Bakan İslam, Roma Türk Kültür Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan İslam, Roma Türk Kültür Merkezini Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yunus Emre Enstitüsünün Roma'daki merkezini ziyaret etti.

18.09.2014 21:46  Güncelleme: 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yunus Emre Enstitüsü'nün Roma'daki merkezini ziyaret etti.

İslam, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlemesini amaçlayan İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye ve 11 Avrupa ülkesinde yürürlüğe girmesi nedeniyle İtalya Dışişleri Bakanlığı, İtalya Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansa katılmak üzere geldiği Roma'da, Türk kültürünü İtalyanlara tanıtma amacıyla kurulan Yunus Emre Enstitüsü'nün İtalyan başkentindeki merkezini gezdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam'ı, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi Müdürü Sevim Aktaş karşıladı.

Merkezin faaliyetlerine ilişkin bilgi alan İslam, merkez bünyesinde açılışı geçen hafta yapılan ressam Canan Aydoğan'ın, "İstanbul ve İstanbul" isimli sergisini gezdi.

Ayşenur İslam, ziyaretine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada da "Yunus Emre kültür merkezleri, Türkiye'nin çok önemli faaliyetlerinden biri. Türk kültürünü tanıtmak açısından ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları derleyip toparlamak, onlarla kendi kültürlerine ait çalışmalar yapmak açısından çok önemli" dedi.

Roma'daki Yunus Emre Enstitüsü'nün merkezini çok beğendiğini ifade Ayşenur İslam, "Çok güzel bir merkez burası hem tarihi bir bina olması açısından işin ruhuna uygun, hem de arkadaşlarımız gayet güzel faaliyetler organize etmişler. Önümüzdeki günlerde de zannediyorum bu manada iyi işler yapacaklar" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, merkez yetkilileriyle faaliyetlerine ilişkin konuştuklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Onlarla kısa bir sohbet yaptık; Kültür Bakanlığının envanterinden nasıl faydalanabilecekleri, Türkiye'de yapılmış işlerden nasıl faydalanabileceklerini, kültürü tanıtmak açısından neleri burada kullanabileceklerini, sergileyebileceklerini konuştuk. Hem benim açımdan Türkiye dışında neler yapılıyor onu görmek için iyi oldu hem de onlarla biraz ufuk açıcı şeyler konuştuk."

İslam, bu akşam İtalya Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde "Kadına Yönelik Şiddete Son Vermeyi Taahhüt Etmek" konulu yemekli toplantıya katılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam yarın da Temsilciler Meclisi'nin ev sahipliği yapacağı "Korkudan Uzak, Şiddetten Uzak; İstanbul Sözleşmesi'nin Yürürlüğe Girişinin Kutlanması" konferansına katılacak ve burada bildiriyi okuyacak.

Bakan İslam, Roma Türk Kültür Merkezini Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan İslam, Roma Türk Kültür Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement