kurumdur. Kurum hayırseverlerin bağışlarını işletmekte, bu gelirler Darülaceze giderleri için kullanılmaktadır. Darülaceze Kurumu gelirlerini artırmak amacıyla, gerekli hallerde, ana kampüs dışında bulunan taşınmazları için İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusunu göz önünde bulundurarak imar ruhsatı talep edebilmekte, bu taşınmazları kiraya vermekte ve ıslah etmektedir. Darülaceze Nizamnamesi gereği gelirleri arttırmak İdari Meclisin asli görevleri arasındadır.

Bütün bu gerçekler göz ardı edilerek son günlerde ortaya atılan olumsuz iddialar tamamen asılsızdır. 120 yıldır 72 bin insana şefkat yuvası olan Darülaceze Kurumu, halen işlevini yerine getirmekte olan çok önemli bir tarihi emanettir. Nizamnamesinde, tarihi ve kültürel dokusunda, tescilli tarihi eser kapsamındaki kampüsünde hiçbir değişiklik yapılmaksızın sonsuza kadar yaşatılacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan İslam'dan 'Darülaceze' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement