Bakan İslam: Engellilerimizi Hayatın Her Alanında Görmek İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Bakan İslam: Engellilerimizi Hayatın Her Alanında Görmek İstiyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, engellileri hayatın her alanında görmek istediklerini belirterek, "Bakanlık olarak tüm engellilerin yaşam standartlarını yükseltmeye, hayata daha fazla katılmalarına imkan vermeye çalışırken, her bir engelli bireyin de yanında olmak, sıkıntılarını paylaşmak istiyoruz" dedi.

09.04.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, engellileri hayatın her alanında görmek istediklerini belirterek, "Bakanlık olarak tüm engellilerin yaşam standartlarını yükseltmeye, hayata daha fazla katılmalarına imkan vermeye çalışırken, her bir engelli bireyin de yanında olmak, sıkıntılarını paylaşmak istiyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, açılış ve temel atma törenlerine katılmak için Konya'ya geldi. İlk olarak Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan 'Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine katılan Bakan Ayşenur İslam, bakanlık olarak kimsesizlerin 'kimi' olma anlayışıyla yola çıktıklarını belirtti. Engelli tüm vatandaşların insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmek için çalıştıklarını ifade eden Bakan İslam, şunları söyledi:

"Toplumun dışına iten, çağdışı anlayışları reddederek, her türlü ayrımcılığa karşı olma ilkesini benimsedik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, evrensel kriterler doğrultusunda; engelin türü ve derecesi ne olursa olsun, engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmeleri ve toplumun her alanında yer almaları için çalışıyoruz."

OTİZM EYLEM PLANI

Bakan İslam, bakanlık olarak geçen yıl otizm konusunda 'Otizm Eylem Planı Taslağı' hazırladıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Otizm Eylem Planı Taslağında amaç, ülkemizdeki otizmli bireye sahip aileler ve otizmli bireylerin artan ihtiyaçlarını ve çeşitlenen taleplerini karşılamak, otizmli bireyi ve ailelerinin yaşam kalitesini arttırmak, ailelere destek vermek, sistemli ve nitelikli bakım hizmetlerinin sunulabilmesi için uygun politikaların geliştirilmesinin sağlanmasıydı. Taslak kapsamında, bakanlığımızın koordinesinde; Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK Başkanlığı ve belediyeler başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara düşen görevler belirlendi. 2 Nisan Dünya Otizm Günü'nde Eylem Planı kapsamında kurumlarımızla birlikte yapılan çalışmaları da kamuoyuna duyurduk."

'48 UMUT EVİ AÇTIK'

Engelli bireylerin toplumsal hayattan soyutlanmadan yaşamaları için çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan İslam, "Engelli bireylerin toplumsal hayattan soyutlanmadan bakım hizmeti alabilmeleri için hizmetlerimizi büyük kurumlar yerine küçük, hayatın içinde yer alan evlerde vermeye başladık. Biz bu evlere Umut Evleri adını verdik. Geçtiğimiz yıllarda başladığımız bu çalışmalar kapsamında ülkemiz genelinde 48 Umut Evi açtık. Şu anda artık önemli olumlu etkilerini gözlemlediğimiz bu evlerin sayısını daha da arttırmak için çalışıyoruz" dedi.

Bakan İslam, temel atma töreni gerçekleştirilen merkezde, otizm tanısı alan çocukların eğitim, rehabilitasyon ve terapi konusundaki gereksinimlerini dünya standartlarında karşılamayı amaçlandığını kaydetti.

'ENGELLİLERİ HAYATIN HER ALANINDA GÖRMEK İSTİYORUZ'

Engelli bireyleri hayatın her alında görmek istediklerini ifade eden Bakan İslam, "Biz engellilerimizi hayatın her alanında görmek istiyoruz. Bakanlık olarak tüm engellilerin yaşam standartlarını yükseltmeye, hayata daha fazla katılmalarına imkan vermeye çalışırken, her bir engelli bireyin de yanında olmak, sıkıntılarını paylaşmak istiyoruz. Bu yüzden biz tüm hizmetlerimizi engellilerimiz aramızda daha çok olsunlar diye sunuyor, her gün daha kuvvetli bir azimle çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakan İslam, tören sırasında otimz ve down sendromlu çocuklarla yakından ilgilendi. Açılış için butonları basıldığı sırada dowm sendromlu bir öğrencinin elini havaya kaldırıp kurt işareti yapması dikkat çekti. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan İslam: Engellilerimizi Hayatın Her Alanında Görmek İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement