Bakan İslam: Telefondinlemelerin Hesabı Sorulacaktır - Son Dakika
Güncel

Bakan İslam: Telefondinlemelerin Hesabı Sorulacaktır

Bakan İslam: Telefondinlemelerin Hesabı Sorulacaktır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yalova'da telefon dinlemelerini 'Ciddi bir skandal' olarak nitelendirirken, "Çok ciddi bir devlet krizine yol açabilecek ajanlık, casusluk faaliyetidir.

15.03.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yalova'da telefon dinlemelerini 'Ciddi bir skandal' olarak nitelendirirken, "Çok ciddi bir devlet krizine yol açabilecek ajanlık, casusluk faaliyetidir. Hukuk düzleminde hesabı sorulacaktır" dedi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çınarcık ilçesinde yapımı süren huzurevi inşaatını dolaştı. Ana bina ve 25 tane bungalov evden oluşan huzurevi ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Bakan İslam, daha sonra Çınarcık sahil dolgusu temel atma törenine katıldı. Yaptığı konuşmada, hükümetleri dönemindeki çalışmaları anlatan Bakan İslam, Türkiye Cumhuriyeti, son 10 yılda, cumhuriyet tarihince yapılmış olan karayolu envanterini 6 kat büyüttüğünü söyledi. Hükümetleri döneminde IMF'ye olan borcun ödendiği gibi bu kuruluşa kredi açabilecek duruma geldiklerini ifade eden İslam, şöyle dedi:

"Ekonomimizi dünyanın 16'ncı ekonomisi haline getirdik. Yıllık büyüme oranımız yüzde 5. Avrupa ülkelerine baktığınız zaman bu rakamının yüzde 0.7-0.8, yani yüzde 1'lerin altında olduğunu görüyorsunuz. Bizim büyüme oranımız yüzde 5. Kendi çevresinde yurtdışından yatırımcı çeken birinci ülkeyiz. İhracatımız arttı. İhracatımızın artış nispeti 5-6 kat. Çektiğimiz yabancı sermaye aynı şekilde."

Bakan İslam, 17 Aralık operasyonu ardından ortaya atılan yolsuzluk iddialarına değinirken, atılan iftiraların doğru olması veya gerçekten bir yolsuzluk olması halinde yaptıkları hizmetlerin yerine getirilemeyeceğini söyledi. Bakan Ayşenur İslam, şöyle devam etti:

"Bütün bunların yapılabilmesi için güçlü bir ekonomik idare, sosyal yapı, demokrasi olması gerekir. Türkiye'de bunların hepsi var. Halkımızın desteğiyle ilelebet devam edecek inşallah. Türkiye bu badireleri defalarca atlattı. 1960'ta atlattı, 1980'de atlattı, 1990'da atlattı. 2000'lerin başında atlattı. Yine atlatacak ve buradan çok güçlü çıkacağız inşallah."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,slam, açılış sonrasında ziyaret ettiği Yalova Valiliği'nde soruları yanıtladı. Engelli ve yaşlıların 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde rahat oy kullanması için çalışma yapıldığını söyleyen Bakan İslam, şöyle konuştu:

"Seçim süreci başlamadan önce Yüksek Seçim Kurulu'na bir proje sunduk. Dedik ki; kayıtlı seçmenlere bakalım, yaşlı ve engellilerin yoğun olduğu sandıklarda erişilebilirlik düzenlemeler yapalım. Yüksek Seçim Kurulu bunu kabul etti ancak ne yazık ki yetiştiremediler. Birkaç ilimizde bununla ilgili özel çalışmalar yapıyoruz. Hiç olmazsa yoğun olan sandıklarda rampaları koyalım diye. Ama onun dışında dün bir çalışmamız sonuçlandı. Onun müjdesini verebilirim. 35 büyük huzurevimizde sandık kuruyoruz. Bu huzurevlerinde yaklaşık 10 bin yaşlı, engellimiz var. Bunların yüzde 70'i kendi bulundukları huzurevinde oylarını kullanabilecekler. Bu da güzel bir hizmet olacak diye düşünüyoruz."

İslam, telefon dinlemeleriyle ilgili soruya, "Bu ciddi skandaldır. Çok ciddi bir devlet krizine yol açabilecek ajanlık, casusluk faaliyetidir. Hoş görülebilecek tarafı yoktur. Hiçbir demokratik ülkede, hiçbir devlet böyle bir faaliyeti hoş görmez. Hukuki süreçler başlatılmıştır. Hukuki çerçeve içerisinde, sorumlularından elbette bu konuyla ilgili hukuk düzleminde hesabı sorulacaktır" diye konuştu.

İslam ayrıca ziyaretinde Yalova'da 13 yaş üstü engelli çocuklar için koruma, bakım rehabilitasyon merkezi açacaklarının müjdesini verdi. İslam, daha sonra Yalova Belediyesi'ne ziyarette bulundu. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan İslam: Telefondinlemelerin Hesabı Sorulacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement