Bakan İşler, Ehli Beyt Alimler Derneği'nin İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan İşler, Ehli Beyt Alimler Derneği'nin İftar Yemeğine Katıldı

Bakan İşler, Ehli Beyt Alimler Derneği\'nin İftar Yemeğine Katıldı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Esenyurt’ta Ehli Beyt Âlimler Derneği’nin (EHLADER) iftar yemeğine katıldı.

26.07.2014 01:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Esenyurt'ta Ehli Beyt Alimler Derneği'nin (EHLADER) iftar yemeğine katıldı.

Esenyurt Belediyesi, Ehli Beyt Alimler Derneği (EHLADER), Muhammed Mustafa İlim ve Kültür Derneği, Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı'nda "Kardeşlik Barış ve Kudüs Gecesi" düzenledi. Geceye Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Türkiye Ehlibeyt Alimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kanaatlı, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Caferi alimleri, Alevi önderleri ve Sünni alimler katıldı.

İftar sonrası kürsüde konuşma yapan Emrullah İşler, "Bizler Adem Babamızın evlatları olduğumuz gibi Habil ile Kabil'in de evlatlarıyız. O iki kardeşten birinin diğerini katlettiğini dile getirerek, bugün de alnı secdeye varan birileri güya Allah'a yakın olma derdiyle 'Allah-u Ekber' diyerek kardeşlerini boğazlayabiliyor; Kabil'in Habil'e kast ettiği gibi" dedi.

"Kur'an bizlerin kardeş ilan edildiğimizi söylüyor" diyen Bakan İşler, "Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu emri fiiliyata döken 23 yıllık risaletiyle 'Kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir' buyuruyor. Şu an Gazze'deki kardeşlerimizle dertlenmezsek, Ortadoğu'nun her köşesinde zulümler yaşanırken 'Bizim içimiz yanıyor' diyemezsek; bizlikten adım adım uzaklaşmaz mıyız? 'Ben'ler, 'Sen'ler araya girdikçe; 'Benim mazlumum, senin mazlumundan mühimdir' ayrımına gidildikçe sonunda 'Benim zalimim, senin zaliminden yeğdir' gafletine de düşmez miyiz? Maalesef böylesi bir tablo var Ortadoğu'da. Her gün 900 Müslüman kendi dindaşı tarafından öldürülmekte. Biz bize zulmettiğimiz için, biz bizliğimizi yitirdiğimiz için zalim eller de Gazze'yi kan deryasına çevirebilmekteler" şeklinde konuştu.

İşler, "Ramazan ayında Gazze'de soykırım uygulayan zihniyet ile cami yakan zihniyet arasında herhangi bir farktan söz etmemiz mümkün mü? Hangi gaye ve sebeple dünyanın neresinde olursa olsan herhangi bir insana zarar veren onu katleden zalim kimseyi telin ettiğim gibi Allah'ın evlerine yönelik gerçekleştirilen her türlü saldırıyı da lanetliyorum. Bu zihniyet vahdetimize aykırı olduğu gibi kendini Müslüman olarak tanımlayamaz. Bu olsa olsa hastalıklı zihnin ürünü olabilir. Hiç kimse bir başka grubu, mezhebi veya dini tezahürü tahfif ve tahkir edici ve küçümseyici bir tavır içinde bulunamaz. Başta Sahabe-i Güzin ve Ehl-i Beyt olmak üzere İslam büyükleri ve farklı dini yorum çevrelerince referans alınan değer ve şahsiyetler hiçbir şekilde istihfaf edilemez" diye konuştu.

Yaşanan zulme dünyanın sessiz kaldığına dikkat çeken Bakan İşler, "Acımasız katliamı, orantısız güç kullanımını sessiz sedasız izletmek istiyor. Dün Birleşmiş Milletler'in gözetimindeki bir okul Gazze'de vuruldu yine orada masum insanlar öldürüldü. Kundaktaki bebekler öldürülüyor, sahilde top oynayan çocuklar öldürülüyor. İnsanlar iftar ya da sahur sofralarında yataklarında maalesef İsrail'in kullanmış olduğu silahlara maruz kalarak can veriyorlar. Bunlar bizleri derinden üzüyor. Ama biz Türkiye olarak her zaman mazlumun yanında olduk, zalimin karşısında durduk ve burada da yine mazlumun yanında duruyoruz, zalimin karşısında duruyoruz" dedi.

Emrullah İşler'in konuşmasının ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, İslam alemi için dua etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan İşler, Ehli Beyt Alimler Derneği'nin İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement