Bakan İslam, Sakarya'ya Müjdeler Verdi - Son Dakika
Yerel

Bakan İslam, Sakarya'ya Müjdeler Verdi

Bakan İslam, Sakarya\'ya Müjdeler Verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Sakarya’da medya temsilcileriyle buluşarak, Sakarya ile ilgili müjdeler verdi.

22.03.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Sakarya'da medya temsilcileriyle buluşarak, Sakarya ile ilgili müjdeler verdi.

Sakarya'ya 12 senede 9 buçuk katrilyon yatırım yaptıklarını ifade eden Bakan İslam, "Milli elektrikli tren setlerini Sakarya'da yapacağız. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Arifiye'de eğitim kampüsü kuracağız. İçerisinde spor salonları, yüzme havuzu, kütüphaneler, konferans salonları, bilim merkezi, kreş ve anaokulları olacak. Ballı Kaya barajı projesi devam ediyor. 25 bin kapasiteli stadyum çalışmamız devam ediyor. Hendek, Karasu, Sapanca Toplamda 195 yataklı Devlet Hastanelerinin inşaatları devam ediyor. Serdivan Ağız Diş Sağlığı Hastanesinin temeli atıldı ancak bunu Diş Fakültesine çevireceğiz. Geyve'de 350 kişilik Yüksek Öğrenci Yurdu arsa tahsisi yapıldı. Geyve'de 41 adet sosyal konut teslim edildi. Taraklı'da yaptırdığımız 48 konutun anahtar teslimini geçtiğimiz günlerde yaptık" diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde Sakarya Üniversitesi'ne 4 fakülte, 4 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 1 teknoloji geliştirme merkezi kurulduğunu ifade eden Bakan İslam, "2 bin 550 kapasiteli 5 adet yükseköğretim yurdu kurulması için hazırlıklar devam ediyor. Üniversiteye 2 yeni fakülte kurulacak. Siyasal bilgiler ve diş hekimliği fakültesi, bakanlar kurulunda imzaya açıldı" dedi.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde Olimpik Kano Kürek Parkuru kuracaklarını ifade eden Bakan İslam, "Arifiye - Mollaköy - Olimpik Kano Kürek Parkuru'nun kurulması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokolü bu hafta imzaladık. Bu parkur uluslararası standartlara uygun olacak. Önemli uluslararası yarışmalar düzenlenecek. Gölet dışına 3 milyon metrekare rekreasyon alanı var, spor alanları ve yeşil alanlar yapılacak. Spor turizmi açısından da çok önemli" dedi.

Bakan İslam, Arifiye'de bulunan kız ve erkek yetiştirme yurdu binalarından birini kız sevgi evi diğerini ise huzur evi olarak değerlendirmeyi planladıklarını belirterek, "Ancak uygun arazi üretebildiğimiz takdirde bütün Marmara bölgesine hitap edecek 900 ile bin kişilik bir huzur evi ve geriatri merkezi yapabiliriz. O zaman Arifiye'deki bu binamızı başka bir tesis için değerlendirebiliriz. Hızırtepe'deki kız yurdu binamızı MEB'e verdik. Burada bir okul planlıyoruz. Erenler ilçesinde Engelli Bakım Merkezi ve Gazi Evi yapacağız" diye konuştu.

Sapanca'da 3 yeni projelerinin olduğunu ifade eden İslam, turizm, spor ve sosyal konut alanında projelerini 31 Mart'tan itibaren hayata geçireceklerini kaydetti. Bakan İslam, diğer ilçelerde de yatırımlarının devam ettiğini söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan İslam, Sakarya'ya Müjdeler Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement