Bakan Kaya, Beykoz'da Kadınlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Kaya, Beykoz'da Kadınlarla Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, halk oylamasına ilişkin, "Her kararımızı 15 yıldır milletimizle verdik.

30.03.2017 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, halk oylamasına ilişkin, "Her kararımızı 15 yıldır milletimizle verdik. Bize üstünlük taslayan hiçbir güce boyun eğmedik. Türkiye, Türkiye'den büyüktür anlayışıyla, bütün mazlumlara da sahip çıktık. 16 Nisan'da milletimiz, en doğru kararı verecek ve çok güçlü bir 'evet' çıkacak." dedi.

Beykoz Paşabahçe Meydanı'nda düzenlenen mitingde, kadınlara seslenen Kaya, 15 Temmuz gecesi, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, engellisiyle tüm vatandaşların meydanlara indiğini belirterek, "Şehit verdik ama bu vatanı böldürmedik. Bu büyük millet, FETÖ'ye, onun iş birlikçilerine 15 Temmuz gecesi çok büyük bir tokat attı. Biz 15 Temmuz gecesi, tüm dünyaya gösterdik ki, milli iradeye sahip çıkan aziz bir millet var bu ülkede. O gece gösterdik ki, halkın gücü, tankın gücünden daha üstündür. O gece, bu büyük kahramanlığı gösteren milletimle onur ve gurur duyuyorum." diye konuştu.

15 Temmuz'da 18 yaşın altında şehitlerin olduğunu hatırlatan Kaya, şunları kaydetti:

"18-25 yaş arası şehitlerimiz de var. Hani daha küçük seçilemez diyorlar ya, şehadete yürüyen çocuklarımız var. Ölümü öldürerek, tankların üstüne yürüyen gençlerimiz, kadınlarımız var. Sizler bize 15 yıldır omuz verdiniz, destek oldunuz. Sizlerin desteğiyle biz bu millete çok büyük hizmetler yaptık. Bu büyük projeleri gerçekleştirirken, önümüze hep engeller çıkarttılar. Şimdi 'hayır' diyen kesimler, hep 'hayır' dediler. Önümüzde hep 'hayır'cılar oldu. Ama biz, bu yüce milletten aldığımız güçle, büyük projeleri ülkemize kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz inşallah. 16 Nisan'da çok daha güçlü bir sistemi, bu ülkeye kazandırdıktan sonra, 2023 hedeflerimize çok daha emin adımlarla yürüyeceğiz."

"O gece Hollanda için utanç gecesiydi"

Bakan Kaya, "Hayır" kampanyası yürütenlerin Avrupa'da destek gördüğünü belirterek, "Daha birkaç gün önce İsviçre'nin Bern kentinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına silah dayanmış bir pankartla 'hayır' kampanyası yapan terör örgütleri mensupları vardı. Polis kortejinde, 'hayır' kampanyasına izin verilmiş teröristler vardı. Bunlara izin veriliyor. Yine Almanya'da, terör örgütünün 'hayır' kampanyasına izin verildi ve terör örgütünün uzantısı siyasi parti milletvekili de buna katıldı. DHKP-C, FETÖ, PKK hepsi birlik olmuş, Avrupa'da 'hayır' mitingleri düzenliyorlar. Bunlara izin veren Avrupa, benim ve bakan arkadaşlarımızın 'evet' kampanyası için tuttuğumuz bütün salonları iptal ettiler. 'Salonları iptal ederseniz edin, konsolosluklarda buluşuruz, bizim olan topraklarda, vatandaşlarımızla bir araya geliriz' dedik ama sizler de biliyorsunuz, Hollanda'da demokrasinin bütün kurallarını ihlal ettiler. İnsan haklarını ve bütün diplomatik teamülleri de ayaklar altına aldılar. O gece, Hollanda için utanç gecesiydi. Beni ve ekibimi, aracın içinde üzerimize silahlar doğrultarak saatlerce beklettiler. Vatandaşlarımız bizden sadece onlarca metre uzaktaydı. Rotterdam sokakları, Recep Tayyip Erdoğan sloganları ile inliyordu. Eminim içinizden kim orada olsaydı, benim gösterdiğim duruşu, sizler de sergilerdiniz. Biz bu vatana, bu millet layık olan duruşu sergiledik." ifadelerini kullandı.

Kararları, milletin desteğiyle aldıklarını vurgulayan Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Her kararımızı 15 yıldır milletimizle verdik. Bize üstünlük taslayan hiçbir güce boyun eğmedik. Türkiye, Türkiye'den büyüktür anlayışıyla, bütün mazlumlara da sahip çıktık. 16 Nisan'da milletimiz, en doğru kararı verecek ve çok güçlü bir 'evet' çıkacak. Bu 'evet'le tüm terör odaklarına, güçlü bir mesaj vereceğiz. Bu terörün kökünü sizlerle birlikte kazıyacağız. Vereceğimiz 'evet', Kandil'e çok güçlü bir mesaj olacak, vereceğimiz 'evet', Avrupa'ya çok güçlü bir mesaj olacak. O yüzden ben inanıyorum ki, siz hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşarak, neden 'evet' dememiz gerektiğini anlatacaksınız. Yeni sistem değişikliğini anlatacağız ve milletin kafasındaki karışıklıklara son vereceğiz."

Mitingde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ise daha güçlü Türkiye için hep bir arada olacaklarını belirterek, "Hani 'tek adama bütün yetkiyi veriyorlar' diyorlar ya, doğru söylemiyorlar. Bu sistem, adı ne olursa olsun, cumhurbaşkanını size hesap verebilir hale getiriyor. Onun için 'evet' demenizi istiyorum. '18 yaşındaki gençten milletvekili olur mu?', diyenlere, biz 'evet' diyoruz. Biz, ancak 2015 yılında seçilebilme hakkımızı elde ettik. 18-24 yaş arası 8 milyon gencimiz var, onlar da Meclis'te temsil edilebilmeliler, seslerini Meclisimizde duyurabilmeliler. Çünkü, 15 yaşındaki Halil İbrahim Bayrampaşa'da 15 Temmuz'da şehadete koşarsa, 16 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok, Boğaz Köprüsü'nde şehadete koşarsa, 18 yaşındakiler de tabii ki bunu yaparlar, gençlerin sesini de Meclis'te en güzel şekilde ifade ederler." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlara pilav, tatlı ve ayran ikram edildi. Bakan Kaya da pilav kazanının başına geçerek, vatandaşların tabaklarına pilav doldurdu.

Kaya, mitingin ardından Beykoz Belediyesini ziyaret edip, belediye başkanı Yücel Çelikbilek ile görüştü.

Bakan Kaya, Beykoz\'da Kadınlarla Bir Araya Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Kaya, Beykoz'da Kadınlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement